11. marraskuuta 2017

Hääpäivä: Sulhasen asukokonaisuus

Samalla kun minun helmoissani hääräsi kaksi naista, Tommi odotti bestmaniensa kanssa viljasiiloon tehdyssä morsiussviitissämme omaa pukeutumisvuoroaan. Eihän juhlatamineita voinut laittaa päälle, ennen kuin kuvaajamme olisivat ehtineet ikuistamaan niinkin mystisen suorituksen kuin miehen pukeutumisen.Tommi päätti lopulta teettää pukunsa ja päätyi pitkän harkinnan jälkeen BQ Räätälistudion asiakkaaksi. Puvun teettäminen ei sujunut kuin tanssi, mutta lopputulokseen olimme tyytyväisiä. Jopa minä, vaikka aluksi olin ollut skeptinen Tommin värivalinnan suhteen. Olin kuvitellut Tommille jotain hieman vaaleampaa harmaata, mutta lopulta kävi selväksi, että mies kyllä osaa valita tällaiset asiat ihan itse. Puku näytti hyvältä. Prosessi, joka käytiin ennen kuin puku oli Tommin päällä hääpäivänämme, oli pitkä ja omasta mielestäni kivulias, mutta lopputulos oli bueno. 

Pukuun kuuluivat housut ja paita sekä samasta kankaasta valmistettu viisinappinen liivi. Takkia Tommi ei käyttänyt koko päivänä ollenkaan vaikka aluksi ajattelimme, että se olisi voinut olla päällä vihkimisen ajan. Samalla kerralla puvun kanssa teetettiin myös valkoinen puvun paita.

Harmaa puku sai kaverikseen pääkallokravatin. Tilasimme kiinakaupoista useampaakin pääkallokuosista rusettia, sillä toivoin Tommille sellaista kaulaan. Ne eivät kuitenkaan mikään tuntuneet miehestä omalta, joten lopulta hääkravatti löytyi kaapista. Se näyttikin todella hyvältä, oli sulhasen tyyliä ja sopi teemaan. Hieman vain vaati internetin apua, että kravatti saatiin kaulaan asti. Jännitystä? Ei kai nyt sentään...

Kengiksi Tommi valitsi uudet Etniesin skeittikengät. Kenkien harmaa, valkoinen ja musta saivat mukavaa piristystä punaisista nauhoista, jotka Tommi tilasi erikseen. Niitäkin oli muutamat eri sävyissä mutta nämä mätsäsivät parhaiten omien kenkieni kanssa. Sukat olivat Happy Socksit, jotka tilasimme kyseisen merkin verkkokaupasta. Happy Sockseja on löytynyt miehen kaapista jo parin vuoden ajan ja nämähän olivat erinomaisesti teemaan sopivat.


Koruja Tommilla ei ollut muita kuin kihlasormus, sillä erillistä vihkisormusta mies ei halunnut. Lahjaksi antamaani Kalevala Korun Torin vasara 2.0 -kaulakorua Tommi käyttää päivittäin mutta nyt se ei näkynyt kravatin alta. Rintapieleen kiinnitettiin AR Kukasta tilattu viehe, samanlainen kuin bestmaneillekin, mutta Tommin omaan tuli myös pieni henkilökohtainen juju. Sen esittelen myöhemmin kukkia käsittelevässä postauksessa.


Vihkimiseen asu oli juhlava ja siisti mutta persoonallinen. Heti vihkimisen jälkeen sulhasen asu väännettiin hitusen rennommaksi: hihat käärittiin, ranteeseen iskettiin monet festarit läpi palvellut niittiranneke, ja aina ulos astuessa päähän painettiin paappamallinen lippalakki. Täydellinen mies.

Kyllä oli hymy leveässä morsiamella kun vihkiminen viimeinkin alkoi ja näin sulhaseni odottamassa notaarin luona juhlatilan tanssilattialla.


Kaikki kuvat: Vierula Photography.

Kaikki hääpäivään liittyvät postaukset löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!