4. helmikuuta 2017

Tampereen Häämessut 4.2.2017

Ennätin pikaisesti käväisemään Tampereen Häämessuilla jotka ovat tänä viikonloppuna Tampere-talolla. Viime vuonna juuri nämä kotimessut olivat ne ensimmäiset, joissa pääsin fiilistelemään tulevia messuja ja vieläpä ihanasti kaasojeni seurassa. Tänä vuonna otin messut enemmänkin "työn" kannalta eli tein tehokkaan kierroksen messuosastoilla lähinnä bloggaajan roolissa, vaikka jäi messuilta pari kiinnostavaa potentiaalista yhteistyökuviotakin mieleen...

Messuilla oli tänä vuonna ehkä hieman vähemmän nähtävää kuin viime vuonna - tai sitten viime vuonna olin niin fiiliksissä kaikesta järjestelyiden alkuhuumasta, että messutarjonta vain tuntui laajemmalta mitä se oikeasti olikaan. Ilahduin kuitenkin siitä, miten heti messusisäänkäynnin jälkeen sai ihastella kauniita kattausesimerkkejä ilman, että pöytien ympärillä olisi ollut hirveä tungos. Erityisesti kiinnitin huomiota pöytään, jossa oli kaunis kukkakoriste sekä juuri ne kynttiläjalat sekä kynttilät, joita olen omiinkin pöytiimme kaavaillut. Kattaus oli Kestit Cateringin käsialaa ja kukista vastasi Floral Helmivillakko.


Toinen kaunis pöytä oli Juhlahuumaan pöytä kimmeltävän kullan ja hempeän vaaleanpunaisen sävyissä. Lisäksi Decora House oli saanut kukkakauppa Mehitähden kanssa luotua kauniin kultaisen ja vihreän sävyillä koristellun pöydän jossa pöydän keskellä kulkeva näyttävä kukka-asetelma oli hauskasti valaistu ledivaloilla. Mukava idea pimeneviin iltoihin luomaan tunnelmavaloa! Erityisesti morsiamen ja sulhasen merkityt istumapaikat olivat kauniit. 

Näilläkin messuilla oli paljon sormuksia, kuten niin monilla muillakin häämessuilla. Jälleen kerran perin tylysti kävelin niiden ohi, sillä oma sormusasiani on jo hoidossa, enkä siksi osaa kertoa oliko messuilla kenties erinomaisia tarjouksia tai erikoisempia löytöjä. Ihmettelin hieman sitä, kuinka vähän valokuvaajia oli (omasta mielestäni) saapunut paikalle. Studio Dettanin Johannan kanssa juttelin muutaman sanan lähinnä perhekuvauksista ja huomenlahjakuvauksista, sillä hän oli jakanut osaston pukuompelija Johanna Parvelan kanssa. Johannan luona olen käynyt sovittamassa syksyllä ostamaani hääpukua ja hän tulee tekemään siihen tarvittavat muutostyöt kesällä, joten kävin moikkaamassa naista ohimennessäni.


Kukkia oli messuilla ilahduttavan paljon ja tällä kertaa aivan aitoja. Kävin ihastelemassa kauniita kimppuja ja kyselemässä hinta-arvioita esimerkkikimppujen kokoisista hääkimpuista. Lisäksi tiedustelin onko uutta ihastustani eukalyptusta mahdollista saada elokuussa juhlittaviin häihin, mutta en saanut sen paremmin varmaa vastausta saatavuudesta kuin varteenotettavaa hinta-arviotakaan. Selvitystyö siis jatkuu. Olin hieman hämmästynyt siitä kuinka arvokkaita hääkimput ovat! Kun suoritin omakohtaisiin kokemuksiin perustuvaa mielikuvavertailua niiden tuliaisiksi vietyjen 30-50 euron kukkakimppujen ja näiden 100-140 euron hääkimppujen välillä en kovin nopeasti keksinyt muuta merkittävää eroa kuin hää -etuliitteen sanassa. Onko tässä nyt sitä kuuluisaa häälisää vai olenko ymmärtänyt jotain perustavanlaatuista kukkien sidonnasta väärin?
Kävin tenttaamassa muutamaa nuorta kloppia häävideokuvaamisesta muutamallakin osastolla ja sain erittäin kohteliasta palvelua jokaiselta. Saa nähdä millaisia tarjouksia sähköpostiin rupeaa tipahtelemaan ja onko mikään niistä niin hyvä, että Tommin pää kääntyy videokuvaajan tarpeellisuuden suhteen. Lisäksi vaihdoin pari sanaa Purppurahelmen Hannan kanssa, sillä olemme tilanneet hääkakun häneltä ja kohtapuoliin täytyisi sopia aikaa täytteiden koemaistelulle. Kaikki ihanat messumaistiaiset kuten macaronsit olivat kadonneet jo parempiin suihin aamupäivän aikana, mutta pikkuleivät olivat jälleen herkullisia sekä silmälle, että kielelle. Ja olivathan Hannan kakut jälleen aika huikean kauniita!
Messuilla oli mukavasti näytteilleasettajia eri kauneusalan yrityksistä jotka loihtivat pikakampauksia ja meikkejä, värjäsivät kulmakarvoja tai valkaisivat hampaita, ja muutamasta kävinkin kyselemässä häämeikin ja -kampauksen hintoja. Kutsu- ja kattausalan ammattilaisia oli joitakin joten mikäli oli inspiraation tarpeessa, näiltä ständeiltä oli mahdollisuus napsia ideoita talteen. Itse jo hieman innostuin Pirteän Paketin painetuista serveteistä, sillä oikeasti, ovathan noi pääkalloliinat vaan aika hienot! Pienet sydämet silminä, aww...


Nyt on taas monta ajatusta lisää häiden suhteen, ainakin noin niin kuin yleisellä tasolla. Ja ehkä tosiaan muutama idea myös meidän juhliamme ajatellen. Miltäs messut teidän muiden silmissä näyttivät?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli oikein mukava tavata! Jokos sitä on messuhulinoista palauduttu? :)

   Poista
 2. Kuten vastausnopeudesta voidaan päätellä, edelleen vähän jäljessä kaikesta... :) Voiton puolella jo kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla että tykkäsit meidän kattauksesta! Nuo tuolikoristeet oli kyllä aikas kivat meidänkin mielestä, ja niiden verhoilukankaaksi nappasin verhot minun terassiltani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipas hauska juttu! :D Hyvä muistutus, että paljon kaunista voi saada aikaan ihan jo pelkästään asioilla, jotka jo löytyvät kotoa. :)

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!