26. tammikuuta 2017

Mitä muuta Love me do -messuilta jäi mieleen

Yritin tuossa käydä kamerani sisältöä läpi ja saada päähäni jotain selkeää kuvaa viikonlopun messuista. Messureportterin tehtävien sekä sunnuntaisen blogimiitin aikataulun vuoksi messut tuli hieman juostua läpi enkä ennättänyt perehtyä näytteilleasettajiin siinä määrin mitä olisin halunnut. Monen osaston kohdalla mietin, että "ihana, tässä täytyy pistäytyä uudestaan kunhan ehdin" ja nyt joudun toteamaan, että messut menivät jo.


Mutta onpahan siis mitä odottaa ensi messuilta, eikös?

Joitain asioita kuitenkin keräsin vielä yhteen, sellaisia, joista omasta mielestäni nämä(kin) Love me do -messut koostuivat.

Hääpukeutuminen
Luonnollisestikin häämessuilta löytyi paljon päälle puettavaa, sekä morsiamelle että sulhaselle mutta myös jonkin verran vieraille. Ilahduttavan paljon oli vaihtoehtoja sulhaselle sillä tuntuu, että monesti miehet meinataan unohtaa kun esitellään pukeutumisvaihtoehtoja häihin liittyen. Kaikki perinteiset puvut frakkeineen ja saketteineen olivat esillä, mutta jos jotain kaipaisin, niin hieman sitä vaihtoehtoisempaa tai persoonallisempaakin pukeutumistyyliä myös sulhaselle. Sitä tarjosi jonkin verran kansainvälinen hääpukunäytös jossa miehillekin oli laitettu hieman erikoisempia juttuja päälle. Muun muassa puna-harmaa yhdistelmä catwalkilla ilahdutti kovasti, joskin samalla totesin, että Tommin päälle haaveilemani puna-harmaa asukokonaisuus joutui kyllä väistymään sivuun (varmasti sulhasen iloksi)... Oli omaan makuuni ehkä hieman liian kirjava yhdistelmä kuitenkin, ainakin tällaisenaan.


Suomalaiset hääpukuompelijat olivat ihanasti esillä omilla osastoillaan ja pidän kovasti siitä, miten lähelle ammattilaisia tällaisilla messuilla pääsee. Tuhkimotarinan Heidi on aina niin kiireinen osastolla parveilevan asiakaslauman kanssa, että näillä messuilla oli ensimmäinen kerta kun pääsin oikeasti moikkaamaan naista aivan henkilökohtaisesti, ja silloinkin messut olivat vielä virallisesti kiinni. Auroran Fitting Roomin (ja Ruoste Designin yhteisellä) osastolla sen sijaan menin hieman jo ronskimmin vaatimaan huomiota, sillä Aurorasta on jo muodostunut ystävä jota on vain pakko moikata aina ohimennessä. Kovasti tälläkin osastolla näytettiin tekevän muistiinpanoja morsianten toivemekkojen suhteen.
Morsiuspukuja oli paljon tarjolla, sillä hääpukuliikkeiden ja ompelimoiden lisäksi paikalla oli myös käytettyjä hääpukuja myyvä Wedding Garage. Heidän osastonsa jouduin itsesuojeluvaiston vuoksi kiertämään kaukaa, sillä pelkään koko ajan löytäväni toisenkin ihanan käytetyn hääpuvun joka saa mieleni järkkymään jo hankkimani puvun suhteen. Tämä on varmaan peruja Facebookin hääryhmistä, joissa näkee koko ajan epäröiviä kommentteja oman pukunsa suhteen. Naiset hei, se tarttuu! Kaikesta huolimatta oli todella kivaa, että käytetyt hääpuvut oli tuotu messuille myös!

Asusteet
Kultaseppien osastoihin en ota hirveästi kantaa, sillä omien koruasioideni ollessa melko hyvin hoidossa en kiinnittänyt niihin kovinkaan paljon huomiota. Pistin tosin merkille, että kultaseppiä oli näillä messuilla huomattavasti maltillisempi määrä kuin edellisenä viikonloppuna olleilla Mennään naimisiin -messuilla, joilla ei juuri muita näytteilleasettajia tuntunut olevankaan. Nyt koruosastoja oli mielestäni sopivasti messujen muuhun tarjontaan nähden ja monella osastolla näytti olevan myös hieman erikoisempaa korua tarjolla. Se oli mukavaa vaihtelua!


