8. kesäkuuta 2017

Hääpöydän koekattaus

Viime viikonloppuna sain rutkasti omaa aikaa kun pojat lähtivät isänsä kanssa Vaasaan sukuloimaan. Kieltämättä tuli tarpeeseen, sillä en ole vuoteen ollut kotona yksikseni ja oli mukava saada asunto ihan vain itselleni. Perjantain tein sitä mitä teen parhaiten - en mitään. Makasin sohvalla ja katsoin Netflixiä, join yhden siiderin. Aika hurjaa.

Lauantaina kävin kahvilla Papun vauvauintikaverin äidin kanssa ja oli mukavaa istua kahvilla rauhassa ilman yhdenkään miespuolisen perheenjäsenen häiriötä. Ison tai pienen. Iltapäivällä kävimme Kummin kanssa Ideaparkissa etsimässä hänelle juhlamekkoa mutta palasimme uusien juoksukenkien kanssa kotiin. Go figure. Hääjärjestelyt eivät ehkä edenneet kaason pukeutumisen suhteen, mutta ne etenivät juhlien suhteen.

Teimme nimittäin koekattauksen kotimme ruokapöydälle. Silitin valkoisen pöytäliinan ja kaivoin hankkimani koristeet esiin. Ostin Old'n'Goldenin pitäjältä eukalyptuksen oksia ja Citymarketista reilun kaupan ruusuja ja nostin paremmat lautasemme esille. Vaikka meille tuleekin häihin pitopöytä, eli ruoka haetaan tarjoilupöydältä eikä sitä tarjoilla pöytiin haluan kattaa lautaset, lasit ja aterimet pöytiin valmiiksi. Se tekee pöydistä mielestäni selkeät ja mahdollistaa servettien asettelun nätisti jokaisen istumapaikan eteen. Pitää vain muistuttaa juhlaväkeä ottamaan lautaset mukaansa kun on aika lähteä noutamaan ruokaa.


Missasimme päivän parhaan valon ja aurinko alkoi jo siirtyä sille puolelle asuntoamme ettei se oikein kauniisti paistanut enää ruokailutilaan, mutta kyllä näistä hieman huonosti valotetuista kuvista saa kuitenkin selvän siitä, miltä ruokapöytämme todennäköisesti tulevat näyttämään. Tuikkukipoista unohtuivat tuikut joten ne näyttävät vähän hassuilta tyhjinä. Olin kattaukseen kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen ja se tuli valmiiksi jotakuinkin kertayrityksellä.

Ainoa missä tuumailimme kattauksen suhteen oli eukalyptuksen määrä sekä servettien ulkonäkö. Oksien suhteen päätimme Kummin kanssa, että less is more ja servetit todennäköisesti laitamme siten, kun ne tuossa ylemmässä kuvassa ovat. Lisäksi mietimme tulisiko pöytään laittaa vielä hopeanvärisissä kynttilänjaloissa olevia korkeita valkoisia kruunukynttilöitä, mutta päädyimme siihen, että pöytä näytti hyvältä näillä koristeilla.


Kaksi vaihtoehtoa servetteihin. Olen kallistumassa ylempään versioon.

Lisäksi pöytään tulee varsinaisessa hääjuhlassa vielä vieraslahjat sekä korttikokoinen paperi, jonka toisella puolella on menu ja toisella hääjuhlan ohjelma. Ne katetaan jokaiselle paikalle. Ruokailua varten olemme myös ostaneet pulloviinit, jotka nostetaan pöytiin. 

Lähettelin kuvia kattauksesta Tommille, toiselle kaasolleni Ninnulle sekä äidilleni, ja sain hyväksyviä kommentteja kaikilta. Vielä jätän harkintaan onko pöytiin hankittava eukalyptus juuri tätä kyseistä "populus" lajiketta vai tulisiko tilata sittenkin "cinerea", tuhkaeukalyptusta. Harmittaa etten tajunnut hankkia koekattausta varten molempia. Päällisin puolin luulen kuitenkin, että häidemme juhlapöydän ulkonäkö on nyt aika pitkälti selvillä.

Joko nyt voi alkaa päättämään kaikki hääaiheiset postaukset sanoihin "en malttaisi enää odottaa"?

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo eukalyptyksen oksat. Haluisin itsekkin juuri tuollaista, mutta aina kaupassa törmään johonkin toiseen eukalyptyslajiin. Pitäisi yrittää täältä Espoon suunnilta jostain metsästää noita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eukalyptus on kyllä kaunis, ja tuoksuu todella hyvältä!

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!