23. tammikuuta 2017

Love me do -messut hääreportterin silmin

Yhteistyössä Love me do -messut.

Huh heijaa mikä messupäivä! Kaapelitehdas on täynnä kaikkea ihanaa, mutta itse olen ennättänyt vain tekemään nopeita tutustumispistokeikkoja muutamaan näytteilleasettajaan. Onneksi huomenna on vielä kokonainen päivä aikaa kiertää ja tutustua messujen tarjontaan, paljon odotetun blogimiitin lisäksi.

Syy miksi olen ollut koko päivän menossa tiukka putkella on se, että olen toinen messuille valituista hääreporttereista yhdessä Kiss, love & Get married -blogin Outin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vierailemme sovittujen näytteilleasettajien osastoilla, tutustumme vuoden 2016 hääpukusuunnittelijan, ihanan Auroran työskentelyyn ja toimimme messujen Instagram-tilin kuokkavieraina. Kävimme myös katsomassa kansainvälisen hääpukunäytöksen VIP-paikoilta ja ennätimme katsastamaan myös messujen viimeisen ohjelmanumeron, suomalaisten hääpukusuunnittelijoiden muotinäytöksen.

Kiirettä on pitänyt mutta paljon on ennättänyt nähdäkin!

Olimme Outin kanssa Kaapelitehtaalla jo hyvissä ajoin ennen messujen avaamista jolloin suurinta osaa osastoista vasta pystytettiin kovaa tahtia. Yksi hieman pölähtänyt hääpukusuunnittelijakin kirmasi paikalle hieman pommiin nukkuneena, mutta vaiheessa oli moni muukin. Kun messut viimein kello yksitoista aukaisivat ovensa koko Kaapelitehdas oli kaikesta härdellistä huolimatta aivan valmis vastaanottamaan messukävijät.

Ehdimme kiertää messualueen alkupään kunnes kiiruhdimmekin jo ihastelemaan kansainvälisen hääpukumuotinäytöksen antia. Viimeisimpiä pukuja oli haettu vielä aivan hetkeä aikaisemmin lentokentältä, joten catwalkilla nähdyt luomukset edustivat todellakin sitä viimeisintä muotia. Love me do:n teema pitkin syksyä on ollut rakasta sellaisena kuin olen, joka oli huomioitu hauskasti myös muotinäytöksessä. Ja bongasihan sieltä punaiselta matolta myös messujen oman Very Important Briden Nadjankin!Muotinäytöksen jälkeen saimme vaihtaa pari sanaa etikettigurun Mirva Saukkolan kanssa. Itse kyselin hieman ohjeita häiden pukeutumiskoodin suhteen ja juttelimme mm. eri kulttuurien välisistä kohtaamisista häissä. Mirvalta on ilmestynyt uusi etikettikirja josta löytää ohjeita eri tilanteisiin ja tilaisuuksiin, ja mikäli aivan vallan on hukassa etikettiasioiden suhteen voi Mirvalta kysellä neuvoa suoraan vaikka sähköpostilla. Iloinen ja välitön nainen auttaa mielellään! Mirvan kotisivut löydät täältä.
Vuoden 2016 hääpukusuunnittelija Aurora Raiskinen oli antanut messujen kunniaksi kahdelle tulevalle morsiamelle mahdollisuuden pikapalaveriin hääpuvun luonnostelua varten ja olikin mahtavaa päästä seuraamaan vierestä miten rautainen ammattilainen taikoo puvun mallin luonnostehtiölle lyhyen keskustelun aikana. Taisivat hääreportterit kylläkin innostua jakamaan näkemyksiään aika vapaasti suunnittelun aikana, mutta onneksi sen kummemmin hääpukusuunnittelija kuin asiakkaatkaan eivät asiasta pahastuneet. Aurora on kyllä ihmeellinen velho sillä katseltuani hetken hänen keskusteluaan mahdollisesta hääpuvusta kummallekin morsiamelle olin aivan valmis sytyttämään oman pukuni tuleen ja kaivamaan kalenterin esiin oman täydellisen unelmapukuni suunnittelemiseksi. Onneksi kuitenkin velvollisuudet kutsuivat ja jouduimme jatkamaan uusien näytteilleasettajien osastoille. Säästyi pukukin.Messualueen alkupäästä bongasimme Kovasen komean mustan Mercedes-Benzin josta ei tila lopu kesken. Yli viisi metriä pitkä kaunotar palvelee mm. hääautona ja tuo oman ripauksen ylellisyyttä siirtymisiin paikkojen välillä. Vähintään kahdeksi tunniksi kerrallaan vuokrattava auto tulee käyttöön kuskin kera ja matkan aikana voi nauttia kuohuvaa, suklaata ja vettä. Myös koristeet tulevat firman puolesta, joten hääparin tehtäväksi jää vain nauttia kyydistä. Kahden tunnin normaalitaksa on 365 euroa, mutta Kovasella on nyt mainio ennakkovaraajan etu jolla kaikista 31.3.2017 mennessä tehdyistä varauksista saa 20% hinnasta pois. 

Saimme Outin kanssa vielä ihanan lahjakassin jonka sisällöstä ei voinut olla ilahtumatta: shampanjaa, suklaata ja lahjakortti Kovasen palveluihin. Esimerkiksi polttariporukalla voisi olla hauskaa siirtyä paikasta toiseen hieman taksia tyylikkäämmällä kyydillä jos ei itse hääpäivänä ole ajoneuvolle tarvetta!

Kovasen lisäksi kävimme tutustumassa myös Häädiilit.fi -palveluun, joka on eräänlainen hääaiheinen Citydeal tai Offerilla. Palvelun kautta saa kätevästi skaalattua häihin liittyvien palveluiden tarjouksia valtakunnallisesti. Sivut on vasta hetki sitten avattu joten palvelut lisääntyvät koko ajan, mutta jo nyt sieltä löytyy muutamia kiinnostavia tarjouksia. Palveluun kannattaa kirjautua käyttäjäksi, sillä kaikkien helmikuun loppuun mennessä kirjautuneiden uusien käyttäjien kesken arvotaan kolmen hengen hääbändin keikka. Rekisteröityminen itsessään on ilmaista eikä sido mihinkään.Lauantain messupäivän kruunasi vuoden 2016 hääyritysten palkitsemiset, mm. monelle morsiamelle kovin tuttu Häät 2017! -ryhmä Facebookista palkittiin muu juhla-alan palvelu, yhdistys tai yhteisö -kategoriassa. Niinatar oli jälleen juhlapukeutumisen ykkönen ja kultaseppien ensimmäisen sijan vei Sandberg-timanttikoru. Kaikki kategoriat voittajineen pääsee katsomaan täältä. Onnea vuoden 2016 hääyrityksille! Te autatte tekemään unelmien juhlat!

Oli myös hienoa nähdä jälleen kerran suomalaista osaamista catwalkilla on kotimainen hääpukunäytös esitteli toinen toistaan upeampia, erikoisia ja uniikkeja pukuja Kaapelitehtaan Puristamossa.
Huomenna koittaa uusi messupäivä ja ainakin viime syksynä ilahduttanut blogimiitti. Niin, ja se vuoden 2017 hääblogin julkistaminen... Nähdäänkö messuilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!