17. heinäkuuta 2018

Hääpäivä: Baari

Tanssin jälkeen seurasi päivän ehkä odotetuin hetki: baari aukesi.

Hyödynsimme Einon pirtin pienemmän juhlatilan ja rakensimme sinne sekä baarin, että herkkubuffan. Baarista tuli aivan älyttömän hieno! Siis jotain aivan huikeeta! Siitä suuren suuri kiitos kuului vanhemmilleni. Isäni nimittäin penkoi varastostaan aikoinaan äitini viiskypäsille hankkimansa baaritiskin esille ja maalasi sen harmaaksi, puursi Mainosvarikon Jussi Alasalmen kanssa toiveideni mukaisen BAARI-valokyltin ja ripusti sen pirtin kattoon. Äitini oli uskollisesti kiertänyt Etelä-Pohjanmaan kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia haalien puoli-ilmaisia laseja, sillä eihän meidän häissä nyt muovikupeista juotaisi. He molemmat tietenkin olivat järjestämässä edellisenä päivänä ja iltana juhlatilaa kuntoon. Harmasta baaritiskiä jatkettiin sen oikealle puolelle levittämällä harmaa verho pöytäliinaksi tason päälle. Hopean ja punaisen sävyiset pillit olin tilannut kiinakaupasta parilla markalla. Toisen vesihanoista olin ostanut Minimanista ja toisen Facebookin hääkirppikseltä - niiden tarkoitus oli varmistaa, että juhlakansa muistaisi nauttia myös jotain oikeasti nesteyttävääkin. Einon pirtin seiniin ja paaluihin teipattiin kirppareilta löytyneitä LP-sinkkujen kansia ja ns. roskalevyjä (sellaisia, joita saa ilmaiseksi kierrätyskeskuksista kun ne ovat liian naarmuilla soidakseen). Muutama baaripöytä sai valkoisen pöytäliinan ja tuikkuja koristeeksi.

No entäs se baarin sisältö sitten. Se käytiin lunastamassa etelänaapurista Virosta viime keväänä kaasojen kanssa, siitä enemmän täällä. (Viime vappuna pohdin muuten pääni puhki mitä teinkään viime vuoden vappuna. No selvisi sekin!) Hankittavien juomien lista oli pitkä. Hankimme sieltä lähestulkoon kaiken nestemäisen häihimme. Baariin tarvittiin uskottava kattaus jalojuomia. Loppupeleissä tarjolla oli viittä eri ylämaalaista viskiä, yksi rokkiviski, kahta giniä, kahta rommia, konjakki ja likööri. Sekä tietenkin yhden tähden Jaloviina. Kolme single malt viskiä löytyi omasta kaapista, Smokehead Rock edition ja Ardbegin Corryvreckan tuotiin Virosta. Gineissä veri veti Pohjanmaalle joten Napue oli saatava, sen seuraa täydensi kaksi pulloa Bombayta (kun toinen löytyikin kaapista sitten kun yksi oli ostettu reissusta, hups). Rommit olivat kuubalaisia, sillä rakastamme Kuubaa. Ja rommia. 
Jotta välttäisimme jalojen viskien tahraamisen väärillä asioilla, esim. kolajuomilla, hankimme viskikolaa varten pullon Jack Danielsia. Se korkattiin sitten lopulta vasta saunalla, mutta ei vara venettä kaada! Jackia varten oli oikein opaste baarissa, ettei vain sattuisi vahinkoa. Tein tarjolla olevista vaihtoehdoista kyltit Canvalla ja olinkin niiden ulkonäköön erittäin tyytyväinen. Giniä varten baarista löytyi tietenkin tonicia ja juomia varten oli pilkottu sitrushedelmiä. 
Kovempien alkoholijuomien lisäksi tarjolla oli mietoja juomia. Ne pysyivät kylmänä sinkkisaaveissa tarjoilupöydällä kuivajään ansiosta. Kävimme hakemassa kuivajäätä seitsemän kiloa Tommin kanssa häitä edeltävänä päivänä TOOLS Tampereelta ja se oli säilynyt aika hyvin kylmälaukkuun pakattuna. Laitoimme kuivajään kaikki varo-ohjeita noudattaen saavien pohjalle ja lisäsimme jääpaloja sen päälle. Tölkit pysyivätkin todella viileinä koko kesäisen illan ja aamulla saavin pohjalta löytyi jopa pari melkolailla umpijäistä tölkkiä vedessä lillumasta. Mietoja juomia tuli ehkä otettua hieman varman päälle, niitä nimittäin juotiin kotona vielä talvellakin. Noloa olisi kuitenkin ollut jos juomat olisivat rokkihäissä loppuneet kesken, joten parempi näin!

Oluiden, siidereiden ja lonkeroiden lisäksi tarjolla oli Coca-Colaa, Pepsi Maxia ja Jaffaa. Hieman harmitti se, että unohdimme muutamaa vierasta varten varatut gluteenittomat oluet pirtin suurtalouskeittiön jääkaappiin ja ne jäivät juomatta. Mutta nähdäkseni kukaan ei jäänyt kuivin suin, joten turha tuota niin on harmitella.


Ja ettei kukaan olisi ollut onneton oli tietenkin valko- ja punaviiniä, tosin hieman epäseksikkäästi pöntössä baaritiskin kulmalla. Myös viinien iltamenekki oli arvioitu hieman vipuun ja pönttöjä jäi parikin ylimääräiseksi, mutta kaikki on vuoden mittaan juotu. Viemäriin ei jouduttu laskemaan juuri mitään, edes puolityhjistä tölkeistä seuraavana päivänä!

Baari oli suksee ja se vastasi kaikkia odotuksiamme. Vanhempamme auttoivat toteutuksessa vimpan päälle, jopa niin, että hankkivat tuttunsa meille talkoohommiin baarimikoiksi. Se loi vielä enemmän oikean baarin tuntua ja auttoi hieman hallitsemaan pullojen trafiikkia - ainakaan yksikään parempi viski ei päätynyt kulmapöytään limsojen kanssa sekoitettavaksi eikä erittäin suurta suosiota nauttinut Napue lähtenyt kenenkään kanssa hukkasten teille. Baarin fiiliksen kruunasi isäni suhteillaan hankkima aito jukeboksi, jota juhlaväki sai vapaasti soittaa pitkin iltaa. Se oli kerrassaan huikea! Olimme vieläpä itse saaneet valita sen täyteen levyjä useasta eläkkeelle siirtyneestä jukeboksista, joten muutamaa pakollista biisihirvitystä lukuunottamatta jukeboksi oli täynnä erinomaista musaa.

Omasta mielestäni baarimme oli yksi häidemme kohokohdista. Ei pelkästään siksi, ettemme joutuneet häpeämään sen sisältöä kyllä millään lailla, mutta etenkin siksi, että se toteutui kaikista Pinterest-unelmista todellisuudeksi niin monella aspektilla. Baari oli mahtava! Kiitos Alasalmen Jussille upeista kylteistä, vanhemmilleni kaikesta työstä jonka he tekivät sen toteutuksen eteen, kaasoilleni naurettavan juomalastin roudaamisesta selkä vääränä ja juhlaväelle baarissa viihtymisestä.


Kaikki kuvat: Vierula Photography.

Kaikki hääpäivään liittyvät postaukset löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hieno! Täydet pisteet toteutuksesta. Ja miten hauska tuo jukeboxiksikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Me oltiin kyllä supertyytyväisiä tähän. Ja odotahan kun näet loput baaritilasta!

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!