6. toukokuuta 2017

Kutsut lähtivät matkaan - viimeinkin!

Kyllä on ahdistanut. Kutsut nimittäin ovat tavallaan olleet valmiina luonnoksena Canvassa jo vaikka kuinka pitkään ja muutamaa pikkuviilausta (jotka mainitaan postauksen lopussa) lukuunottamatta niille ei ole kummempia temppuja tehty enää viikkoihin. Tommi korjasi laatimani suomenkielisen hääinfon tekstiosiot toimivammaksi kokonaisuudeksi ja kaasoni Ninnu kävi ystävällisesti läpi englanninkielisen infon sisällön, sillä omalle tekstille tulee todella sokeaksi jossain vaiheessa.

Kun kutsut viimein alkoivat olla mallillaan piti tietenkin siirtyä prosessissa eteenpäin ja miettiä miten ne saisi konkreettisiksi, vieraille lähetettäviksi paperiversioiksi. Emme halunneet tulostaa noin neljääkymmentäviittä kutsua ja hääinfoa itse, ja vaikka Tommi pohtikin voisiko kutsut tulostaa töiden lasertulostimella, minä halusin ehdottomasti tilata kutsut jonkin paikallisen painotalon kautta. Siispä käytin yhden iltapäivän etsien eri painotalojen yhteystietoja ja lähetellen tarjouspyyntöjä, joihin liitin kutsukorttimme ja hääinfon pfd-tiedostona selventämään haluttavia painotuotteita.Otin yhteyttä kuuteen eri painotaloon. Pyysin tarjousta 45 suomenkielisestä kutsukortista ja erillisestä kolmeen osaan taitettavasta hääinfosta, viidestä englanninkielisestä kutsukortista ja erillisestä hääinfosta, sekä sadasta menu+ohjelma -kortista, jotka jaamme jokaisen ruokailijan kohdalle itse juhlassa. Yksi painotalo ystävällisesti ilmoitti, että painomäärämme ovat liian pienet heidän toimitettavakseen, kolmesta muusta sain sähköpostiini asiallisen tarjouksen melko nopeasti. Yhdestä kysyttiin tarkentavia tietoja mm. käyttämämme QR-koodin suhteen. 

Tarjoukset eivät hintansa puolesta merkittävästi eronneet toisistaan ja suurimman eron halvimman ja kalliimman tarjouksen välillä teki mitä todennäköisimmin se, että tarjouspyynnön vastaanottaja oli ymmärtänyt hääinfonkin olevan paksua kartonkia kutsukorttien tavoin. Kun korjasin tämän väärinkäsityksen tarjouksen hintakin laski hieman.

Koska meille tuotti hieman hankaluuksia hahmottaa tarjouksessa mainittuja paperin teknisiä ominaisuuksia (vahvuuksia, kiiltoa jne.) kysyin voisiko papereista saada näytteitä. Yksi tarjouksen antaneista painotaloista kehotti ystävällisesti poikkeamaan heidän toimipisteellään jossa papereita olisi näytillä runsaasti, kaksi muuta pyysi osoitettamme ja lähetti näytteet meille kotiin. Tämä oli erinomaista palvelua, sillä näytteet tulivat meille heti pääsiäisen jälkeen suoraan postiluukusta sisään jolloin meidän ei tarvinnut suorittaa koko perheen voimin paperinhypistelyreissua pitkin Tamperetta.

Lopulta teimme päätöksen painotalosta asiakaspalvelun ja paperien perusteella. Tilasimme kutsumme ja infomme Pirkanmaan Painotuotteesta josta sain noukkia tuotteet vappua edeltävällä viikolla. Kesällä teetämme häiden ohjelma-/menukortit samassa paikassa.  Voin lämpimästi suositella Pirkanmaan Painotuotetta, sillä heidän palvelunsa samoin kuin tuotteensa olivat täysin moitteettomia. Kaiken kaikkiaan yhteistyöstä jäi erittäin positiivinen fiilis! (Ja tämä ylistys on ihan vain henkilökohtaiseen kokemukseen nojaava, ei kaupallinen yhteistyö.)Jännitti aivan valtavasti saada laatikollinen paperituotteita kainaloon ja tuskin maltoin odottaa, että pääsin kotiin tarkastelemaan kutsuja ja infoja. Ne olivat kuitenkin juuri sellaiset kuin halusimmekin. Ja näyttivät erinomaisilta paperilla, vaikka olin hieman pelännyt miten jälki lopulta tulostuisi pdf-tiedostolta. Jouduin vielä juuri ennen painoon lähettämistä muokkaamaan infon kokoa sekä ottamaan luonnoksessa huomioon taittoon liittyvät bleedit, joten väänsin vielä viimeisenä iltana Canvaa kuin mielipuoli.

Hieman alkanee hääpinna kiristää, sillä koko kutsuhomma meinasi kaatua niinkin merkittävään asiaan kuin postimerkkeihin. Tommi oli ilmoittanut jo aikoja sitten, että uusia merkkejä ei osteta, häneltä löytyy niin paljon merkkejä jo valmiiksi ettei niihin kyllä ylimääräistä rahaa laiteta. Torstaina sitten printtasimme kuoriin osoitteet, että ne saataisiin perjantaina postiin. Sain eteeni Tommin vaikuttavan postimerkkikokoelman ja totesin hetken päästä, että näiden perusteella vaihtoehdot ovat pääsiäiskukkomerkit, joulumerkit tai enkelimerkit. Että valitse niistä.
Merkithän ovat häiden suunnittelussa kaikista tärkeimmät elementit. Miten ilman täydellisiä merkkejä voi edes kuvitella menevänsä naimisiin? Niinpä. Hohhoijaa.

Minä olisin kuitenkin halunnut Tom of Finland -merkit, vähintäänkin Pertti Kurikan Nimipäivät -merkit. En mitään tonttumerkkejä, enkä ainakaan mitään tylsää lippumerkkiä. Tommin merkit olivat aivan tyhmiä. Keskustelu saattoi eskaloitua hieman jonka seurauksena Tommi ehdotti jossain vaiheessa kutsujen lähettämistä ilman merkkejä ("sittenpä näät minne asti päätyvät perkele") ja minä puolestani tarjosin takaisin, että mitäpä jos jätetään koko helekatin kutsut lähettämättä ("niin saatana"), mutta lopulta kai rakkaus kuitenkin voitti ja kutsut tipautettiin laatikkoon alkuperäisen suunnitelman mukaisesti seuraavana päivänä, tasan kolme kuukautta ennen hääpäivää. Kyllähän se Suomi 100-vuotta on ihan hyvä syy valita kutsuihin valtion lippu.Vaikka mielelläni minä ne Tom of Finlandit olisin lähettänyt kaikille. Olisi taas ollut ihmisillä jotain ihmettelemisen aihetta.

Esittelen kutsujamme tarkemmin tuonnempana, kunhan vain ne ennättävät ensin vieraillemme asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!