28. elokuuta 2017

Huomenlahja sulhaselle

Yhteistyössä Katri Kallio Photography.

Tuumailin jonkin verran sitä mitä antaisin uunituoreelle aviomiehelleni ensimmäisenä avioaamunamme lahjaksi. Olen ostanut hänelle vuosien aikana parikin rannekelloa, yhden hopeisen kaulakorun ja pari rannekorua, eikä näiden käyttöaste ole mikään päätä huimaava paitsi kaulakorun suhteen, joka Tommilla onkin lähes päivittäin käytössä. Hetken leikittelin ajatuksella hankkia hänelle Trabantin, auton, jota Tommi muistelee nuoruusvuosiltaan jostain kumman syystä suurella lämmöllä. Sellaisen hankkiminen salavihkaisesti oli kuitenkin jo ajatuksen tasolla hieman väsyttävä, joten hylkäsin ajatuksen siitäkin huolimatta, että isäni vähän jo innostui kyselemään kavereiltaan vinkkejä mahdollisen auton löytämisestä. Hetken pohdiskelin arvokkaamman viskin tai konjakin hankkimista, mutta lopulta totesin, että siinä voi oman asiantuntemuksen puutteellisuuden vuoksi mennä metsään, joten lopulta jäljelle jäi nykyään hyvinkin suosittu huomenlahja: valokuvat omasta itsestäni.

Selvittelin jonkin aikaa mahdollisia kuvaajia Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta kunnes lopulta eksyin paikallisen valokuvaajan Katri Kallion sivuille. "Photos with attitude." Kuulosti hyvältä. Portfoliota selatessani tajusin, että Katrin työt ovat osittain jo tuttuja, sillä hän on ollut tekemässä yhdessä tatuoijani Titta Freebirdin kanssa Rock'n'tits -kuvauksia. Myös kuluneen kevään vakkarikampaajani ja burleskitaiteilija Elina tunsi tyypin ja antoi hänelle lämpimät suositukset.Niinpä loppukeväästä lähestyin Katria sähköpostitse ja kyselin mahdollisuuksista yhteistyöhön. Hän vastasikin nopeasti ja kertoi, että parin viikon päästä kyseisestä hetkestä olisi boudoir-kuvauspäivä jossa olisi vielä tilaa, mutta koska selkääni varten varaamani tatuointiaika osui juuri samoille viikoille sovimme uuden ajan kesäkuulle.

Valmistauduin kuvauksiin sen verran, että kiersin yhden iltapäivän tuskastuneena Ideaparkin kaikki rättikaupat läpi ja yritin suorittaa agressiivisen nesteenpoiston kehostani edellisellä viikolla. Surffasin myös internetin ihmeellistä maailmaa läpi ja yritin etsiä sopivia inspiskuvia paitsi varsinaisten kuvien tunnelmasta, myös kuvassa näkyvän kampauksen ja meikin suhteen, jotka huomenlahjakuvausten pakettiin kuuluu. Täyden palvelun paketti olikin omalla kohdallani tärkeä asia, sillä halusin nimenomaan istahtaa alas laitettavaksi enkä pohtia saisinko itse meikin ja hiukset näyttämään kuvissa hyvältä.

Lopulta suuntasin sovittuna ajankohtana Katrin studiolle Itsenäisyydenkadulle mukanani kassillinen kenkiä ja vaatteita. Minut otti vastaan iloinen kolmen naisen tehotiimi. Kampaaja Salla Väisänen ja meikkaaja Anna Helsted istuttivat minut ehostettavaksi samalla kun keskustelimme Katrin kanssa mukanani tuomasta rekvisiitasta sekä tulevasta kuvauksesta. Kassistani kaivettiin Changesta hankkimani mustat alusvaatteet, Kappahlin musta pitsibody, stay up-sukat, kahdet niittikorkkarit, Tommin bändipaita (joka hänellä oli päällään kun ensimmäisen kerran menin hänen luokseen illalliselle), sekä sikari ja LP-levy. Nauroinkin Katrille, että perinteisesti huomenlahjakuvauksissa suositut valkoiset kauluspaidat ja pitsiset aamutakit loistivat tällä kertaa poissaolollaan.


Kuva: Katri Kallio Photography

Kuva: Katri Kallio Photography

Kuvaukseen valmistautumiseen sekä varsinaiseen kuvaukseen oli varattu kaksi tuntia, ja sen se aivan helposti ottikin. Katri osasi ohjata mukavasti ja huomautti, jos käden tai vartalon asento oli jotenkin omituinen. Hän myös rohkaisi kokeilemaan jotain itselle hieman epäluontaista asentoa tai ilmettä, sillä ne saattaisivat näyttää kuvissa hyviltä. Itse rupesin tiedostamattani piilottelemaan keskivartaloani käsivarsillani, joten Katri kehotti napakasti lopettamaan itseni halailun.

En ollut jännittänyt kuvauksia etukäteen, eikä koko kuvauksen aikana tullut kertaakaan ujoa, noloa tai epävarmaa oloa. En sinänsä odottanutkaan sitä, sillä olen ollut aina melko itsevarma ja kevään aikana olen huomannut pitäväni myös vartalostani aivan uudella tavalla. Annan silti kiitosta myös Katrille sekä hänen tiimilleen rennon ilmapiirin luomisesta. Sanna ja Anna lupasivat poistua studiosta kuvausten ajaksi, mutta minä viis veisasin moisesta kursailusta ja kerroin, että omasta puolestani he voivat aivan yhtä hyvin jäädä antamaan oman näkemyksensä ja vinkkejä kuvaukseen. Itse pohdin kuvauksesta sopiessani olisiko studio ympäristönä merkittävästi jäykempi kuin esimerkiksi hotellihuone, jossa alunperin olin ajatellut otattaa huomenlahjakuvat, mutta studio toimi vallan erinomaisesti minimalistisesta rekvisiitasta huolimatta. Kuvauksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis ja jäin jännityksellä odottamaan koevedoksia.

Kuva: Katri Kallio Photography

Kuva: Katri Kallio Photography

Kun lopulta reilu seitsemänkymmentä kuvaa sisältänyt verkkoalbumiosoite kilahti sähköpostiini olin hämmästynyt siitä, kuinka vaikeaa niistä oli valita sopimukseen kuuluvat neljä kuvaa sekä kaksi ylimääräistä, jotka sovimme Katrin kanssa palkaksi blogimaininnasta. Kuvasarja oli parempi mitä olin odottanut, vaikka arvelinkin joukossa olevan hyviä otoksia. Lopulta päätin tilata vielä omakustanteisesti yhden ylimääräisen, sillä en vain pystynyt rajaamaan kuvavalikoimaa niin pieneksi. (Nyt kun Tommi on nähnyt myös koevedokset tilaukseen lähtee vielä pari kuvaa lisää.)

Sain Katrilta kuvat korkealaatuisena tiedostona ja tilasin ne kuviksi Smartphoton kautta. Laitoin ne kirjekuoreen ja annoin tuoreelle aviomiehelleni häidemme jälkeisenä aamuna. Kuvia katsellessamme totesin, että kyseessä oli lahja meille molemmille. Minä sain niistä hirveän hyvän fiiliksen itselleni, en vain siksi, että miehenikin piti niistä ja olin siis osannut valita huomenlahjan oikein, vaan myös siksi, että itse sain kuvauksesta kokemuksen jonka aikana sekä sen jälkeen oli todella hyvä olo. Tällaisena minä näen itseni. Ja minä näytän hyvältä! Valitettavasti joudutte vain uskomaan asian.


Kiitos Katrille mahtavasta kuvausyhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!