20. maaliskuuta 2017

Vieraslahjat jotka sanovat "rock on"

Vieraslahjat ovat yksi sellainen asia, joiden kohdalla sitä miettii onko kyseessä täysi turhake vai tarpeellinen panostus hääjärjestelyissä. Omasta lapsuudestani muistan organzapussukoihin pakatut sydänkaramellit ja ajattelin silloin, että onpa aneemista. Ja näin kyllä ajattelen edelleen.

Toki vieraita on kiva muistaa! Itse rakastan lahjojen antamista hieman jopa enemmän kuin niiden saamista, ja siksi vieraslahjat ovat mielestäni sinänsä ihan järkeenkäypä asia. Kiitos kun tulitte juhlimaan kanssamme, tässä jotain pientä lahjaksi siitä. Moni on jättänyt ne organzapussukat ja sydänkarkit menneisyyteen ja korvannut tällaisen vieraslahjan vaikkapa järjestämällä karkkibuffan. Toiset purkittavat itsetehtyä hilloa, toiset tilaavat avaimenperiä hääparin nimillä. Mahdollisuuksia on useita.

Itseäni kiinnosti selvitellä vaihtoehtoja hieman rokahtavalle vieraslahjalle - onhan meillä muutenkin rock'n'rollia sisältäviä elementtejä festarihäissämme! Jälleen kerran ideoita on lukemattomia ja vain mielikuvitus on rajana, mutta kokosin tähän muutamia mielestäni kivoja vieraslahjaideoita. Suurin osa niistä on suosikkisivustoltani mitä tulee hääjuhlista lukemiseen, Rock n Roll Bridelta. Lehtenä julkaistava Rock n Roll Bride tuottaa upeita kurkistuksia oikeisiin vaihtoehtoisiin hääjuhliin paitsi lehden myös nettisivujensa ja bloginsa kautta, jota seuraan orjallisesti Bloglovinissa. Tässä siis omasta mielestäni parhaat ideat:

Festarijuomat
Useimmista häistä löytyy baari, joko omakustanteisena tai hääparin tarjoamana, mutta mikäs olisikaan sen hauskempaa, kuin tarjota jokaiselle vieraalle festareiltakin tuttu piilopullo!

Tux & Tales Photography / Rock n Roll Bride

Meillä ainakin monellakin vieraalla on kokemuksia näiden minipullojen piilottelun taiteesta erilaisten tapahtumien yhteydessä, ja jos Jack Daniels piristää Ilosaaren bajamajassa nautittuna, kuka sanoo ettei se tuottaisi iloa myös pitkän hääpäivän aikana - tai lieventäisi juhlien loppumisesta syntyvää alakuloa kotimatkalla?

Siirtotatuoinnit
Oletteko huomanneet, että monilla festareilla tarjotaan tatuointi- ja lävistyspalveluita? Omasta mielestäni tatuoinnin hankkiminen festareilla ei ehkä ole se kaikista järkevin ratkaisu ja monesti sitä saattaakin katua itselleen tuliaisena hankittua muistoa jälkeenpäin, mutta kehonmuokkaukset kuuluvat melko kiistatta festivaalien tapahtumatarjontaan. 

Rock n Roll Bride

Siirtotatuoinnilla jokainen voisi fiilistellä rakkauden juhlaa vielä pari päivää jälkikäteenkin ja kummit ja mummit pääsisivät kokeilemaan millaiselta ihon värittäminen linnakundin tai merimiehen näköiseksi oikein tuntuisikaan. 

Rintanapit
Itse omistan hupparin jota tituleeraan monesti rokkihupparikseni. Se on aivan perustavanlaatuinen musta huppari, mutta vuosien mittaan olen ommellut siihen lempibändieni kangasmerkkejä ja kiinnitellyt asiaan kuuluvia rintanappeja. Miksi ei siis muistaa juhlaväkeä hääfestareiden rintanapilla? Siihen se "Susanna ja Tommi - rakkautta ja muita suuria tunteita jo vuodesta 2011" sopii "Provinssi - ihmisten juhla jo vuodesta 1979" napin viereen!

