26. elokuuta 2017

Häiden iltapalaservetit

Yhteistyössä Lahja- ja juhlaliike Pirteä Paketti.

Kyllä minä kovasti jo haluaisin ruveta kertomaan teille kolmen viikon takaisesta hääpäivästämme ihan juurta jaksaen, mutta malttakaa vielä odottaa! Emme nimittäin vielä ole saaneet kuvia päivältämme, joten hetki menee vielä. Sillä välin onkin hyvä ottaa esiin eräs häidemme yksityiskohta, josta ei kokonaisuudesta kertoessa taida olla hirveästi asiaa.

Tajusin nimittäin, että valokuvaajiemme poistuttua häistämme jossain vaiheessa iltaa kukaan ei tainnut ottaa tehtäväkseen esimerkiksi iltapalan tallentamista kuvalliseen muotoon. Hmpf. Tavallaan harmi, mutta sitten taas toisaalta olen todella onnellinen, että ihmiset keskittyivät matkapuhelimiensa sijasta juhlimaan kanssamme. Iltapalakuvien puuttumisesta huolimatta haluan kuitenkin esitellä erään iltapalapöytään kuuluvan asian, nimittäin servetit.

Häidemme juhla-aterialle saimme servetit pitopalvelultamme Kristallilta ja niiden halusimme olevan melko yksinkertaiset, vaaleat tai harmaat lautasliinat jotka sopivat kattaukseen. Iltapalalle sen sijaan ajattelimme hankkia jotain vähän hauskempaa ja kun tapasin juhlakauppa Pirteän Paketin omistajan Katrin viime helmikuussa Tampereen Häämessuilla virittelimme yhteistyön, jonka lopputuloksesta pääsimme nauttimaan häidemme iltapalalla.

Lahja- ja juhlaliike Pirteä Paketti on ainakin Hämeenpuiston (ellei koko Suomen) pienin kivijalkamyymälä ja se sijaitsee osoitteessa Satamakatu 5. Olen kävellyt siitä monesti huomaamattani ohi eikä juhlakauppaa kovin helposti huomaakaan ellei sitä ole etsimässä. Mutta söpökin se on! Muutamaan neliöön mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja häitään suunnittelevien kannattaakin käydä vilkaisemassa myymälän hyllyt läpi mikäli pyörii sillä puolen Tamperetta. Ja muutenkin. Myymälä on auki maanantaisin ja torstaisin sekä sopimuksen mukaan, mutta myös verkkokauppaan kannattaa tutustua. 


Pirteä Paketti myy aika pitkälti kaikkea, mutta erityisen suuressa suosiossa olevat Onnen kyynelille -nenäliinat sekä anopeille hääpäivän liikutuksia varten suunnatut kankaiset nenäliinat löytää täältä kätevästi. Me kuitenkin kiinnostuimme printattavista iltapalaserveteistä, sillä häämessuilla näin Katrin mallikansiossa kuvan pääkalloserveteistä. Ne olivat ihanat!

Ongelmaksi meinasi kuitenkin muodostua se, että kuva oli entisen asiakkaan toimittama eikä sitä enää ollut olemassa. Siispä vastaavanlainen kuva tuli toteuttaa itse. Otin avukseni uskolliseksi osoittautuneen Canvan (jota en vain voi hehkuttaa tarpeeksi) ja aloin työstämään meidän näköisiä servettejä. Katri kannusti tähän kovasti ja kertoi, että melkein mistä tahansa omasta ideasta voi toteuttaa painolaatan servetille, kunhan vain kuvan toimittaa selkeänä kuvatiedostona. 

Tein ensin harmaat pääkallot sydänsilmillä, mutta kuvien tuli olla selkeillä ääriviivoilla. Siispä palasin takaisin sorvin äärelle ja väänsin uuden kuvan, hieman erilaisilla pääkalloilla. Aikaa koko hommaan meni ehkä 40 minuuttia alkusäätämisen jälkeen ja voila, siinä se pääkallopari sitten oli! Laatta valmistui parissa päivässä, Katri valitsi meille sopivan fontin ja seuraavalla viikolla sainkin jo hakea upeat servettimme aterintaskuilla kivijalkamyymälästä kotiin.
Erityisen kivan jutun tästä tekee se, että saimme painolaatan itsellemme, ihan omaksi. Katri vinkkasi, että sillä voi teettää servettejä vaikka tulevia kymmenvuotishääpäiviä varten, ja jos hääpäivää ei halua kuljettaa mukana voi sen aina katkaista muusta laatasta irti. Mielestäni servetit olivat mahtava yksityiskohta häissämme ja laitoinkin niitä muutaman kappaleen talteen muistuttamaan hääpäivästämme. 

Kuva kaason nappaamana juhlapaikan valmistelujen aikaan.

Voin lämpimästi suositella kaavailemaan omiin juhliin sopivaa kuvaa ja teettämään persoonalliset servetit! Itse ajattelin joskus teettää poikien piirustuksesta laatan ja hyödyntää sitä tulevissa perhetapahtumissa - vaikkapa ylioppilasjuhlissa!


***
Servetit on saatu.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit, onpa hauskat! En tykkää yhtään pääkalloista, mutta sä oot kyllä onnistunut tekemään niistä tosi kivannäköiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä pääkallo esiintyi mm. osissa tuikkukipoista ja samaten festarirannekkeessa jota en ole vielä esitellyt blogin puolella, joten tämä oli mukava osa kokonaisuutta. Ehkä noi sydänsilmät vähän pehmensi muuten "synkkää" kuvaa. :)

   Poista
 2. Wou onpa kivat! Tosi siistin tyylikkäät mutta silti ihan teidännäköiset, mitä siis näin blogin lukijana tunnen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olin tosi tyytyväinen kuvaan vaikka se tulikin tehtyä aika kiireellä. :) Ja sopi kyllä tosi hyvin meille ja häidemme teemaan!

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!