23. tammikuuta 2017

Love me do: Blogimiitti ja yllätyskosinta

Yhteistyössä Love me do -messut.

Tänä aamuna heräsin kesken sekavien valokuvaamiseen, hääpukuihin ja ruokaan liittyvien unien aika krapulaiseen oloon. Osittain pää taisi käydä hieman ylikierroksilla kahden päivän Love me do-messuista, mutta rehellisyyden nimissä taisi olla ihan sellainen perinteinenkin krapula. Harvemmin sitä sunnuntaina tulee niin paljon kuohuviiniä nautiskeltua eikä vanha yksinkertaisesti meinaa jaksaa enää tällaista meininkiä. Onneksi paluu arkeen oli karu, sillä puoli yhdeksältä olin poikien kanssa jo nauttimassa raikkaasta ulkoilmasta ja matkalla leikkipuistoon. Hyvä niin, nyt alkaa olla jo aika normaalia muistuttava olotila!

Sunnuntain messupäivä ei varsinaisesti ollut yhtään vähemmän hektinen kuin lauantaikaan, siitäkään huolimatta, että olimme Outin kanssa ensisijaisesti bloggaajia emmekä messureporttereita. Itse suuntasin Kaapelitehtaalle jo tuntia ennen ovien aukaisemista ja kiertelin osastoja rauhassa, sillä lauantaina emme ennättäneet perehtyä messutarjontaan kovinkaan tarkasti. Olin todella pettynyt kun huomasin, ettei Varusteleka ollut messuilla enää toisena päivänä vaan osasto oli tyhjillään, heidän ständillään olisin halunnut vierailla. Toinen pettymys oli huomata, ettei suomalaista hääpukunäytöstä ollut sunnuntain ohjelmassa ollenkaan. Näytös oli koko viikonlopun aikana vain kerran joka oli mielestäni todellakin sääli. Toivottavasti jatkossa juuri tähän suomalaista osaamista esittelevään muotinäytökseen panostettaisiin hieman voimakkaammin!

Kävimme Outin kanssa tutustumassa Floramoren osastoon jonka yhteydessä oli myös Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea. Osastolla oli upeita suuria ruusuja jotka eivät paljoa pioneille hävinneet koossa ja näyttävyydessä ja oli mukava pallotella osaston naisten kanssa ajatuksia morsiuskimppujen trendeistä. Itse en ole ollut tiukkojen pallokimppujen ystävä ja nyt runsaammat ja rönsyilevämmätkin kimput alkavat saada taas enemmän sijaa, se on virkistävää! Floramore tekee yhteistyötä mm. Orchidean kanssa ja yrittäjillä tuntuikin olevan hyvä fiilis keskenään. Itse en ole vielä keskustellut potentiaalisen floristini kanssa hääkukista, mutta Floramoren osastolla tuli kyllä selväksi miten tärkeää on oikeasti tavata asiantuntijan kanssa ja keskustella omista toiveista ja visioista kunnolla. Floristin on todella vaikea saada kunnollista käsitystä hääkukista esimerkiksi sähköpostin perusteella, sillä sähköposti on melko persoonaton tapa viestiä. Kannattaakin siis käydä paikan päällä keskustelemassa hääkimpusta ja muista juhlakukista, silloin lopputulos on varmemmin juuri sitä, mitä haetaan.

Blogimiittiin kutsutut bloggaajat saapuivat messuille puoli kahdentoista aikaan ja huhuilivat ohimennessään meidätkin mukaan. Olimme Outin kanssa niin messutäpinöissämme, että hätinä olisimme muistaneet koko tapaamiseen lähteäkään! Love me do:n Jenni toivotti kaikki bloggaajat tervetulleiksi kuohuviinin kera jonka jälkeen saimme vielä hetken aikaa kierrellä messuja ennen KP Cateringin herkullista lounasta. Minä päätin hommata hieman säihkettä itselleni ja suuntasin ensin kiillottamaan sormukseni. GL-Korun kultasepät kiillottivat sormuksia jonotusperiaatteella maksutta, joten olikin jo aika hieman helliä omaa kihlasormusta jota ei koko näiden kolmen vuoden aikana ole puhdistettu kertaakaan...


Säihkyvän kihlasormuksen rinnalle täytyi hakea hieman tasapainoa joten istahdin Glitternistin penkkiin ja toivoin hieman säihkettä sivusiiliini. Tuli sitten hieman säihkettä juu! Mutta parempi överit kuin vajarit, vai? 

Glitternisti tuli vielä blogimiittiimme lisäämään kaikkien halukkaiden morsianten kasvoille hieman lisää kimallusta. Glitternistin palveluita voisi olla hauska käyttää polttareissa yhteisen polttarilookin luomisessa ja itse jo visioin miten meidän festarihäihimme saataisiin loppuiltaan hieman lisää säihkettä taikomalla juhlaväelle astetta räväkämpää iltameikkiä. Messuilla tuli vastaan useampikin mies, jonka parta kimmelsi ihanasti sen seitsemässä eri sävyssä. Hauskaa miten miehetkin uskaltautuivat kokeilemaan hieman erilaista "koristetta" näin reippaasti! Messujen juontajalla Krisulla oli ainakin koko Kaapelitehtaan komeimmat kulmakarvat.


