5. toukokuuta 2017

Festariromantiikkaa yhteisiltä vuosilta (häihin 3 kuukautta)

Kesällä 2013 vuorossa oli jälleen kahdet festarit ja tuttuun tapaan valitsimme ne helpoimmat, eli kotifestarit. Provinssilta oli kovat odotukset, sillä siellä soitti iso liuta kovia bändejä niin Suomesta kuin maailmaltakin. Erityisesti innostuimme Bad Religionista jota itse en ollut vielä livenä nähnyt (Tommi sen sijaan oli käynyt katsomassa sitä Provinssissa jo joskus kun itse olin vielä päiväkodissa tai jotain), In Flamesista ja Downista, sekä legendaarisesta Danzigista (joka oli kyllä megalomaaninen pettymys kovien odotusten jälkeen, hmpf). Tommi taisi hieman odottaa Bluria ja itse halusin nähdä ruotsalaisen The Soundsin. Lisäksi oli noin miljoona muuta bändiä joista itse en ollut kuullut ikinä ja jotka Tommi tiesi jo entuudestaan - parhaillaan vuosikymmenten takaa.

Lisäksi suomalaiset yhtyeet kuten Bodom, PMMP, Ismo Alanko ja Pertti Kurikan Nimipäivät kiinnostivat kovasti, joten viikonlopun festariranneke oli automaattinen sijoituskohde. Tällä kertaa jätimme teltan pystyttämättä ja nukuimme perintönä saamassani 83-vuosimallia olevassa Ford Transitissa veljeni pihassa. Olihan siinäkin festariromantiikkaa kerrakseen!


Ilosaarirockissa oli myös monipuolinen kattaus, kuten yleensäkin. Viikonloppuun mahtui Pertti Kurikan Nimipäiviä, Eläkeläisiä, Stellaa, Lost Societya ja Nightwishia, PMMP:tä, Sigur Rósia ja Mustaschia. Jälkimmäisin tuli kauan odottamamme Motörheadin tilalle, sillä (nyt jo muiden jumalten joukkoon tuonpuoleiseen siirtynyt) Lemmy kärsi sairasteluista eikä voinut toteuttaa suunniteltua keikkaa. Moni iloitsi korvaavasta bändistä, me olimme kyllä pettyneitä. Vaikka olihan Mustaschillakin ihan meneviä humppia joita oli kuullut silloin tällöin radiosta.


Omiin festareihimme on enää kolme kuukautta aikaa! Jaa siitäkin suuri osa kesälomaa! Apuva!

2 kommenttia:

 1. Ihana toi autossa yöpyminen.
  Ps. Ei viisi kuukautta, kolme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, mistähän moinen moka sattunut tekstiin :P Kiitti kun vinkkasit!

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!