1. syyskuuta 2017

Häämatka varattu!

"Meille on erityisen tärkeää, että te, rakkaat perheenjäsenemme ja ystävämme, pääsette juhlimaan kanssamme. Emme halua fyysisiä lahjoja: turhat kipot, kupit ja hopeat myydään välittömästi festivaalien jälkeisellä viikolla huuto.netissä, tori.fi:ssä tai facebookin kierrätysryhmissä.

Mikäli haluat muistaa jotenkin, toivomme, että suoritat muistamisen rahallisessa muodossa häämatkamme kassaan juhlapaikalla tai  suoraan häälahjatilillemme FI.... 

Mutta ei todellakaan ole pakko."

Näin me toivoimme hääkutsun mukana lähteneessä infolehtisessä, ja tarkoitimme jokaista sanaa. Hääpaikalle järjestimme lahjapöydän johon sai jättää mahdolliset kortit sekä rahallisen lahjan "tippipurkkiin", joka oli pahvinen viskipullon suojaputkilo. Häiden jälkeen luimme kortit, laskimme tippipurkin tuotot ja vilkaisimme lahjatilin loppusummaa, mutta emme sen kummemmin syynänneet kuka oli laittanut minkäkin verran. Kaikki mitä saimme, oli enemmän kuin tarpeeksi.

Mutta se oli myös konkreettisesti tarpeeksi. Saimme nimittäin varattua lahjarahalla meille häämatkan!  (Ja vielä jäi yli, joten ehkä saamme tehtyä vielä häämatkan vol. 2.) Kirjoittelin aikaisemmin blogiin eri häämatkahaaveista (jotka voit lukea täältä), mutta yksi ennakkosuosikkini jäi esittelemättä muiden kiireiden myötä. Kun kerran Westerosiin ei vielä järjestetä matkoja, niin mikä olisikaan kaltaiselleni Game of Thrones -fanille otollinen matkakohde?

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Kroatian Dubrovnik!

No okei, en minä sitä pelkästään GoT-fanituksen vuoksi suosinut. Myös lyhyet suorat lennot (kolme tuntia suuntaansa), kirkasvetiset hiekkarannat, historialliset kaupungit ja melko maltillinen hintataso puhui vahvasti Dubrovnikin puolesta, joten sain rakkaan aviomiehenikin pään käännytettyä kohteen puolelle. Lapset ovat matkan ajankohdan aikoihin kahden ja hieman alta neljän vanhoja, joten heidät voi jo jättää viikoksi isovanhempien hoiviin, mutta ei juurikaan pidemmäksi aikaa. Siksi häämatka jonnekin päin Eurooppaa oli järkevämpää kuin suunnata kaukomaihin kuten niin monet muut hääparit tekevät. Italia ja Espanja olivat houkuttelevia kohteita, mutta kuultuani Kroatiasta pelkkää hyvää kiinnostuin maasta todella paljon. Game of Thrones oli vain mukava lisämauste asiaan, ja olin myyty.

Onneksi sain kohteen myytyä myös Tommille!

Hotellien hintataso yllätti hieman, sillä kaikki uudemmat ja hienommat hotellit olivat reilusti kalliimpia mitä olimme ajatelleet (tai sitten meillä on vain kallis maku). Olemme yleensä budjettimatkaajia ja suosimme edullisia ei-niin-hienostelevia majapaikkoja, mutta koska kyseessä on häämatka halusimme hieman panostaa muuhunkin kuin luteettomaan sänkyyn ja lukolliseen ulko-oveen. Hetken jo harkitsimme pakettimatkaa jossa lennot Helsingistä Dubrovnikiin ja takaisin sekä majoitus kolmen tähden hotellissa perushuoneessa olisi kustantanut hieman alle 900 euroa per lärvi, mutta lopulta keksimme paremman vaihtoehdon.

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Ostimme halvimmat suorat lennot Norwegianilta (matkalaukun kera n. 600e menopaluu kahdelta), varasimme neljäksi yöksi asunnon AirB'nB:n kautta erittäin ihastuttavasta talosta läheltä Dubrovnikin vanhan kaupungin keskustaa (noin 350e yhteensä) ja lopuiksi kolmeksi yöksi hotellihuoneen parvekkeella ja merinäköalalla Cavtatista, läheltä Dubrovnikia (noin 520e). En ole ennen käyttänyt AirB'nB:tä mutta olen kuullut siitä paljon hyvää ja vaihdettuani tulevan vuokraemäntämme kanssa muutaman sanan sivuston kautta olen vakuuttunut siitä, että teimme oikean ratkaisun tämän suhteen. En ole myöskään ikinä majoittunut niin hulppeassa hotellissa minkä lomamme loppuajaksi varasimme, joten odotukset ovat hykerryttävän korkealla.

Olen todella innoissani! Kiitos ihanat häävieraamme kun mahdollistitte meille tämän tulevan irtioton lapsiperheen arjesta!

Nyt siis voi jakaa kokemuksia ja vinkkejä Dubrovnikista ja sen lähialueista! Ajatuksena on vaellella kaupungin katuja, nautiskella ruuasta ja juomasta sekä toistemme jakamattomasta seurasta, sekä tietenkin osallistua Game of Thrones -kiertokävelylle! Sillä vaikka talvi on jo käytännössä täällä, ensi kesäkuussa meillä on rantaloma!


2 kommenttia:

  1. Dubrovnik on tosi kaunis paikka! :) Kannattaa käydä muurikävelyllä vanhan kaupungin ympäri. Meillä oli vuokra-auto, joten pistäydyimme myös Montenegron puolella, rajalle kun ajaa Dubrovnikista puolessa tunnissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista päätellen näin todellakin on, ja kaikki ovat kohdetta kyllä kovasti kehuneet :) Vanha kaupunki varmaan kolutaan läpi minkä neljän päivän aikana ehditään, vuokra-autoa ollaan harkittu myös mikäli päätetään pistäytyä pidemmällä. :)

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!