5. heinäkuuta 2017

Festariromantiikkaa yhteisiltä vuosilta (häihin kuukausi)

Kuukausi. Häihin on aikaa kuukausi. Yksi kuukausi!?

Mutta ennen kuin iskee se kuuluisa viime hetken paniikki on aika muistella vielä muutamat festarit menneiltä vuosilta. 

Kesällä 2015 esikoisemme Papu oli jo lähestymässä vuoden ikää ja uskalsimme jättää hänet isovanhempien hoitoon siksi aikaa kun itse suuntasimme iloittelemaan ensin alkukesästä vuoden tauon jälkeen Provinssiin ja myöhemmin kesällä Ilosaarirockiin. Provinssissa oli vetonaulana In Flames jonka keikasta nautimme kovasti, mutta kyllähän mm. Stam1na tarjoili jälleen kerran energistä meininkiä ihan kotimaisittainkin. Iloittelimme Tommin kanssa pitissä niin kovasti, että hukkasin puhelimenikin tuolla reissulla. Onneksi se löytyi heti keikan jälkeen löytötavaroista, joten ei jäänyt pahaa makua suuhun senkään puolesta. Näillä festareilla majoitus hoidettiin vanhempieni kotona, jossa pääsimme heti sunnuntaina aamulla takaisin kiinni lapsiarkeen kun Papun kanssa sai ruveta puuronkeittohommiin seitsemän aikaan aamulla. Kyllä siinä taisi hieman unihiekka painaa molempien vanhempien silmää sinä Provinssisunnuntaina...


Ilosaarirockin ajaksi Papu jätettiin toisten isovanhempien hellään huomaan ja me suuntasimme Joensuun Laulurinteelle nautiskelemaan kesästä, kavereista ja keikoista. Näillä festareilla otettiin rennosti ja istuskeltiin pitkään pulloringissä ystävien kanssa, välillä käytiin poukkoilemassa keikoilla ja sitten istahdettiin jälleen huilimaan kalja-alueelle. Esiintyjistä ainakin Pertti Kurikan Nimipäivät, Amorphis, Mokoma ja Haloo Helsinki! saivat huomiotamme, Ghost oli itselleni todella mieluinen keikkakokemus ja koko potin räjäytti legendaarinen HC Andersen. Tommi koitti jälleen kerran avartaa musiikillista viisauttani Sunn O))):n keikan muodossa mutta sieltä otin kyllä omituisuuden nimissä hatkat melko vauhdikkaasti. Sólstafir sen sijaan oli kiva uusi tuttavuus!


Viime vuonna kaikista lähimmäs festaritunnelmaa päästiin sitten näissä merkeissä. 


Nimittäin toukokuussa perheeseemme putkahtanut Sintti piti aika pitkälti huolen siitä, että keikkakesä oli täyteenbuukattu kaikkea muuta kuin festareita. Mutta aika aikansa kutakin!

Kuukauden päästä on sitten ne omat festarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!