Niall McCarthy / Rock n Roll Bride

Tai sitten voi päättää tukea omaa suosikkiyhtyettä ja tilata heidän logollaan olevia rintamerkkejä sopivan kasan. Erityisesti kannustettavaa silloin, kun kyseessä on vielä melko tuntematon yhtye. The Beatles tuskin tarvitsee lisämainosta enää, mutta kieltämättä he ovat paikkansa ansainneet rintamerkkien joukossa.

Plektrat
Kuka muu tunnustaa joskus tallanneensa vahingossa jonkun toisen sormille kun on yrittänyt varmistaa, että bändin lavalta yleisöön nakkaama pleku löytää tiensä omaan kokoelmaan? En varmasti ole yksin tämän tunnustuksen kanssa!

Millyjane Photography / Rock n Roll Bride

Plektrat tai muut musiikkivälineet, kuten vaikkapa rumpukapulat ovat yksi tapa tuoda festivaalitunnelmaa hääjuhlaan. Kun lahjoja varaa jokaiselle vieraalle ei tarvitse pelätä toisten sormien (tai rumpukapuloiden osalta silmien) puolesta ja jokaiselle jää muisto juhlasta.

Rakkauden soundtrack
Yksi omasta mielestäni ehkä vähiten turha kiitoslahja on cd, jolle hääpari on valinnut itselleen tärkeitä kappaleita. Biisejä, joilla on heidän tarinansa suhteen merkitys. Lauluja, joita heillä kotona kuunnellaan.

Stacey Lee Photography / Brideside

Hääparin kokoamalla levyllä voisi laajentaa vieraiden musiikkimaailmaa, tuoda siihen ehkä jotain uutta, tai se voisi vähintäänkin antaa selityksen miksi pari on sellainen kuin se on. Sen voisi koostaa yhteisen tarinan mukaan, yhdessä vierailtujen festareiden esiintyjien kappaleita valiten, tai yksinkertaisesti vain kasata sille biisejä joista kumpikin eniten tykkää. Jos ei muuta, niin olisipa ainakin vieraille jotain uutta kuunneltavaa kotimatkalle.

Mitäs mieltä olette? Tuleeko mieleen jotain muuta, mitä festariväelle häävieraille voisi tarjota kiitoslahjana? Mitä mieltä itse olette kiitoslahjojen tärkeydestä? Turhake vai tarpeellisuus?

5 kommenttia:

 1. Mä sain kyllä semmoset vibat tosta plektra ideasta!
  Turhaahan ne on, mutta jotenkin hauskat kuitenkin. Ja aina joku ne kuitenkin säilyttää :)
  Festarista tuli myös mieleen rumpu kapula :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rumpukapuloihin viittasin itsekin tuossa ylempänä :) Ne jännittää aina festareillakin et kenen silmään ne osuu :D

   Poista
  2. Mä oon ihan suvereenisti koko kohdan skipannu. :D

   Poista
 2. Tässä oli monta kivaa ideaa! Meidän kohdalla vieraslahjat taitavat olla turhake, mutta saa nähdä vieläkö mieli muuttuu ja etsitäänkö hääviikolla lahjuksia kissojen ja koirien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän ne useimmiten turhakkeiden joukkoon taitavat mennä. Sinänsä harmi silloin, jos hääpari on laittanut niihin paljon aikaa ja vaivaa. Saati rahaa. Aika kivasti mun mielestä kyllä toimii just vaikka se, et tekee sen karkkubuffan, tai sit jos vaikka olis ottanut hääkuvat jo ennen juhlapäivää niin nehän vois antaa jo juhlien lopussa vieraille mukaan?

   Odottaakohan kukaan enää nykyään vieraslahjaa? Oikeasti? Hmm..

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!