24. toukokuuta 2017

Hääbändimme: Harhalaukaus

Ahdistuin tuossa kevättalvella aika pahasti siitä, ettei meillä ollut häihimme bändiä (siitä voi lukea lisää täältä). Omasta mielestäni festariteemaiset häät eivät ole kyllä festareita nähneetkään jos musiikkipuolesta vastaisi pelkkä Spotify-lista, joten kun kaverimme (ymmärrettävistä syistä) ilmoitti ettei ennättäisi laittaakaan hääbändiä kasaan elokuun festareita varten alkoi täällä päässä kauhea pähkiminen mistä hyvä orkesteri juhliimme löytyisi.

Jälleen kerran minä aloitin pohjatöiden tekemisen ja selvittelin mahdollisia bändejä netin kautta. Käytin hyväkseni melko uutta verkkosivustoa nimeltä Buukkaa bändi, jossa sai rajata sopivia bändejä tapahtuman ajankohdan, paikkakunnan ja yleisömäärän perusteella. Tarkennetussa haussa sai määrittää myös bändin kokoonpanoa (duo, dj, bändi jne.) sekä soittaisiko bändi omia biisejä vai covereita. Itse käytin rajausta valiten musiikkityylilajeiksi mm. rock, blues ja rautalankaa. Haussa tuli lista yhtyeistä jotka olisivat valitsemallamme päivämäärällä vapaana sekä hinta-arvio keikasta Orivedellä.

Kuva täältä.

Kävin omasta mielestäni ehkä miljoona eri vaihtoehtoa läpi tehden listan muutamasta bändistä, joista kuvittelin Tommin innostuvan. Tommi sitten valitsi niistä suosikkinsa ja minä otin bändiin yhteyttä, tosin Facebookin kautta sillä Buukkaa bändi-sivujen yhteydenottolomake ei toiminut. Kyseinen bändi kuitenkin ilmoitti melko pian ettei se ole halukas lähtemään keikalle niin kauas pääkaupunkiseudulta, jossa yleensä soittelevat. Ihmettelin asiaa suuresti, sillä olin ymmärtänyt kaikkien haussa esiin tulevien bändien olevan valmiita matkustamaan hakukriteereissä määrittämälleni paikkakunnalle.

Itse tympäännyin ja ulkoistin koko bändiasian Tommille. Hän on tarkempi häissämme soitettavasta musiikista ja osaisi keskustella potentiaalisen bändin kanssa soittolistoista, musiikkityylistä ja muusta. Lopulta sainkin kuulla, että häissämme kuultaisiin sittenkin livemusaa.

Tommi oli nimittäin löytänyt omassakin haussani jo listalle päässeen yhtyeen, joka soittaa oman tuotantonsa lisäksi omien sanojensa mukaan "rockia sen eri muodoissa". Biisilistalta löytyikin aimo kattaus covereita 1960-luvulta lähtien, ellei jopa kauempaakin. Kun vielä kävimme yhtyeen biisilistan ajatuksella läpi vakuutuimme siitä, että tällä kokoonpanolla häissämme kuultaisiin erinomainen kattaus rock'n'rollia.

Saanen siis esitellä hääfestareidemme pääesiintyjän: Harhalaukauksen.Jo vuonna 1999 perustettu bändi on kotoisin Vantaalta, mutta toisin kuin jotkut muut bändit, nämä tyypit ovat valmiita matkustamaan keikalle Kehä kolmosen tällekin puolelle. Bändin jäsenten juuret ovat Savosta, Kainuusta ja Satakunnasta ja nykyisessä kokoonpanossa on kaksi kitaristia, yksi basisti ja rumpali. Harhalaukauksen basisti ja kitaristi-laulaja ovat soittaneet yhdessä lähes parikymmentä vuotta - he kun ovat bändin perustajajäseniä - joten "jonkun verran" bändin soitto on ennättänyt jo hioutua yhteen. Eikä musiikkinäytteiden perusteella rumpujen ja toisen kitaran kanssa hääräävät tyypitkään mitään soittelijoita ole, vaan todellisia muusikoita. Olkoonkin jos musiikki on "vain" harrastus.

Harhalaukauksen kanssa yhteydenpito on alusta alkaen toiminut moitteettomasti ja he ovat avoimesti kertoneet soittavansa rockia omalla tyylillään sekä esittävänsä myös omia kappaleitaan. Meille tämä on sopinut paremmin kuin hyvin, sillä emme odotakaan suoria kopioita alkuperäisistä kappaleista - niissä kun on mahdollisuus mennä pahastikin metsään. Lisäksi on kiva kuulla bändin omaa tuotantoa sekä tarjota kanava, jonka kautta yhtye saa myös omia kipaleitaan esille.

Harhalaukauksen Facebook-sivuilta pääsee katsomaan videoita bändin harjoituksista, niitä mekin katselimme ja kuuntelimme ennen kuin ehdotimme heille keikkaa häihimme. Lienee sanomattakin selvää, että olimme vakuuttuneita bändivalintamme erinomaisuudesta, sen verran hyvin raikaa.

Nyt kun bändi on varmistunut vierähti iso kivi sydämeltä ja todellakin tuntuu, että hääjärjestelyt liikahtivat suuren harppauksen eteenpäin. Odotan todella kovasti Harhalaukauksen kuulemista ja bändin jäsenten tapaamista!

Nyt musiikkiasioissa täytyy enää miettiä muutama toivebiisi jotka bändi voisi esittää juhlissamme sekä laatia juhlapäivän Spotify-listat ruokailun taustalle ja ajalle jolloin bändi ei soita. Mutta ai että, nyt kyllä on hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!