23. maaliskuuta 2018

Raikas vanilja-mangojälkiruoka

Hei, ensi viikolla on pääsiäinen! Sehän tarkoittaa uutta lammashaastetta ja muita herkkuja. Tänä vuonna menemme mökille viettämään pitkän (toivottavasti keväisen) viikonlopun perheen kanssa ja odotan sitä hirmuisesti.

Viime vuonna pääsiäisen juhla-aterialla oli karitsaa ja risottoa joiden ohjeet voi käydä tarkistamassa täältä. Aterian kruunasi vanilja-mangojälkiruoka jonka ohjeen sen sijaan unohdin julkaista. Mutta onneksi pääsiäinen on vuosittain joten ehkä joku haluaa kokeilla tätä ensi viikonloppuna. Sopii muuten myös ihan hyvin muihinkin tilaisuuksiin, oli nimittäin herkkua! Nämä tehdään (vaikka) kirkkaisiin maljoihin, näyttää kivalta ja on helppo nauttia.


Vanilja-valkosuklaakerros
  • 5dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl sokeria
  • 50g valkosuklaata
  • 4 liivatetta

Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman sekaan. Laita vielä tangon puolikkaat kermaan jotta makua irtoaa kunnolla. Keitä seosta pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää sitten liivatteet. Sekoita hyvin niin, että liivatteet varmasti sulavat kuumaan nesteeseen. Lisää sitten vielä valkosuklaa rouhittuna ja sekoita.




Kaada tarjoiluastioihin ja nosta kylmään. (Viileällä säällä voit nostaa jälkkärit ulos hetkeksi viilenemään ennen jääkaappiin siirtämistä.) Anna hyytyä pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.


Mango-passionhedelmäkiille
  • 2 syöntikypsää mangoa
  • 1 passionhedelmä
  • 1dl appelsiinimehua
  • 4 liivatetta

Kuori mangot ja paloittele hedelmälihat astiaan. Halkaise passionhedelmä ja kaavi hedelmäliha mangojen sekaan. Survo sauvasekoittimella aivan hienoksi, tai niin hienoksi mitä nyt passionhedelmän siemeniltä pystyt.

Itse sihtasin soseen siivilän läpi jotta sain passionhedelmän siemenet kokonaan pois. Eihän niissä mitään vikaa sinänsä ole, mutta itse en pidä siitä miten ne narskuvat hampaissa. Ja halusin kiilteen kauniin keltaiseksi joten mustien siementen täytyi lähteä.



Kiehauta appelsiinimehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää soseeseen ja sekoita. Jaa tasaisesti tarjoiluastioihin vaniljakerrosten päälle ja laita uudelleen jäähtymään. Neljä tuntia riittänee, mutta itse pidin koko yön.

Koristele haluamillasi hedelmillä, suklaalla, kermavaahdolla, millä nyt vaan mielit. Minä käytin yllättävän makeita espanjalaisia mansikoita, ananaskirsikoita ja valkosuklaata. Ja täytyy todeta, että olin jälkiruokaan aika hiton tyytyväinen, vaikka itse sanonkin! Se ei ollut liian makea vaan oikein kivan raikas herkku pääruoan päälle. Nättikin siitä tuli.




Jos kokeilet tätä itse niin käy kertomassa vaikka kommenttikenttään mitä mieltä olit! Oliko omaan makuusi tarpeeksi makea? Ja hei, voi tämän tehdä irtopohjavuokaankin kunhan tekee ensin sen keksipohjan. Yrittikö joku sitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!