Itse ihastuin Red Shoen osastoon, jossa oli tarjolla juuri sellaisia kenkiä jotka kaikki saisivat luvan muuttaa vaatehuoneeseeni. Osaston kengät edustivat lähes poikkeuksetta punaista kiiltonahkaa ja glitteriä. Kauniin ulkomuodon lisäksi kengät olivat laadukasta italialaista nahkaa, joten näissä kengissä yhdistyisi paitsi kauneus, myös käyttömukavuus.Hirveästi jäi himottamaan punaisten kiiltonahkakenkien ostaminen, mutta epäröin niihin vaadittavaa rahallista sijoitusta sillä omat kenkäni joutuisivat armottomasti rei'ityksen kohteeksi. Niittikengistä en nimittäin aio luopua. Onneksi Red Shoella on myös kivijalkaputiikki Helsingissä, joten mikäli päätänkin panostaa laadukkaisiin vihkikenkiin, voin lähteä kengänhakureissulle isolle kirkolle. Osastolla palvelleet naiset olivat ihania persoonia joiden kanssa olisin voinut jutella loputtomiin, jos vain sitä kuuluisaa aikaa olisi ollut riittävästi.

Kattausideat ja kukat
Kaapelitehtaan yläkertaan oli jälleen katettu useita mallipöytiä joissa oli hyödynnetty erilaisia ideoita persoonallisen pöydän luomiseksi. Itse ennätin käydä vilkaisemassa ne nopeasti ja totesin, että vaikka monet pöydistä olivat mielestäni omituisella tavalla samantyylisiä, useasta löytyi kivoja ideoita joita laittaa korvan taakse tulevia juhlia varten. Kauniita kattauksia oli myös varsinaisilla messuosastoilla ja moni pöytä olisikin saanut muuttaa yläkertaan kisakattauksien joukkoon. Toisaalta oli kiva, että myös alakerrasta löytyi kauniita kattausvaihtoehtoja.

Kukka- ja juhlapalvelu Freesi (kakku Superkonditorialta)


Messujen aikana äänestettiin myös kaunein morsiuskimppu. Mallikimput olivat viikonloppuna esillä messuosastolla ja itsekin kävin ihastelemassa floristien upeita esimerkkitöitä. Morsiuskimppu sekä hääkukat yleensäkin vaatisivat vielä parempaa paneutumista ja minulla on ollut tarkoitus pohtia asiaa täällä bloginkin puolella jossain vaiheessa, mutta näistä sai jo kivasti ideaa omiinkin kukka-asioihin. Etenkin hieman rönsyilevämmät kimput miellyttivät omaa silmää.Kattaus ja kukat menevät ainakin oman makuni mukaan yksi yhteen ja vaikka jokaiseen pöytään en varmaan suunnittelekaan runsaita kukka-asetelmia, juuri pöydät joissa oli huomioitu myös kukat olivat omaan makuuni kauneimpia.

Minä itse
Tasapainottelen jonkin verran sen kanssa missä menee raja morsiamen häälookiin panostamisen suhteen. Kuinka paljon voi hankkia kauneus- tai hyvinvointituotteita sillä verukkeella, että menee naimisiin? Toki jokainen arvottaa nämä asiat itse ja monet hankinnat tai palvelut ovat tarpeellisia pidemmälläkin aikavälillä, eivät vain hääpäivän ajan. Muutamia asioita kuitenkin poimin messuilta vähintäänkin omaan ehkä-lokeroon, esimerkiksi Suay-merkkiset tekoripset.En ole ollut suuri ripsien pidennysten kannattaja vaikka arvostankin niiden tuomaa huolettomuutta. Onhan se helppoa, että näyttää melko huolitellulta ilman, että joutuu sutimaan ripsiväriä tai muuta silmämeikkiä päivittäin. Hyvän messutarjouksen myötä uskalsin kuitenkin ottaa ensi kesää varten odottamaan nämä maltillisen mittaiset tekoripset, joita voi hyvin käsiteltynä käyttää 7-10 kertaa. Ajattelin, että ne voisivat tuoda mukavan lisän häämeikkiin jossa haluan erityisesti korostaa silmiäni. Katsotaan, tulevatko käyttöön, mutta onpahan ainakin varalla!

