16. maaliskuuta 2017

Kutsujen suunnittelu etenee

Hitaasti.

En jaksa ymmärtää miten tässä kutsuasiassa voi oikeasti mennä näin pitkään. Tai sitten kyseessä on klassinen esimerkki siitä, miten meikäläisen kohdalla pitkä valmisteluaika ei todellakaan takaa järjestelmällistä etenemistä kohti deadlinea. Tämä on koulu- ja opiskelumaailman tenttiinluku- ja esseenpalautuscase all over again! Argh!

Päätimme Tommin kanssa juuri ennen ensimmäistä häätiimipalaveria, että tulemme lähettämään kutsut huhtikuun lopussa jolloin viimeisen ilmoittautumispäivämäärän voi laittaa jonnekin kesäkuun alkupuolelle. Valitsimme tietoisesti kutsun saapumisen ja viimeisen ilmoittautumisajankohdan välin lyhyeksi, sillä mitä pidempi rako näiden kahden asian välillä on, sitä varmemmin asia vierailtamme unohtuu. Olemmehan jo lähettäneet Save the Date -kortit, joten päivämäärä on kyllä kaikkien kutsuttavien ihmisten tiedossa. Sinänsä reilu kuukausi pitäisi olla aivan kelvollinen aika päättää lopullisesti lähteekö juhliin vai ei.

Gemma Hoodless / kuva täältä

Sen sijaan tärkeämpää ajallisesti on jättää meille se pari kuukautta aikaa miettiä istumajärjestystä, majoittumista (tämäkin tuottaa alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta yllättävän paljon ahdistusta, siitä ehkä myöhemmin lisää) ja ruoka-asioita. Juoma-asiat vedetään aika pitkälti lonkalta, sillä olemme sopineet juomanhakureissun jo huhtikuulle, jolloin lopullinen juhlien nuppiluku ei vielä ole selvillä. Mutta eihän se liika alkoholi kyllä hukkaan pääse menemään, ehheh.

Koska tässä nyt festarit ovat muodostuneet häidemme vetäväksi teemaksi, niin pyrin ottamaan sen huomioon myös itse kutsussa sekä hääinfossa, jonka lähetämme kutsun mukana. Senpä vuoksi jokin aika sitten tietokoneeni näytöllä komeili kaksi toisistaan ehkä hieman poikkeavaa sivua. Toinen oli Makea Hääblogin erittäin informatiivinen Hääkutsujen ABC (kiitos Janina!) ja toinen Ruisrockin festari-info.


Jep. Että näillä eväillä. Moniko pystyy nostamaan käden ylös, että samassa tilanteessa ollaan?

Olen ennenkin maininnut, että käytän paljon Canvaa kun suunnittelen milloin mitäkin paperituotteita. Nyt viimeistään on aika antaa ohjelmalle sen ansaitsema kiitos - Canva on nimittäin äärimmäisen erinomainen ohjelma mihin tahansa tekstinsuunnitteluun! Se on todella monipuolinen ja helppo käyttää, ja suurimmaksi osaksi kaikki tarpeelliset elementit ohjelmassa ovat ilmaisia. Ja sitten kun haluaa jonkin erikoisemman taustan, kuvan tai symbolin, niiden käyttämisestä joutuu maksamaan dollarin. Jos suhteuttaa esimerkiksi hääkutsujen budjettiin, niin vajaa euro itselle mieluisasta korttitaustasta ei ole aivan suuren suuri panostus.

Kutsut ovat siis meillä ehkä sitä pihistys-osiota, sillä vaikka arvostan suuresti graafisten suunnittelijoiden visuaalista silmää sekä asiakaspalvelutaitoja, tässä kohdassa kiristän kukkaron nyörejä ja kulutan kymmeniä rahallisesti arvottomia työtuntejani repien kasaan meille sopivaa kutsua ja infolehteä. Kunhan vain saisin näiden ulkoisen ilmeen kohdilleen ja sisällön mahdollisimman informatiivisesti voisin ruveta pohtimaan missä Tampereella nämä lopulta kannattaa painattaa. Omalla printterillämme emme niitä sentään aio tulostaa.


Näistä sitä inspiraatiota pitäisi sitten ammentaa!

Mitä kutsu ja hääinfo sitten pitävät sisällään? 

Kutsuun laitamme ainoastaan nimemme, hääpäivämme sekä juhlan alkamisajankohdan, juhlapaikkamme osoitteen sekä RSVP:n eli viimeisen ilmoittautumispäivän. Näiden lisäksi kutsuun tulee pieni teemaan sopiva juju, jonka näette kunhan esittelen konkreettiset kutsut tulevaisuudessa.

Hääinfoon päädyin laittamaan seuraavat ohjeet: juhlapaikan sijainti ja miten sinne löytää, majoitus eli missä kukin voisi kuvitella yöpyvänsä juhlien jälkeen, ilmoittautumisohjeet, vihkiminen ja mihin aikaan juhlaväen olisi suotavaa olla paikalla, pukukoodi, muistamiset sekä yhteyshenkilöt mikäli jollakin vieraista ilmenee kysyttävää juhlan kulkuun tai yleiseen järjestelyihin liittyen.

Puuttuuko jotain todella tärkeää?

Ja nyt sitten enää vain sanoista tekoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!