6. kesäkuuta 2017

Yy-kaa-koo kaa-kaa-koo

Joku saattoikin Instagramissa (@sayneverblog) jo bongata, että kävimme yhdessä Tommin kanssa ulkoiluttamassa allekirjoittaneen hääkenkiä. Molempia, sekä niitä punaisia niittikorkkareita, että punaisia glitter-Conversejakin.

Kävimme nimittäin toissa viikolla ensimmäisen kerran tanssitunnilla Lunddancen tanssistudiolla. Olimme sopineet studion toisen perustajan, Sami Lundin kanssa yksityisestä tanssitunnista, sillä elokuussa olisi mukavaa olla kompastelematta toisen jalkoihin etenkin, kun lisähaastetta tuo oman pukuni melko massiivinen helma. Molempien paritanssikokemukset taitavat rajoittua vanhojen tansseihin joista itsellänikin on jo yksitoista vuotta aikaa. Tommin kohdalla aikaan saa lisätä kymmenen vuotta lisää, kuten aina.

Vaikka valssin tahti ei varmaan ole tässä vuosien saatossa muuttunut koimme silti tarpeelliseksi lähteä hakemaan hieman rytmiä vereen ja itsetuntoa hääpariin, joten kun pitopalvelumme maisteluillassa tapasimme Lunddance tanssikoulun Samin, päätimme sopia yksityisistä tunneista. Viime viikolla oli ensimmäisen vuoro.

Kuva: Pixabay

Mutta hetkinen hei... Että valssi?

Niin. Kun tässä nyt on jokaisessa hääaiheisessa postauksessa tullut todettua, meillä ei juurikaan perinteisiä häähommia nähdä. Häätanssin suhteen päätimme, että poikkeus vahvistaa säännön. Valitsimme kuitenkin ensimmäisenä avioparina tanssittavaksi kappaleeksi valssin. Sen yy-kaa-koo kaa-kaa-koon. 

Ai, että miksi?

Kieltämättä tuumailimme pitkään pitäisikö metsästää sitä täydellistä rock-balladia jonka tahdissa voisimme nojailla toisiimme keskimäärin neljä minuuttia putkeen, mutta halusimme jättää sen illalle. Mikään kapple ei puhutellut niin kovasti, ja koska lähin "meidän biisimme" on Nine Inch Nailsin Closer (eikä kaikessa erinomaisuudessaan ole ihan häätanssiksi soveltuva) päätimme mennä perinteisiin ja valita valssin. Ja koska valssin tahtiin pelkkä toiseen nojailu on hieman noloa halusimme osata valssin askeleet sujuvasti.

Itse olin tanssitunnista innoissani mutta Tommia homma selkeästikin jännitti. Tiesin, että hänellä oli ennakkoasenne tanssikouluun ja kilpatanssitaustaiseen opettajaamme. Tyyppi tuskaili vaatekaapilla ja pyöritteli työvaatteitaan miettien missä kuteissa sinne nyt oikein pitäisi lähteä. Minä käskin vetää oman uniformunsa eli maastoshortsit ja bändipaidan niskaan ja painua autoon.

Lunddancen tanssikoulu löytyy Nekalasta, läheltä K-markettia. Sami ja Mirella Lundin perustama koulu järjestää tanssileirejä ja pitää liikunnallisia tanssitunteja, mutta tarjoaa myös tanssinopetusta sekä ihan tällaisille perus uunoille, että kilpatanssijoillekin. Sami otti meidät hyväntuulisena vastaan ja vei salin takaosaan, jossa saimme keskustella häistämme ja tanssimisesta. Sami kertoi heti kättelyssä haluavansa ensin tutustua opetettavaan pariin, sillä sitä kautta tanssiin päästäisiin paremmin sisään ja siitä saataisiin juuri meidän näköisemme. Puolessa tunnissa mukanani raahaama luimisteleva rokkikukko heitti jo läppää opettajamme kanssa ja suoriutui ties minkälaisista pyörähdyksistä, niin hyvin Sami sai jään murrettua.

Kuvakaappaus Lunddancen sivuilta.

Kaikesta mahdollisesta ennakkoasenteesta huolimatta meillä oli erittäin hauska ensimmäinen tanssitunti ja jäimme jo odottamaan seuraavaa. Oli todella helpottavaa käydä valssia läpi asiantuntijan kanssa, sillä Sami osasi heti kiinnittää huomiota asioihin joita itse ei huomaa ("Susanna, ei ehkä niin paljon ylös-alas liikettä") sekä ohjata ottamaan oikeat askeleet alusta lähtien ("Tommi, aina ensin oikealla eteen"). Häneltä löytyi myös näkemystä mm. siihen kuinka kauan hääparin tanssi jatkuu, koska vanhemmat ja muut vieraat tulevat mukaan, montako tanssikappaletta on soveliasta soittaa - festarihäiden luonteesta huolimatta - ja miten koko häävalssi rakentuu kokonaisuudeksi. Sami oli paitsi asiantunteva myös äärimmäisen hauska opettaja ja tilanne oli yllättävän vapautunut ja huumorintäyteinen, ja molempien varpaat säästyivätkin pahemmilta tallauksilta.

Voin todellakin suositella Lunddancen tanssiopetusta kaikille hääpareille jotka aikovat tanssia häissään mutta eivät ole jo ennestään harjaantuneita tanssijoita. Opettajan kanssa askelten kertaaminen poistaa jännitystä ja tuo itsevarmuutta josta varmasti on muutenkin niin jännittävänä päivänä apua. Lunddancen nettisivuilta (täältä) ja Facebookista (täältä) löytää lisätietoa mikäli yksityisopetus kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Saako kummit hakea häissä vasta vihittyjä valssaamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä varmasti kerkiää muutamat vaihtoaskeleet ottamaan. :)

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!