25. huhtikuuta 2017

European Bridal Week - Liisana Ihmemaassa

Yhteistyössä Love me do-messut.

Viime viikonloppuna oli eräänlainen päivä Liisana Ihmemaassa. Tai oikeastaan kaksi. Pääsin nimittäin osallistumaan perjantaina ja lauantaina Saksan Essenissä järjestettäville hääalan ammattilaisten sisäänostajamessuille, European Bridal Weekille. Matka oli yksi Love me do -messujen hääreportteriksi valituksi tulemisen tuomista eduista joista pääsin nauttimaan kotimaan kaksipäiväisten messujen lisäksi. European Bridal Week on yksi Euroopan merkittävimmistä osto- ja myyntitapahtumista joka kerää vuosittain saman katon alle suunnittelijat, pukuliikkeiden omistajat sekä pohjoismaisen häälehdistön. Jännittikö? No ehkä vähän jännitti.

Love me do:n ihana tuotantotirehtööri Nonna oli infonnut minua ja toista matkaan lähtevää hääreportteria, Kiss, Love & Get Married -blogin Outia matkan aikatauluista ja järjestelyistä pitkin alkukevättä. Emme saaneet aikaiseksi yhteistä palaveria ennen reissua, mutta toisaalta pakolliset paperihommat saatiin setvittyä myös parin tunnin lennon aikana vallan mainiosti. Suuntasimme Saksaan aamulennolla, joten olin ystäväni luona yökylässä Huopalahdessa josta oli helppo junailla itsensä kehärataa pitkin kentälle. Lennon aikana ennätti vaihdella kuulumisia mm. Häät-lehden päätoimittaja Sarin kanssa sekä orientoitua tulevaa messuviikonloppua varten.


Düsseldorfin kentältä jatkoimme European Bridal Weekin bussikuljetuksella messukeskukselle jonne oli rakennettu hääaiheinen ihmemaailma. Suurta messukeskuksen lattiaa peitti vaaleanpunainen matto, näytteilleasettajien osastot olivat täynnä kaikkea kaunista ja käytävillä mallit tepastelivat esittelemässä upeita pukuja ensi vuoden mallistoista. Osastoilla oli omia muotinäytöksiä, niillä tarjottiin kuohuvaa ja cocktailpaloja ja hääpukuja oli niin paljon, toinen toistaan kauniimpia, että olo oli hieman häkeltynyt.
Kiertelin Nonnan ja Love me do:n hääpukunäytökset suunnittelevan Heidin kanssa ensimmäisenä päivänä tutustumassa uusiin potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin sekä vierailin Scandic Loungessa moikkaamassa muita pohjoismaisia messuvieraita. Lauantaina paluulennolla käsilaukku painoi tuplasti, sillä kahmin jokaisesta messuille tuodusta häälehdestä oman kappaleen mukaani. Erityisesti tanskalainen sulhasille suunnattu lehti Gommen pääsee tarkkaan syyniin, vastaavaa kun ei Suomesta löydy. Perjantaina ennätimme nähdä Casablanca Bridalin sekä Enzoanin omat muotinäytökset, joissa olikin paljon kauniita pukuja. Uusia silmiinpistäviä trendejä oli yllättävänkin paljon, ja jopa näin maallikkona pystyi tekemään jonkin sortin yleistystä siitä mikä on vuonna 2018 pinnalla. Niistä lisää myöhemmin. Isommat muotinäytökset oli aikataulutettu vasta lauantaille.
Yövyimme Hotel Bredeneyssä joka oli siisti messu- ja businessmatkailijoille sopiva hotelli lähellä messukeskusta. Parin tunnin hotellissa piipahtamisen aikana ennätin ladata päivän kuvasaldon koneelle, mutta pää löi pitkän päivän jälkeen jo sen verran tyhjää, etten kyllä saanut mitään julkaisukelpoista aikaiseksi vaikka tarkoitus oli suuri. Instagramissa sentään näkyi hieman päivän parhaita paloja, kai jo seuraat @sayneverblog -tiliä?

Ensimmäinen messupäivä huipentui Essenin keskustassa, jonne European Bridal Weekin järjestäjä ja yksi Love me do:n osakkaista Andrew vei meidät illalliselle. Ravintola ei ulospäin näyttänyt kummoiselta, mutta siitä huolimatta söimme taivaallisen hyvän kiinalaisen illallisen Chilli Housessa jonka ohella oli hauska jutella messuväen kanssa niitä näitä. Saatoin ehkä mainita omista tulevistakin häistä, ja kohta koko kännykän idea-albumi olikin esitelty vierustovereille juurta jaksaen. Öh, hups?

Lauantaina luovutin hotellihuoneen aamupalan jälkeen pois ja suuntasimme takaisin messukeskukselle, jonne myös Outi saapui aamulennolla. Yritin esitellä kaikki parhaat palat ennen päivän ensimmäistä muotinäytöstä, mutta se oli käytännössä mahdotonta, sillä parhaita paloja oli yksinkertaisesti liikaa. Pyörimme ihastelemassa osastoja kunnes siirryimme huokailemaan Lillian Westin ensi vuoden mallistolle catwalkin laidalle. Päivän viimeinen ja odotetuin muotinäytös oli tietenkin multi brand show, jossa sai erinomaisen kattauksen eri suunnittelijoiden mallistoista tulevalle vuodelle.
Messujen Love me do crew: Outi, minä, Nonna ja Heidi

Ennätimme kuunnella vielä hetken luentoa siitä, miksi sosiaalisen median käyttö on hääbisneksessä tarpeellista kunnes jouduimme Outin kanssa sanomaan European Bridal Weekille hyvästit ja suuntaamaan takaisin lentokentälle ja kotilennolle. Helsinki-Vantaalla hyvästelin Outin ja jatkoin rautateitä pitkin takaisin kotiin Tampereelle jossa heti sunnuntaina saikin tipahtaa häiden ihmemaasta takaisin ihanaan mutta hieman erilaiseen kotiarkeen keskelle legoja, aamupuuroa ja märkiä pusuja.

Mutta Love me do:n hengessä täytyy todeta viikonlopulta: Oh the fun we had!

Psst! Seuraava Love me do -häätapahtuma onkin Autumn Fair 7.10.2017, laita päivämäärä jo nyt kalenteriin muistiin! Paikka on tutuksi käynyt Kaapelitehdas Helsingissä. Seuraile messupäivityksiä  osoitteessa www.lovemedo.fi.

2 kommenttia:

  1. Todella hieno yhteenveto visiitistäsi! Täytyy sanoa, että mahtavia kuvakulmia ja kuvia olet myös ottanut! The fun we had indeed ;) <3

    VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!