25. lokakuuta 2017

Hääpäivä: Sulhasen groomaus

Morsiamen hääaamun valmistautumiset aloittivat hääpäivämme läpikäymisen, nyt on sulhasen vuoro.

Käytyäni Dick Johnsonilla hieman puolivahingossa viime syksynä sain valtavan hienon idean houkutella Tommi hääpäivän aamuksi bestmaninsa Antin kera suittavaksi juhlaa varten, eli toisin sanoen groomattavaksi. Koska miksi hääpäivän valmistautumisen ja karvojen särmääminen pitäisi olla pelkästään morsiamen ja hänen possensa etuoikeus?

Dick Johnson vaikutti erinomaiselta paikalta, joten keväällä yllytin Tommia varaamaan hääpäivän aamuksi hänelle ja toiselle seurueen pitkätukkahyypiölle eli bestmanille ajan siistittäväksi. Sieluni silmin näin miten Tommi istuu nahkaiseen parturintuoliin, kallistaa päänsä ja antaa tatuoidun parturin ajaa parransänki ja viikset pois veitsellä. Ideoin hänelle pöyhkeää miesnutturaa ja ajattelin, että onpa mukava kun kerrankin Tommikin saa hieman luksusta.

Itse istuin mukavasti Rastassa laitattamassa omia karvojani kuntoon, kun bestmanilta alkoi tulla viestiä. Millainen tuuhea miesnuttura? Siis miten se tukka pitäisi laittaa? Olisiko kuvaa, kun ei tämä parturi tiedä yhtään mistä puhutaan. Välitin muutaman kuvan manbunista Pinterestistä ja jäin miettimään millainen nuttura sulhaselta lopulta löytyisikään.Täytyy myöntää, että olin hieman pettynyt. En tietenkään sulhaseen, joka oli järkyttävän komea tuona samoin kuin kaikkina muinakin päivinä, mutta itse parturihommiin. Minä oletin, että Dick Johnsonilla ajettaisiin parta veitsellä, sillä niitä välineitä siellä kovasti ainakin myydään. Tai edes perinteisellä terällä, mutta ei. Tommin parta ja viikset siistittiin sähköisellä parranajokoneella. Vastaavalla, mikä löytyy melko varmasti jokaisen naamakarvoja kasvattavan yksilön kylpyhuoneen kaapista. Toisaalta voi olla, että tässä saa syyttää pääasiassa meitä, sillä Tommi ei ollut nimenomaan maininnut toivovansa parranajoa veitsellä. 

Hiukset oli laitettu kyllä nutturalle, mutta sen syövereistä löytyi illan mittaan myös melko kookas hiusklipsi. Siis sellainen nipsu, joita kampaajat käyttävät kampausta tehdessään. En ole koskaan nähnyt, että niitä jätettäisiin päähän. Jätetäänkö? Se törrötti melko häiritsevästi jo alkuillasta hiusten keskeltä...

Bestmanin parta oli siistitty eikä hän ainakaan kehdannut minulle myöntää, että sen suhteen olisi menty hirveästi vipuun, ja omasta mielestäni se näyttikin hyvältä. Hiuksiin hän sen sijaan ei ollut antanut parturin koskea, sillä hän halusi vaimonsa laittavan ne juhlaa varten. Ja hyvä niin, sillä Antin letti oli erinomainen Sonjan käsittelyn jälkeen.

Tommi sanoi, että kokemus oli aivan ok. Hän piti siitä millainen liike oli sekä siitä, että paikalla sai odotellessa hakea jääkaapista kylmiä virvoitusjuomia. Meininki oli rentoa. Hän oli kuitenkin pettynyt siihen, ettei paikassa tuntunut saavan oikein ideoita hääpäivän lookiin. Parturilta ei tullut minkäänlaisia ehdotuksia siitä mitä tukalle tai parralle tulisi tehdä, ei ehdotettu veitsellä siistimistä, eikä lopputuloskaan ollut mitenkään järisyttävä. Ihan siisti. Mutta ei Tommi asiasta kauhean pahoillaan ollut. Ja sehän se on tärkeintä.


Minä kyllä olin hieman pettynyt. Harmitti ettei ideoimani groomaus tehnyt sulhaselle ja bestmanille mitenkään erityisen mahtavaa oloa. Siitä ei jäänyt mikään spesiaali fiilis, eikä sen puoleen kyllä jälkikään. Totesimme yhteistuumin, että Dick Johnson - niin siisti mesta kuin onkin - antaa ulkoisella olemuksellaan enemmän odotuksia kuin mitä palvelullaan lunastaa. Tai sitten meidän kohdalla kävi vain huono säkä. Kaiken kaikkiaan petyin siihen, miten jo aikaa varatessa ilmoitettu häitä varten tehtävä siistiminen ei aiheuttanut parempaa varautumista henkilökunnassa. Emme mekään mitään erikoista odottaneet, mutta kai parturilla nyt jokin idea pitkien hiusten ylöskiinnittämisestä tulisi olla? Ja kai sen parran voisi kuitenkin sillä veitsellä ajaa? Eikö sen ehdottaminen voisi olla ihan perushommaa täyden palvelun talossa?

Toisaalta kuitenkin olen tyytyväinen, että myös sulhaselle oli hetki hääpäivän aamusta keskittyä vain omaan itseensä. Etenkin kun Tommi aloitti aamunsa kotosalla poikien kanssa, aivan kuten minkä tahansa muunkin lauantaiaamun. Ja saivathan sulhanen ja bestman pienen hengähdystauon ennen hääpäivän ohjelmaan tempautumista. Niistä lisää myöhemmin!

Kaikki postauksen kuvat: Vierula Photography.

Kaikki hääpäivään liittyvät postaukset löytyy täältä.

2 kommenttia:

 1. Onpa kurja kokemus! Ja tuo, ettei partaa leikattu veitsellä tai edes ehdotettu veitsileikkuuta, vaikka asiakkaalla oli noin erityinen päivä ja kyseessä oli alan erikosiliike. Pöh.

  Meillä on Jarkolla hiukan vastaavanlainen kokemus maasogroomingistaan syyskuun alussa. Molemmat maasot saivat hiukan ehostusta valokuvia varten, puuteria ja jotakin hiukan sävyttävää meikkiä, mikä ei istunut heidän ihotyypilleen lainkaan ja ehostuksen seurauksena toisen maason ennestään kuiva iho hilseili todella näkyvästi. Lisäksi värisävyt olivat aivan väärät miesten ihoa ajatellen ja varsinkin vaaleammasta heistä näki selkeästi, että nyt on jotain laitettu naamaan. Hiusten laitto oli Jarkon mukaan todella jees, mutta muusta ehosamisesta, jota groomingpakettiin kuului, jäi nihkeämpi fiilis.

  Tosi harmi tälläiset 2/5-kokemukset, koska minusta miehet ihan yhtä lailla ansaitsisivat hääaamuun himpun luksusta, jota naiset yleensä saavat kampaajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juurikin näin: ei ehostautuminen ole pelkkien morsianten etuoikeus ja on todella harmillista, ettei tällaiseen erikoispäivän groomaukseen osata panostaa palveluntarjoajan puolesta tarpeeksi.

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!