13. kesäkuuta 2017

Einon pirtti: Erillinen juhlatila

Esittelin hääpaikkamme juhlatilaa jo viime syksynä tutustumiskäynnistämme innostuneena, siitä voit käydä lukemassa täältä. Nyt kun juhlat alkavat olla todella lähellä olemme palanneet funtsailemaan pirtin muitakin tiloja sekä niiden käyttöä.

Einon pirtillä saa kesäisin käyttöön juhlanavetan toisen juhlatilan, jolloin tilaa löytyykin jo oikein mainiosti. Tilasta on kulku pääjuhlatilaan ja ruokailutilaan, ja siitä pääsee myös takapihalle josta avautuu peltomaisema. Osa pihasta on kivetystä, osa taas nurmikkoa. Muutama puukin löytyy hieman etäämmältä.

Mikäli vieraita olisi huomattavasti päälle sata, olisi järkevää kattaa osalle ruokailu tähän erilliseen tilaan. Koska meillä vieraita on kuitenkin (toivottavasti) sen verran, että kaikki mahtuvat pääjuhlatilaan, olemme suunnitelleet tähän tilaan baarin ja herkkubuffan. Sivutila on pituudeltaan noin 11 metriä ja leveydeltään 5 metriä. Sen poikki kulkee viisi tolppaa, joista reunimmaiset ovat kiinni seinässä. Tolppien väli on noin 2,5 metriä. Tolppien ja seinien (ulkoseinän ja juhlatilan puoleisen seinän) väliin jää noin 2,5 metriä tilaa. Juhlatilan puolella portaat vievät kuitenkin osan tästä tilasta. Oikeassa nurkassa on kaksitasoinen koroke. Korkeampi puoli on pidemmältä sivulta 2 metriä ja lyhemmältä sivulta 0,9 metriä. Tähän tulee mitä todennäköisimmin baari. Huoneen toiseen päähän järjestetään herkkubuffa. Ikkunaseinälle saatetaan asetella pieniä pöytäryhmiä, jolloin vieraat voivat istahtaa rupattelemaan, mikäli pääjuhlasalissa on liian äänekästä. Tai jos vain haluaa olla lähempänä herkkuja.
Kaaso ja äiree tutustumassa tiloihin
Tommi nojailee "baaritasoon".

Pistorasia löytyi kauimmaiselta seinältä, joten tähän tilaan joutuu ehkä hankkimaan lisävirtaa mahdollisilla jakorasioilla. Katsoo nyt millaisille sähkövempeleille tulee tarvetta. Tilassa on melko rumat loisteputkivalot, joten valaistus täytyy ajatella uusiksi. Kynttilöillä varmaan päästään jo pitkälle, mutta ehkä jokin valoköynnös voisi toimia myös.

Ulos olemme harkinneet telttaa tai katosta, jossa voisi hengailla juhlan aikana niin halutessaan. Toisaalta tasainen nurmikenttä houkuttelisi järjestämään pihalle pihapelejä, kuten mölkkyä ja krokettia. Se sopisi meidän tavoittelemaan rentoon festarimeininkiin. Pihan laidalla oleviin puihin olisi ihana ripustaa valoja jotka loisivat tunnelmaa pimenevään iltaan, ja pihan oikeassa laidassa oleva kallio suorastaan kutsuu asettelemaan ulkotulia ja/tai lyhtyjä, sillä kalliolta tuli ei pääse karkaamaan vaikkei joku olisikaan koko aikaa päivystämässä kipinässä. Päällystetty piha-alue on 6 metriä x 8,5 metriä.

Takapihan käyttömahdollisuuksia pähkäilemässä.

Alun perin ajattelin tänne "takapihalle" mukavaa loungea, jossa voisi poltella sikaria ja naukkailla viskiä baarista, mutta luulen, että se katetaan "etupihalle" pääjuhlatilan viereen. Takapiha olisikin kiva jättää leikkisämmälle menolle, etenkin kun näyttää siltä, että juhliimme on tulossa myös muita lapsia omien poikiemme lisäksi.

Mahdollisuuksia kuitenkin on paljon! Katsotaan, miten saamme parhaiten tämän tilan käyttöön elokuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!