Kynsi- ja meikkistudioiden edustajia oli useita ja nopealla vilkaisulla messutarjouksetkin olivat kohdillaan. Varmaan siis juurikin pk-seudun morsiamille ja heidän häätiimeilleen löytyi jos minkälaista palvelua kohtuuhintaan. Erityisesti polttarilan puolella yläkerrassa oli myös huomioitu morsianta ja morsiusparia tuomalla messuille hieman intiimimpiäkin tuotteita. Erotiikkavälineiden kotikutsut ovatkin tainneet yleistyä mm. polttariohjelmana.


Muutaman valokuvaajan kohdalla kiinnitin huomiota erityisesti henkilökuviin ja boudoirkuviin, sillä ne ovat mielestäni yksi tapa hivellä omaa egoaan ja pönkittää käsitystään siitä miten upea oikeasti onkaan. Asia, joka aika usein arjessa, kahden lapsen ja ylimääräisten kilojen jälkeen ehkä vaatisi enemmänkin huomiota. Erityisesti Nina Doddin kuvakansiot olivat tyylikkäitä ja kuvaukset hyvällä maulla toteutettuja ja juteltuani itse kuvaajan kanssa jäi sellainen fiilis, että hänen kuvattavanaan varmasti on helppo olla.

Paperituotteet
Pienyrittäjiä oli paikalla ilahduttavan paljon! Perinteisten kutsu- ja ohjelmakorttien lisäksi messuilla oli myös julisteita, huonetauluja ja esim. hääsuunnitelmalehtisiä tekeviä yrityksiä. Design Sarandian hääsuunnitteluun soveltuva lehtinen sekä yksinkertaisen kauniit julisteet viehättivät omaa silmääni todella paljon. Pyörittelin jo useampaa paperia käsissäni kunnes kuulin yrittäjältä, että tuotteita voi ostaa myös Etsystä. Sieltä löytyy osa myös itse printattavassa muodossa, joten tuotteet saa kätevästi heti käyttöön.

Kuva täältä.
Kuva täältä.
Myös Jemina Linnama Creativen kalenteritarrat olivat todella suloisia ja hauska uusi idea personoida muuten ehkä niin tylsää seinäkalenteria tai laukussa kulkevaa almanakkaa. Hänenkin tuotteitaan löytyy Etsystä kätevästi muutamalla klikkauksella.


Näiden lisäksi nähtävää oli tietenkin vielä paljon, paljon enemmän. Kakut, ruuat ja juomat itsessään olisivat ansainneet enemmän huomiota, mutta jotenkin tämäkin postaus pitää rajata.

Mitä teiltä muilta jäi messuilta mieleen?

4 kommenttia:

 1. Eipä siellä ehtinyt paljon kierrellä :D mut sen mitä ehti niin toi Red Shoen osasto oli kyl ihan huippu! Rakastuin kultasiin glitterikenkiin, ja tyyppeihin - pitää varmaan varata sinne semmonen kaasojen kans miitti kun kerran sellainenkin on mahdollista! Harmittaa etten ehtinyt mennä kiertämään noita kattauksia, ja alakerrastakin jäi puolet pyörähtämättä :/ mut onneks on vielä Tampereen messut, jos sieltä vaikka sais ideoita. Ja ehdin käydä vielä syksynkin LMD-messuilla hakemassa ideoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sullahan on tosiaan vielä hyvinkin melkein vuosi aikaa järjestellä, täällä päässä paukahtaa puolen vuoden lähtölaskenta kohta rikki!

   Poista
 2. Kaunis kiitos maininnasta ja linkkauksesta! Oli ilo tavata! <3

  VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!