3. huhtikuuta 2018

Aurinkoinen pääsiäinen perheen kesken

Ei olisi eilen juoksulenkillä räntäsateessa liukastellessa uskonut, että paistattelimme pitkän viikonlopun kertakaikkisen upeassa kevätauringossa kokonaiset kolme ja puoli lomapäivää. Viime vuosista poiketen emme ajelleetkaan itään vaan suuntasimme parin tunnin ajomatkan päähän minun perheeni mökille jonne kerääntyikin mukava lössi läheisiä ja rakkaita ihmisiä. Meidän perheen lisäksi mökkeilemään saapuivat tietenkin vanhempani, eli mummi ja paappa, veljeni tyttöystävänsä sekä Kummi poikansa kanssa. Seitsemän aikuista, kaksi lasta, yksi esiteini ja kolme koiraa.Talvi on ollut jopa tuon itäsuomalaisen mörön mielestä poikkeuksellisen hyvä, mutta kyllä tämä keväinen juhlaviikonloppu näytti myös kevättalven parhaita paloja. Metsässä ja järven jäällä oli runsaasti lunta johon oli hyvä talloa polkuja saappailla ja lumikengillä, metsätiet olivat tallautuneet ihanaksi potkukelkkaradaksi jossa sai kunnon vauhdit ja aurinko paistoi jo pitkän päivän kirkkaalta siniseltä taivaalta.
Ihastelimme iltasaunan ikkunasta järven yllä mollottavaa täysikuuta ja tutkailimme päivällä joutsenparin järven lumipeittoon painamia hassuja jälkiä. Pääsimme seuraamaan mökkinaapurin puuhia verkkojen kanssa ja olikin hauska nähdä ensimmäisen kerran kuinka verkot vedetään jään alle. Taito joka itseltä on jäänyt aikoinaan oppimatta - vaikka kova pilkkijä lapsena olinkin! Vaikka roolimme oli pelkästään seurata hommaa vierestä saimme siitä mitä mainioimman palkinnon: kelvollisen kokoisen kuhan jonka nautimme lauantaina lounaaksi.
Eikä kuha todellakaan ollut ainoa herkku viikonloppuna. Lounaaksi tarjoiltiin niin Kummin tekemää lasagnea kuin velipoikani valmistamaa lihapataakin. Minä ja isäni huolehdimme pääsiäisen lammashaasteesta minun uusiessa parin vuoden takaisen nyhtömääkijän (tällä kertaa luomukaritsasta) ja isäni tehdessä perheen keskuudessa jo kuuluisaksi muodostuneita kreikkalaistyylisiä lammasnyyttejä. Kuha sai kaverikseen maa-artisokkapyrettä, karamellisoitua fenkoli-sipulipaistosta ja savustettua lohta sekä nieriää. Kummi oli leiponut tuplasuklaakakun jonka minä koristelin suklaamunilla - ettei vain olisi suklaavajausta päässyt tapahtumaan. Itse viimeistelin pari rovetta mämmiä, ja toki poikia (ja ehkä vähän aikuisiakin) varten mummi järjesti suklaamunajahdin mökin pihapiiriin.

Pojat nukkuivat isovanhempien kanssa samassa huoneessa ja pitkät päivät ulkona sekä jokailtainen saunominen viimeisteli ukkelit melko mukavasti unten maille iltaisin. Aikuiset saivat saunoa rauhassa ja olipa miesten saunavuoro niin uskalias, että kipaisi naapurin laiturinnokasta avantoonkin. Naiset, jotka ovat tunnetusti paljon järkevämpää sorttia tyytyivät nauttimaan kasvojen hellävaraisesta kuorinnasta ja rauhoittavista mutanaamioista. Me saimme Tommin kanssa nukkua mökin pienemmässä makuuhuoneessa viileässä ja rauhassa ja tuntuikin ihanalta aamulla kääntää kylkeä lasten herättyä paapan kanssa aamupuurolle ja piirretyille.


Kaiken kaikkiaan pääsiäinen oli lähimainkin täydellinen miniloma jonka aikana tankattiin läheisten ihmisten kanssa naurua, hyvää ruokaa ja juomaa, auringon D-vitamiinia ja raitista ilmaa. Toivottavasti muidenkin pääsiäinen sujui yhtä onnellisissa merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!