1. maaliskuuta 2017

Koska rakkaus kuuluu kaikille

Tänään minä olen onnellinen puhtaasti muiden puolesta. Tänään nimittäin astuu voimaan laki, joka mahdollistaa kaikille tasa-arvoisen avioliiton, sukupuoleen ja seksuaalisuuteen katsomatta.

Itse olen heteronainen joka elää parisuhteessa heteromiehen kanssa. Meillä on mahdollisuus solmia avioliitto keskenämme. On ollut jo kauan. Niin kuin rakkaus kuuluisi vain naisen ja miehen välille. Niin kuin me olisimme jotenkin enemmän oikeassa tunteidemme kanssa. Niin kuin me olisimme jotenkin normaalimpia kuin he, jotka rakastavat oman sukupuolensa edustajia.

Rakkaus kuuluu kaikille meille. Ja oikeus muodostaa avioliitto toisen aikuisen kanssa tasa-arvoisessa parisuhteessa kuuluu kaikille. Lain myötä kaikki parit saavat oikeuden yhteiseen sukunimeen ilman erillistä hakemusta, saavat tulla harkituksi adoptiovanhemmiksi yhdessä, ja sateenkaariperheissä elävien lasten vanhemmat saavat viimeinkin olla yhtä hyväksyttävässä liitossa keskenään kuin meidän heterovanhempien lapset. Tänään voimaan tuleva laki ei ota keneltäkään pois, mutta antaa niin monelle. 

Minä iloitsen kaikkien niiden ystävieni puolesta, jotka ovat lesboja, homoja tai biseksuaaleja - riippumatta siitä haluavatko he tällä hetkellä naimisiin vai eivät. Ja minä iloitsen kaikkien niiden itselleni tuntemattomien sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten puolesta, joille avioliitto on tästä eteenpäin mahdollinen. Tämä vuosi on rakkauden vuosi meille, ja tämä on rakkauden vuosi teille!

2 kommenttia:

 1. Täällä myös heteronainen, joka on onnellinen toisten puolesta. Myös omassa blogissani paneuduin aiheeseen, koska tämä on mielestäni hieno päivä. Vaikka omaan avioliittoon uudistus ei millään tavalla vaikuta, on ystävissäni henkilöitä joille tällä on merkitystä.
  Onnea myös teidän tuleviin juhliin! Omista häistä on aikaa 8 vuotta, mutta juuri suunnittelu ja toteutus oli minusta parasta ja sen vuoksi voisi oottaa uusiksi milloin tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on todellakin merkittävä päivä! <3

   Kieltämättä odotan jo malttamattomasti omaa hääpäiväämme jotta pääsisin viimeinkin näkemään kaikki ideat konkreettisesti esillä. Monikohan ajatus näyttää paremmalta päässäni kuin kattauksessa/asusteissa/koristeissa... :D

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!