26. helmikuuta 2017

Hiihtolomalle lentäen

Kyllä Lappi on tullut näin lasten myötä paljon lähemmäksi mitä se koskaan aikaisemmin on ollut. Täytyy nostaa hattua vanhemmilleni, jotka autoilivat meidän lasten, ison koiran ja nelihenkisen perheen kamojen kera pari kertaa vuodessa Etelä-Pohjanmaalta Lapin tuntureille lomailemaan, sillä itseäni tuo yhdeksän ja puoli tuntia autossa kahden lapsen kanssa ahdistaa jo pelkkänä ajatuksena. Ihanaa, että vanhempani haluavat meidät mukaansa Leville niin kovasti, että he hankkivat koko meidän poppoolle joululahjaksi lentoliput Helsingistä Kittilään. 
Eilen siis ajelimme Tampereelta Helsinki-Vantaan lentokentälle mukanamme pari isoa matkalaukkua, matkarattaat sekä käsimatkatavarat ja teimme nopean puolentoista tunnin lentomatkan Kittilään. Varasimme vähän liian vähän aikaa kentälle jonka johdosta poikien lounas jäi hieman puolitiehen, mutta molemmat ukkelit olivat oikein mainioita matkamiehiä sekä autossa, että koneessa. Päikkärit jäivät molemmilta väliin jonka vuoksi illalla oli hieman kiukkuista sakkia, mutta muuten matka Tampereelta Leville oli äärimmäisen kivuton.

Vanhempani tekivät tästä meille helpon reissun paitsi hankkimalla lentoliput, myös tuomalla autolla mukanaan minun ja Tommin laskettelu- sekä hiihtovälineet, molempien poikien turvaistuimet sekä toisen matkasängyn. Toinen matkasänky löytyi valmiiksi jo mökistä, jossa majoitumme. Lentokoneeseen olisi toki saanut Sintin rattaiden lisäksi vielä turvakaukalon, mutta Papukin vaatii vielä turvaistuinta joten oli helppoa meille, kun istuimet olivat jo valmiiksi mummin ja paapan autossa, joka meidät noukki kentältä kyytiin.

Hiihtoloma on alkanut fantastisella säällä Levillä ja olemme ennättäneet isäni kanssa jo käymään rinteessä, minä laudalla ja hän suksilla. Kun matkaan lähtee heti kun hissit aukeavat pääsee korkkaamaan juuri lanatut rinteet ja ennättää laskea rauhassa ennen kuin muut hiihtolomalaiset valtaavat laskettelumäet iltapäiväksi. Tommi ja äitini olivat poikien kanssa aamupäivällä pulkkamäessä joten kaikki ovat päässeet nauttimaan upeasta päivästä. Iltapäivällä vaihdoimme lapsenvahtivastuuta ja ajoimme isseen kanssa Tommin anoppinsa kera hiihtoladuille. Huomenna varmaan päästämme vanhempani yhdessä laskettelemaan ja puuhailemme perheen kesken ulkosalla aamupäivän. Toimii!Tulevalla viikolla siis mahdolliset blogipostaukset kirjoitellaan (toivottavasti) aurinkoiselta Leviltä, korkeiden hankien ja pirteän pakkasen keskeltä! Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!

Psst, illalla selviää kuka onnekas voitti Design by Ilonan korusetin itselleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!