20. maaliskuuta 2018

Hääpäivä: Kakku

Ruokailun jälkeen oli jonkin verran vapaata aikaa ilman sen kummempaa agendaa. Se oli tarkoituksemmekin, sillä halusimme kierrellä eri pöytäseurueiden parissa juttelemassa vieraillemme ja ottaa rennosti. Toiset tuntuvat pelkäävän, että häät muuttuvat tylsiksi jos juhlissa ei ole tarpeeksi ohjelmaa, mutta meidän mielestä tämä ohjelmattomuus sopi erinomaisesti. Ennätimme höpötellä ihmisten kanssa ja taustalle ajatuksella laadittu soittolista takasi sen, ettei syntynyt vaivaannuttavia hiljaisia hetkiä edes silloin, kun puheensorina teoriassa olisi voinut tauota. Ei se kyllä pahemmin tauonnut.

Kun viimeisetkin ruokailuvälineet hääaterian jäljiltä oli kerätty pois oli kakkukahvien vuoro. Kakusta kävimme hieman debattia Tommin kanssa ja jossain vaiheessa kuvittelin hulluuttani, että tekisimme kaasojeni kanssa kakun itse. Hell no! Onneksi tulin järkiini, sain Tomminkin järkiinsä, ja lopulta tilasimme kakun huikealta kakkutaikurilta Hanna Silanderilta Purppurahelmestä. Itse olin tutustunut Hannan töihin jo Tampereen häämessuilla sekä Purppurahelmen tiloissa järjestetyssä kakkumaistelutilaisuudessa, mutta Tommin pää kääntyi kunnolla vasta Hannan meille järjestämässä maistelussa kesällä.

Siellä päädyimme maisteluiden perusteella suklaapohjaan johon tuli kahta erimakuista kerrosta. Alempi kerros oli maitosuklaa ja ylempi punaherukka-mansikka ja ne todella toimivat keskenään erinomaisesti. Kakku oli kostutettu hunajarommiliköörillä ja kuorrutettu valkoisella sokerimassalla. Näyttävän ulkomuodon takasivat hopeiset koristeet alimmassa ja ylimmässä kerroksessa sekä toivomani niittivyö keskimmäisessä kerroksessa joka onnistui paremmin kuin uskalsin toivoakaan! Kakku oli kertakaikkiaan upea ja sopi häihimme uskomattoman hienosti! Se myös maistui taivaalliselta ja sulhanenkin on jaksanut monesti huokailla onnistuneen kakun perään, joten hääkakkumme oli todellakin menestystarina. Ei mikään ihme, että Purppurahelmi valittiin Love me do January Fairissa vuoden hääyritykseksi. 


Kakun päälle aseteltiin Seinäjoella toimivan Mainosvarikon Jussi Alasalmen taituroima Sussu&Welemu -kyltti. Jussi on tehnyt paljon erilaisia kylttejä ja julisteita perheemme juhliin ja koska luotto hänen osaamiseensa asiassa kuin asiassa on vahva, vein hänelle idean kakkukyltistä. Näytin muutamaa esimerkkikuvaa sekä kerroin väritoiveen ja annoin taikurille vapaat kädet toteuttaa kyltin mielensä mukaan. Siitä tulikin mainio. Hetken leikittelin ajatuksella "Till death do us apart" -sloganilla, tai kuten Tommin kanssa aikamme hassuttelimme, "Death, do us apart!", mutta päädyimme lopulta hieman soveltaen perinteisempään kylttiin. Valitsimme kakun päälle kuitenkin lempinimemme, ettei nyt aivan liian perinteisen puolelle mentäisi.
Kakun leikkaus veti yleisön paikalle vaikka itse hieman vierastan koko leikkaushommaa. Mutta kun kakusta ei kerran saisi lautaselle syötävää ellei sitä leikkaisi päätimme miellyttää juhlaväkeä ja leikata sen yhdessä. Polkaiseminen oli täysin turhaa, sillä kaikkihan tietävät kuka meillä kaapin paikan määrää (enkä se kyllä ole minä), joten kun kakkulapio osui kakun välipohjaan heitimme rennosti toisillemme yläfemmat.Kakun kanssa oli luonnollisestikin kahvi ja "konjakki", eli yhden tähden Jallu. Aluksi mietimme jotain parempaa konjakkia, mutta vedimme sitten ääripäähän ja tarjosimme kansanomaisesti Jaloviinaa, se kun sopi meidän rokkiteemaan paremmin. Jallun ohella tarjolla oli myös Bailey's kermalikööriä. Konjakki- ja liköörilasit oli kerätty kirppareilta ja kierrätyskeskuksilta parilla markalla pitkällä aikavälillä, niitä kun ei Einon pirtillä omasta takaa ollut. Kiitos vaan äireelle joka tyhjensi Seinäjoen seudun SPR:n ja Fidan hyllyjä tasaisin väliajoin!

Pitopalvelultamme Kristallilta tuli vielä hopeansävyisiä pikkuleipiä ja muuta kahvipöydästämme ei sitten  kakun ohella löytynytkään, paitsi tietenkin minikakku gluteenittomana. Kaiken kaikkiaan oli mielestäni hyvä valinta jättää ylimääräiset kahvipöydän antimet kokonaan pois, etenkin kun iltaa varten odotteli vielä muita herkkuja. Niistä lisää tuonnempana.

Kaikki kuvat: Vierula Photography.

Kaikki hääpäivään liittyvät postaukset löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!