18. heinäkuuta 2017

Kaksi ja puoli viikkoa häihin - missä mennään?

Tänään häihimme on jäljellä yhdeksäntoista päivää. Juhlat, joita (sulhaseni sekä lähipiirini avusta huolimatta pääasiassa minä) olen suunnitellut ainakin kaksi vuotta ovat aivan kohta. Tuntuu aika hurjalta.

Kaiken kaikkiaan homma on hallussa aika hyvin. Kävimme loppukeväästä hääkakkumme taikovan Purppurahelmen maistelutilaisuudessa, jonka Purppurahelmen Hanna meille järjesti ravintolapäivän yhteydessä. Ajelimme siis Tommin kanssa Sastamalaan nauttimaan kahvista ja kolmesta eri kakkutäytteestä sekä keskustelemaan kakun koostumuksesta ja ulkonäöstä. Myös pitopalvelun kanssa on tullut palaveerattua alkukesästä, joskin se ei ollut yhtä rento kokemus sillä menimme palaveriin koko perheen voimin. Olemme kuitenkin sopineet juhlamenun sekä siihen liittyvät kuviot pitopalvelumme Kristallin kanssa ja kaikki on sen suhteen hyvässä mallissa!
Tapasimme viimeinkin kuvaajamme Vierula Photographylta. Taina ja Johannes olivat Tampereella kuvauskeikalla jonka vuoksi onnistuimme käymään yhdessä kahvilla keskustelemassa erillisestä potrettikuvauksesta sekä itse hääpäivän aikatauluista. Pitkin kevättä Vierula Photographyn Instagramiin ja nettisivuille on tullut mitä ihanampia kuvia jo juhlituista häistä, ja kun vielä istahdimme hetkeksi saman pöydän ääreen juttelemaan varmistui, että olemme onnistuneet löytämään kerrassaan mainiot valokuvaajat päiväämme ikuistamaan.

Pukuasiat ovat hoidossa, toiset paremmin kuin toiset. Tommin puku, joka tilattiin BQ Räätälistudiolta huhtikuussa, ei ole valmis vieläkään. Toivottavasti ensi perjantaina kokonaisuus olisi valmis ja istuisi hyvin, niin ei tarttisi sitä enää murehtia... Oma pukuni on pukuompelija Johanna Parvelalla muutostöissä ja pääsen sovittamaan sitä viikon päästä. Yritän edelleen etsiä täydellisiä rintaliivejä puvun alle, jotta välttyisimme lisäämästä pukuun olkaimia - etumus kun on inasen liian matala meikäläiselle ja uhkaa valua ellei sitä saa kunnolla tuettua paikoilleen. Muuten oma hääpukuni tulee kyllä olemaan aivan huikea!

Poikien asukokonaisuus on viimeinkin valmis. Päädyin tilaamaan molemmille harmaat housut ja henkselit netistä, samoin punaiset Converset (joista Sintin omat menivät jo upeasti naarmulle paappani 90-vuotisjuhlissa). Lisäksi ostin Kappahlista Newbien harmaansiniset paappalakit ja hankin molemmille lyhythihaiset valkoiset kauluspaidat. Asukokonaisuuden viimeistelee rusetit, jotka oli jo omasta takaa.Kultaseppä Hanhiniemellä on paiskittu töitä hääkorujeni eteen. Päätin nimittäin, että (superhyperhuikean ihanan) vihkisormukseni lisäksi haluaisin myös hopeisen niittikorun, joten Joona Hanhiniemi on lähetellyt luonnoksia minulle sähköisesti pitkin viikkoa. Siitä tulee kyllä niin hieno, tuskin maltan odottaa! Korvakorut sain jo jouluna lahjaksi Tommilta, joten kun sormus ja rannekoru valmistuvat, on hääpäivän korukokonaisuus valmis. Ne saan toivottavasti hakea ensi viikon lopulla Seinäjoelta.

Olemme keskustelleet Tommin kanssa vihkikaavasta sekä sen sisällöstä. Saimme juhlaamme saapuvalta käräjäoikeuden notaarilta muutamia esimerkkejä siitä mitä vihkiminen voisi pitää sisällään ja olemme päässeet jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen siitä mitä meidänkin vihkimisessä tullaan sanomaan. Tämän lisäksi tulisi vielä tehdä avioehto, jonka eteen emme ole vielä tehneet mitään... 

Isäni on maalannut baaritiskiämme ja tiivistänyt juomille tarkoitettuja sinkkisaaveja saumoista, sekä hoitanut häidemme muita liikkuvia osia muiden yrittäjäystäviensä kanssa. En halua vielä paljastaa liikaa yksityiskohtia, joten joudutte odottamaan niitä vielä hetken. Äitini on haalinut Seinäjoen kirpputoreilta haluamiani koristeita ja uhkaillut, että tulen vielä hulluksi ostamiani pöytäliinoja silittäessä. Ja heti perään luvannut maksaa pöytäliinojen vuokrauksesta aiheutuvat kustannukset. Molemmat vanhempani ovat ostaneet uudet juhla-asut häitämme varten.

Loppupeleissä en keksi hirveästi mitään suurta joka olisi vielä kesken. Karkkitilaus on tilaamista vaille valmis ja Tommi noutaa ne Urjalasta työmatkansa yhteydessä viikon päästä. Menu- ja ohjelmakortit on suunniteltu ja ne täytyy enää tilata samasta painotalosta josta tilasimme kutsummekin. Kukat on tilattu Seinäjoelta AR-Kukasta ja häiden soittolistoja on kerääntynyt jo niin monen biisin verran, että musiikki tuskin loppuu kesken. Sekä minun että Tommin hääaamun posselle on varattu kampaaja (minulle, kaasoilleni ja äidilleni Parturi-kampaamo Rastasta ja Tommille bestmaninsa kera Dick Johnsonilta). Minun pääni värjätään tällä viikolla ja ensi viikolla käyn koekampauksessa ja -meikissä Rastassa.

Hieman kuvioita tuli sotkemaan sellainen iloinen asia, että minä pääsin töihin. Hyvin yllättäen ja aika pikaisella aikataululla, sillä töihin perehdytys alkoi eilen. Juhannusviikon perjantaina sain puhelun jossa pyydettiin haastatteluun seuraavana tiistaina, ja seuraavana perjantaina uusi puhelu kertoi, että paikka on minun. Iloinen yllätys, etenkin kun en ollut kyseiseen tehtävään edes hakenut, ja kyseessä on vieläpä omaa koulutusta vastaavat hommat. Haastattelutilanteessa vedin jo hää -kortin esiin ja kerroin etten millään ennättäisi tehdä töitä hääviikolla, joten sen saan pitää palkattomana ja varsinaiset työt alkavat heti häiden jälkeen maanantaina. Ihanaa, mutta samalla hieman stressaavaa. 

Mutta tässähän nyt yksi työmaa hoituu samalla kun häiden viimeiset kuviot hoituvat ennen varsinaista juhlapäivää!

1 kommentti:

  1. Iiihanaa!!! Hääviikolla gummimummi käytettävissä mitä tahansa tekemään.

    VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!