23. kesäkuuta 2017

Rauhallista juhannusta!

Keskikesän juhla on taas täällä, ja me olemme tietenkin taas mökillä Itä-Suomessa. Tulimme jo keskiviikkona ja viihdymme sunnuntaihin asti. Hieman jänskätti tulisiko juhannus vietettyä sisätiloissa sääennustuksen luvatessa vesisateita koko juhannukselle ja harmittelin jo hetken etten pakannut pojille villaisia välihaalareita mukaan (!?), mutta olemme olleetkin melko onnekkaita sään suhteen. Viileää on, mutta aurinko sentään paistaa!


Jos jättää omaan arvoonsa tasaisin väliajoin raivoavan uhmaikäisen niin mökillä on ollut oikein rentouttavaa ja mukavaa. Olemme nukkuneet Tommin kanssa aitassa, joten itse olen vedellyt univelkoja taas takaisin aivan urakalla ja koisannut kymmenen päälle suloisesti aitan viileydessä. Pojat ovat tykänneet leikkiä pihassa ja Papu on kunnostautunut roskakuskina kärräten pienillä kottikärryillä roskapusseja puolen kilometrin päässä sijaitsevaan roskalaatikkoon.

Tommi on toteuttanut itseään narraamalla järvestä muutaman kunnon kokoisen hauen ja tänään suoritimme perinteisen ribsien paistamisen. Päätimme, että uunissa tulee parempia kuin keittämällä, mutta mikäli haluat koittaa keittämistä voit vilkaista kokeilumme parin vuoden takaa täältä. Tällä kertaa ribsien pintaan hierottiin grillimaustetta edellisenä iltana, niiden annettiin muhia paistopussissa kylmässä yön yli ja tänään ne viettivät kolmisen tuntia uunissa. Grillaushetkellä niiden pintaan ripoteltiin uutena ideana morttelissa jauhettuja turkinpippureita ja ne glaseerattiin vielä sillä ainoalla oikealla bbq-kastikkeella, Sweet Baby Raysilla. Ai että! Tommi teki vielä herkullista perunasalaattiaan ja eipä ateria paljon muuta sitten enää vaatinutkaan. Vähän vihersalaattia ja pari grillattua maissia.Minä suoritin kesän kakkuhaasteen Tommin toiveiden mukaan ja loihdin halvasta ja lakritsasta hyydykekakun. Sen ohjeet lisään heti huomenissa blogiin, siitä tuli epäluuloistani huolimatta aika hyvää!
Mökillä kyllä parasta on mökkisauna. Se vain antaa niin parhaat löylyt! Saunomme joka ilta ja lapsetkin viihtyvät todella hyvin lauteilla. Sintti istuu vadissa kun vielä sellaiseen mahtuu ja Papu pyrkii kaikkia kieltoja uhmaten lotraamaan löylyvedellä. Lapset jaksavat saunoa vain hetken jonka jälkeen mummo hoitaa poikien iltapuuhat ja laittaa heidät nukkumaan. Monesti Papu pitää vielä parin tunnin yhden miehen shown huutaen kuin palosireeni sängystään, mutta se ei meitä vanhempia niin paljon haittaa sillä me saamme vielä jatkaa rauhassa saunomista keskenämme.

Mummo kävi poikien kanssa hakemassa juhannuskukat mökkipihaan ja niiden myötä haluankin nyt toivottaa kaikille teille ihanaa ja rentouttavaa juhannusta! Nauttikaa Suomen kesästä, nythän se päivä lähtee taas lyhenemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!