Ennen kansainvälistä muotinäytöstä saimme bloggaajille osoitetut lahjakassit joiden sisältöön en ole kaikessa tässä tohinassa vielä ennättänyt tutustua lainkaan, mutta moni kurkisteli kassiin jo nauttiessamme häkellyttävän herkullista lounasta blogiloungessa. KP Catering oli pistänyt kyllä paremmat pöperöt pöytään ja erityisesti karitsa, lohipastrami ja lime-chili katkaravut olivat jotain aivan maagista. Kaikki herkut huuhdeltiin parempiin suojiin Henkell & Co:n viineillä. Vuoden 2016 hääpukusuunnittelijaksikin valittu, mutta myös tuplasti bloggaava Aurora Raiskinen viihtyi meidän kanssa lounaan ajan ja kutsui koko porukan uusien liiketilojensa avajaisiin. Olisipa hauska mennä, joskin kotona alkaa huumori loppua jo kaiken maailman hääaiheisten menojen suhteen. Katsotaan miten käy, mutta kiitos Auroralle silti ihanasta kutsusta!
Kansainvälinen muotinäytös oli sunnuntaina kahdestakin syystä positiivinen kokemus. Ensinnäkin ero messujen ensimmäisen ja messujen viimeisen muotinäytöksen välillä oli aivan käsittämätön: siinä missä vierastin todella paljon lauantaina mallien jäykkää olemusta ja selkeää jännittämistä catwalkilla, sunnuntain viimeisessä näytöksessä mallit olivat rentoja, vapautuneita ja hymyileviä. Sillä oli yllättävän suuri vaikutus siihen, millaisen fiiliksen puvut sekä koko näytös katsojaan jätti. Sanoinkin vierustoverille, että nyt on mallien välipalat kohdillaan kun näin hilpeitä morsiamia ja sulhasia nähtiin lavan täydeltä. Jälkimmäinen positiivinen asia oli salaa järjestetty yllätyskosinta. Olin kuullut juonipaljastuksia asiasta jo edellisenä iltana, mutta olin autuaasti unohtanut koko asian ja siksi olinkin lähes yhtä yllättynyt kuin koko muu yleisö kun viimeisenä catwalkilla kävellyt malli ohjattiin penkkiin istumaan ja yleisöstä kajahti kuoron laulamana Sua vain yli kaiken mä rakastan. Kaikista yllättynein taisi kuitenkin olla penkissä kyynelehtivä malli, jonka myöskin messuilla työskentelevä poikaystävä polvistui sormuksen kanssa hänen eteensä ja kysyi tulisiko tämä hänen vaimokseen. Kyllä siinä oli kyyneleet silmissä monella messuvieraallakin, hääbloggaajista nyt puhumattakaan.


Ihanaa!

Tuntui hölmöltä, että koko pitkä päivä oli aivan loppumaisillaan kun blogipalkinnot viimein julkistettiin Kaapelitehtaan Puristamossa. Nytkö ne messut jo loppuivat? Niin paljon jäi vielä näkemättä! Vuoden kaupallisen blogipalkinnon vei Makea Hääblogi - eikä ollenkaan yllätyksellisesti sillä niin häiden asialla blogin Janina tuntuu olevan. Vuoden tulokasblogiksi oli äänestetty Häät.fi:n alla asuva Naurakaa, hupsutelkaa ja suudelkaa ja vuoden 2017 hääblogin tittelin vei, kukas muukaan, kuin hääreportterikollegani Outi blogillaan Kiss, Love & Get Married. Oikein suunnattomasti onnea kaikille voittajille! Ja samalla suuret kiitokset kaikille, jotka annoitte äänenne tälle minun blogilleni. Ei tarvinnut jännittää blogivoittoa mutta tuntuu mukavalta, että joku siellä ruudun toisella puolella koki asiakseen äänestää blogini jo finaaliin. Se on hieno palkinto itsessään! Ennen kotiin lähtemistä nautimme hieman vielä kakkua ja kuohuvaa blogiloungessa, jossa myös tuore kihlapari otti vastaan ystäviensä ja sukulaistensa onnitteluja. Say it with cake oli loihtinut kauniin suklaapohjaisen kakun josta riitti erinomaisesti isommallekin porukalle maisteltavaa. Kun Jenni tuli ystävällisesti hätistelemään kälättäviä keskustelevia hääbloggaajia messujen jo sulkeuduttua oli oma vakaa aikomukseni kirmata viiden junaan, mutta yleisestä painostuksesta johtuen siirsinkin lähtöäni parilla tunnilla ja kävin vielä parantamassa maailmaa muutaman bloggaajakollegan kanssa Kampissa lasillisen äärellä. 

Ja tänään onkin sitten aivan pää ja takki tyhjänä. Mutta olivatpahan messut! Love me do:sta jäi vahvasti sellainen olo, että näitä messuja tehtiin ilolla. Niin näytteilleasettajat, osastot kuin staffikin tuntui olevan mukana messuilla koko olemuksellaan, ei vain sinne päin. Luulen, että se välittyy myös yleisöön ja toivottavasti kantaa tuleviinkin messuihin.

4 kommenttia:

 1. Heh, tässäkin osotteessa oli sellaista pienen krapulan tynkää :D mut oli kyl kiva istua iltaa viel :) toi glitterisiili oli kyl ihan huippu, tykkäskö poitsut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat oli jo aikaa sitten menneet nukkumaan, joten sieltä suunnalta ei saatu palautetta. Eikä kyllä muiltakaan, mutta johan kuvatkin sen kertoo, että oli sitten päheet glitterit! :D

   Poista
 2. Hi It was nice to meet you on Saturday, thanks for dropping by and saying hello! Annabelle Antas

  VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!