16. elokuuta 2017

Vaimotukka

Te kaikki tiedätte termin. Jaa ette vai? No vaimotukka tarkoittaa sitä, kun vuosikaudet hääkampausta varten hiuksiaan kasvattaneet morsiamesta rouvaksi muuttuneet naisihmiset marssivat häiden jälkeen kampaajalle ja leikkauttavat itselleen lyhyen tukan. Yleensä Facebookin uusi profiilikuva ladataan saatesanoilla kuten "Ihanaa, halusin tehdä tämän jo niin pitkään!" tai "Jes, viimeinkin pääsin tuosta pitkästä tukasta eroon, nyt on niin vapautunut olo!"

Silloin joskus menneisyydessä, aikana ennen Tommia, minäkin kasvatin pitkää häätukkaa. Tai no, pitkää ja pitkää, kun ei se hius oikein minun päässä meinaa kasvaa vaikka kuinka välttelisi parturin penkkiä. Mutta kasvatin minkä pystyin - ja vihasin hiuksiani joka päivä. Kun sitten ne silloiset hääkuviot karahtivat lusikoiden jakoon ja pätkäsin sen en-ehtinyt-vaimoksi-asti -tukan ja tunnistin itseni jälleen peilistä päätin, etten enää ikinä kasvattaisi pitkiä hiuksia vain häitä ajatellen.Sen jälkeen onkin ollut tasaisen lyhyttä ja erimittaisia keesejä kuvioissa, fiiliksen mukaan. Parin vuoden ajan tämä puolikalju on tuntunut itselle oikealta ratkaisulta, joten en laittanut pahakseni, että pääni vasemmalle sivustalle muodostui jopa hieman mittaa ennen häitä. Kun sitten hääkampaajakseni lupautunut Riina Rastasta ehdotti siihen lisättäväksi hieman volyymia ajattelin, että mikäpä siinä. Saisihan ne lisäkkeet sitten pois jos sikseen tulisi.

Koekampausta varten Riina sitten liimaili omien hiusteni sekaan pitkiä punaisia lisäkkeitä ja loihti kampauksen, johon ihastuin kovasti. Otimme samana iltana potrettikuvat Tampereen Tulitikkutehtaalla ja first look -kuvauksissa Tommin leuka loksahti auki. "Siulla on pitkä tukka!"
Kävi ilmi, että tuleva aviomieheni ilahtui aivan tajuttomasti pitkästä tukastani, etenkin kun harjasin kampauksen kuvausten jälkeen auki ja todellinen mitta paljastui. Sen jälkeen kävi selväksi, ettei ainakaan sulhasen mielestä olisi mitään syytä palata takaisin vanhaan mittaan. Niin paljon Tommi pitkästä tukasta piti.

Se ei kuitenkaan yllättänyt ollenkaan niin paljon kuin se, miten itse suhtauduin uuteen tukkaani. Jo muutamassa päivässä huomasin viihtyväni pitkän punaisen tukkani kanssa paremmin kuin hyvin. Kontrasti vasemman ja oikean puolen suhteen on nyt niin mahtava, etten itsekään näe palaavani aivan hetkessä takaisin omaan luomumittaani. Ja koska peilistä tuijottelee omasta mielestäni edelleen hyvännäköinen muija, en koe tarpeelliseksi lähteä takaisin irokeesi-linjalle, joka aina välillä on palannut parin vuoden takaa mietteisiin.Minun kohdalla vaimotukka tarkoittaa siis lisää pituuttaa! Ainakin toistaiseksi.

2 kommenttia:

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!