20. helmikuuta 2018

Hääpäivä: Ruokailu

Onnittelujen ja isäni pitämän puheen jälkeen oli aika nauttia juhla-ateria. Kerroin pitopalvelupohdinnasta jo tässä postauksessa. Valitsimme lopulta pitopalvelun tarjoajaksi Pitopalvelu Kristallin jonka ruokaa olimme syöneet jo eräissä juhlissa ja jolla sekä ruokalista, että hinta kuulosti sopivalta. Ennen itse hääruokailuun menemistä muutama sana asian valmisteluista.

Kävimme Kristallin hääpareille järjestämässä maisteluillassa viime kevättalvella Tommin kanssa ja varmistelimme ajatuksiamme tulevasta menusta. Kesällä sitten palaveerasimme Kristallin henkilökunnan kanssa pitopalvelun kahvilan silloisissa tiloissa koko perheen voimin. Se ei ollut missään mielessä rentouttava kokemus, sillä pojat olivat kovin levottomia joutuessaan istumaan heille tylsässä ympäristössä pöydän ääressä. Mukana tuomamme kirjat eivät riittäneet pitämään heitä viihdytettyinä mutta Kristallissa kaatuilevat mehupurkit ja puheen keskeyttävät kakarat lapsukaiset otettiin oikein hienosti huomioon eikä perhesirkuksemme tuntunut haittaavan lainkaan.Onneksi olimme pitkälti päättäneet menun joten tarpeen oli vain varmistella aikataulut ja muut isommat kuviot. Viestiminen Kristallin henkilökunnan kanssa oli helppoa läpi kesän, ja helppona se pysyi myös häiden kynnyksellä. Noin kuukausi ennen häitä ilmoitimme lopullisen nuppiluvun sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erikoisruokavaliot.

Kristallin kaksi työntekijää olivat juhlapaikalla hyvän pätkän perjantaita asetellen ruokailuvälineet, servetit ja menukortit pöytiin, järjestäen Einon pirtin suurtalouskeittiön juhlakuntoon ja kysellen tarkentavia kysymyksiä juhlan kulusta meiltä. Lauantaina keittiössä olikin jo täysi vilinä ja vilske, mutta itsellä oli vahva tunne siitä, ettei meidän Tommin kanssa tarvinnut olla ruokapuolesta huolissamme pätkääkään. Kaasot ja bestmanit ottivat hienosti myös tässä asiassa homman haltuun ja olivat yhteyshenkilönä keittiöön tarvittaessa.

Meidän valitsema menumme sisälsi kolme salaattia (vihersalaatti, mansikka-halloumsalaatti, ilmakuivattukinkku- ja hunajamelonisalaatti paholaisenhillolla), kaksi kalaa (graavilohi sinappimajoneesilla ja savusiika yrtti-hunajakastikkeella), linnapaistin punaviinikastikkeella sekä kaksi lisuketta, uunijuurekset ja lohkoperunat. Lisäksi oli leipävalikoima levitteineen sekä tavalliset noutopöydän ruokajuomat.Ruoka oli erittäin herkullista ja se maistui todella hyvin, myös hääparille joskin Tommi sanoi tyhjää lautasta katsellessaan ettei oikein muista mitä söi tai miltä se maistui. Taisi jännitys purkautua vatsasta vasta kun se korvattiin tukevalla aterialla. Minä muistan ruuan olleen juuri niin hyvää mitä toivoinkin.

Pöydissä oli jokaista kuutta henkilöä kohden pullo punaviiniä (Casillero de Diablo, Cabernet Sauvignon) ja pullo valkoviiniä (Kendermanns Organic, Riesling). Punaviinit olivat pöydissä valmiina, valkoviinit tuotiin pöytiin vasta ruokailun alkaessa ja Kristallin henkilökunta kävi kaatamassa täydennyksiä sitä mukaa kun lasit tyhjenivät. Minulle ja Tommille sekä meidän välittömälle hääseurueellemme tarjoiltiin myös onnittelumaljojen jälkeen yli jääneitä kuohuviinejä, joka oli todella kiva tapa huomioida meidät, päivänsankarit.Minä ja Tommi korkkasimme juhla-aterian jonka jälkeen seurasivat muut pöytäseurueemme jäsenet. Sen jälkeen jokainen festaripöytä pääsi hakemaan ruokansa kiertävässä järjestyksessä. Koska sekä sulhanen, että etenkin toinen bestman on turvallisuusalan tyyppejä kiertosuunta juhlatilasta seisovan pöydän luo ja takaisin juhlatilaan järjestettiin niin, että ainoat portaat (jotka ovat pienemmässä sivussa olevassa juhlatilassa) suoritettiin ennen kuin päästiin ruuan luo. Itse en olisi edes ajatellut asiaa jonka seurauksena kiertosuunta olisi melko varmasti ollut juuri päinvastainen jolloin olisi ollut vaarana kompastella portaissa lautasineen päivineen.

Rehellisesti sanottuna en ole koskaan lukenut mistään blogista, että ruoka olisi ollut hirveää ja juhlavieraatkin olisivat sapuskan haukkuneet. Minäkin joudun samaan kliseeseen sortumaan ja kertomaan, että hääateriamme oli kerrassaan herkullinen ja siitä tuli vierailta paljon kehuja. Haluan kuitenkin mainita erikseen, että myös vieraamme huomasivat miten erinomaista palvelua pitopalvelultamme sai. Minä jo ylistin erityisesti salin puolella toimineen miespuolisen pitopalvelun edustajan toimintaa antamassani palautteessa Kristallille sekä annoin hääpäivänä henkilökohtaisesti kuulua miten kovasti arvostimme hänen panostaan juhlassamme, mutta hänen toimintansa huomattiin myös juhlaväen keskuudessa joten vielä kerran: kiitos!

Ruokailun jälkeen suoritettiin perinteiset hääleikit. Vai suoritettiinko? No mitäs luulette?

Kaikki kuvat: Vierula Photography.

Kaikki hääpäivään liittyvät postaukset löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!