31. toukokuuta 2017

Hääkutsujen esittely

Häidemme RSVP eli viimeinen ilmoittautumispäivä on tämän viikon sunnuntaina joten toivoa sopii ettei Posti ole hukannut yhtään kutsua. Mutta jos oletetaan, että kaikille vieraille kutsu on kolahtanut postiluukusta sisään, lienee paikallaan esitellä häidemme kutsut myös täällä blogin puolella!

Myönnetään: tein näiden kutsujen eteen aivan hitosti töitä. Hain inspiraatiota netistä, etsin sopivaa väriyhdistelmää, mittailin korttien ja infojen kokoja, googlasin ja latasin fontteja ja käytin Canvaa aivan järjettömästi. Oikoluin itse, oikoluetutin Tommilla, käänsin englanniksi ja oikoluetutin vielä kaasollani Ninnulla. Selvittelin paikallisia painotaloja, kysyin tarjouksia, ehdottelin yhteistyökuvioita (turhaan) ja pyysin näytteitä papereista.

Ja kaikki tämä tietenkin Sintin päiväuniaikaan.

Mutta kun lopulta sain hakea valmiit kutsut ja infot Pirkan Painotuotteelta ja sain hypistellä valmista kutsua olin todella, todella tyytyväinen. Otan täyden kunnian kutsujemme ideasta. Halusin tehdä häistämme todellakin festariteemaiset nyt kun kerran sille tielle oltiin otettu jo muutamia askelia, joten alunperinkin lähdin suunnittelemaan festari- tai keikkalippua muistuttavaa kutsua. Kaivoin kaikki säästämäni liput menneiltä keikoilta esiin ja tuijottelin niitä inspiraation nimissä. Hylkäsin tutut lippuvärit (sininen, keltainen, vihreä) ja valitsin yhden häidemme teemaväreistä jonka jälkeen aloin sommittelemaan kutsun sisältöä harmaalle pohjalle.

En voi kyllin kehua Canvaa ohjelmana. Sen avulla kutsujen tekstien muokkaaminen, fonttien valitseminen, kokojen muuttaminen ja oikeastaan aivan kaikki oli todella näppärää. Siis todella työlästä, mutta näppärää. Hetken tasapainottelin perinteisen viivakoodin ja kutsussa lopulta käyttämäni QR-koodin välillä, mutta QR-koodi oli siistimpi ja nykyaikaisempi juttu tuomaan lippuun pienen "virallisen" leiman. En tiedä moniko kutsun saaneista tajusi oikeasti skannata koodin - siellä oli nimittäin pieni viesti minulta ja Tommilta. QR-koodejahan voi tehdä useallakin eri ohjelmalla netissä, ihan ilmaiseksi. Tiketin logon löysin Googlesta png-tiedostona joten sain sen liitettyä lippuun siististi, tosin pienellä lisäyksellä.Huomatkaa muuten hempeä sydän kutsussa. Löysin sen Canvan kuvapankista ja ihastuin siihen ikihyviksi! Se oli kuvapankissa alkuperäisväriltään keltainen, mutta koska Canva on edelleenkin aivan superhyvä ohjelma, kuvaa sai muutettua paitsi sen värin, myös sen läpikuultavuuden suhteen. Sydän esiintyy myös infossa, samoin muissa häihimme tulevissa paperituotteissa. Sulaa neroutta!

Hääinfomme oli tietenkin festareilta tuttu kolmeen osaan taiteltava festari-info. Hyödynsin infossa taitavan Nooran viime syksynä ottamia kuvia, sillä ne ovat vain niin mahtavia ja sopivat tyyliltään infoon kuin nenä päähän. Samalla ne sitoivat aikaisemmin lähettämämme Save the Date -kortit kokonaisuuteen. Infoon kirjoitimme tietoa saapumisesta, kerroimme eri majoitusvaihtoehdoista sekä juhlapaikalla, että läheisissä mökkikylistä joihin olimme olleet yhteyksissä häävieraiden mahdollisten majoittumisten suhteen, kerroimme lipun oikeuttavan sisäänpääsyyn hääfestareille vain kutsussa nimetyille henkilöille, ilmoitimme vihkimisajankohdan sekä -paikan, neuvoimme pukeutumaan tilaisuuden vakavasta luonteesta huolimatta rennosti sekä annoimme mahdollisia yhteydenottoja varten kaasojeni ja Tommin bestmanien yhteystiedot. Lisäksi infosta löytyi vielä toive muistamisten suhteen sekä viimeisimpänä tieto, että perheen pienimpien toivotaan poistuvan pääanniskelualueelta klo 20 mennessä.Halusin käyttää infon kannessa nimiemme fonttina Jellyca Delicious Cake -nimistä fonttia jonka löysin hyvä tovi sitten ilmaisten netistä ladattavien fonttien joukosta, mutta saadakseni sen käyttöön jouduin ottamaan Canvan maksullisen Canva for Work -version käyttöön. Koska ensimmäinen kuukausi oli ilmainen en kuitenkaan joutunut maksamaan siitä kuin yhden kuukauden käyttömaksun ennen kuin muistin perua käyttöoikeuden saatuani kaikki tarpeelliset paperituotteet häitämme varten suunniteltua. Muuten käyttämäni fontit oli Canvan omista valikoimista ja ne jatkoivat samaa linjaa kuin kutsussa sekä aikaisemmissa Save the date -korteissa.

Painotalolta olisimme saaneet edullisesti valkoiset kirjekuoret, mutta minä tein taas asiasta astetta vaikeamman ja halusin jotain muuta kuin tylsää valkoista. Lopulta hikoilin Ideaparkissa Sinooperin kuorihyllyjen edessä varmaan vartin ja hain muita mielipiteitä (kaasoilta, meidän morsian-Whatsappryhmäläisiltä ja Tommilta) mustien, tumman harmaiden tai hopeisten kirjekuorien väliltä. Lopulta Tommi sai päättää ja tulin kotiin hopeisten kuorien kanssa. Niitä varten kirjoitin osoitteiston jälleen kerran Canvalla valmiiksi ja sitten vain prittasimme kuoret kotitulostimellamme valmiiksi. En ollut oikein vakuuttunut kuorten hopeisesta väristä ennen kuin ne saivat vastaanottajan tiedot ylleen, sen jälkeen ne näyttivätkin todella mainioilta.Noin. Täytyy tosiaan sanoa, että vaikka näihin kutsuihin menikin ihan hirveän monta iltapäivää työtä olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ne ovat meidän näköiset ja omasta mielestäni näyttävät aivan uskottavilta festarilipuilta ja -infoilta. Sopivat meidän häihimme erinomaisesti.

2 kommenttia:

  1. Nää kutsut kyllä tekee vaikutuksen! Ittekki innostuin blogisi ansiosta opttelemaan canvan käyttöä. Toivottavasti parin vuoden päästä saisin väkerrettyä yhtä hienot kutsut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olipa kiva kuulla! Ja hienoa jos oot löytänyt innostuksen myös Canvaan, se on kyllä mainio ohjelma. :) Tsemppii suunnitteluhommiin, hauskaahan se on vaikkakin työlästä!

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!