28. maaliskuuta 2017

Helppo aamupala

En ole oikein aamupalaihmisiä. Se johtuu siitä, etten ole aamuihmisiä. Ylitsevuotava sosiaalisuuteni käynnistyy vasta kello yhdeksän tienoilla, joten kun joudun heräämään ennen sitä pyrin selviämään mahdollisimman vähällä. Nykyään joudun jo kommunikoimaan monta tuntia ennen tätä, sillä lapsille ei oikein voi pelkästään murahdella ja tuhahdella vastaukseksi aamun lörpötyksiin, toisin kuin heidän isälleen. Ei ainakaan joka aamu.

En oikein jaksa siis vaivautua aamupalankaan suhteen, joten yritän päästää itseni helpolla. Nyt kun yritän seurata terveellistä ruokavaliota olen pyrkinyt välttämään tilannetta, jossa tuijotan jääkaappia aivot kohmeessa ja naahin lautaselleni mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa. Aamujen helpotukseksi on tullut aamupalasmoothie jossa saan kaikki aamupalan tarpeelliset osat kulautettua kerralla kurkusta alas. Proteiinit, hiilarit ja rasvat ovat iloisesti sekaisin saman lasin pohjalla, josta se on helppo nauttia muiden aamupuuhien ohella. Tai keittiön pöydässä itseään keräten Sintin mentyä aamupäikkäreille.

Aamupalasmoothie

  • n. ½ dl (tyrni)marjoja
  • ainakin 3cm tuoretta inkivääriä viipaleina
  • lehtikaalia oman maun mukaan
  • puolikas avokado
  • purkillinen (250g) maitorahkaa
  • banaani
Revi lehtikaali ja laita kaikki ainekset joko blenderiin, tai sitten kulhoon jossa voit survoa ne sauvasekoittimella. Suosittelen lisäämään hieman kylmää vettä, (sokeritonta) mehukeittoa tai vaikkapa tuoremehua, jotta ainekset muussaantuvat kunnolla. Kun massa on tasaista, jatka sitä haluamallasi nesteellä (itse käytän kylmää vettä) niin pitkään, että se on itsellesi sopivan löysää juotavaa. Kaada lasiin ja yritän herätä tähän päivään.


Jos tykkäät pureskella jotain aamupalallasi jätä vaikka banaani pois ja korvaa hiilarit ruisleivän muodossa. Yhtä (isohkoa) banaania kohden voi syödä kaksi ruisleipäsiivua, ainakin niiden ohjeiden mukaan joita itse noudatan. Tai voi tietenkin laittaa smoothieen puolikkaan banaanin ja syödä yhden siivun leipää. Kuinka vaan. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!