17. tammikuuta 2017

Jouluposti jälkijunassa

Nytpä onkin oikea postausaalto menossa! Mutta kun en malta olla julkaisematta valmiita asioita, niin paljon taas tapahtuu ja asiat etenevät (ja toiset eivät) ja... on vain niin kovasti asiaa! Siispä kestäkää. Tänään esittelen meidän festarimainokset, eli ne sukupuolitauteihin viittaavat StD-kortit!

Facebookin Häät 2017-ryhmässä joku kyseli aikaa sitten onko Save the Date -korteista tullut jo aivan vakiintunut käytäntö myös Suomessa. Kyllähän se siltä alkaa vaikuttaa, sillä todella monet tuntuvat suunnittelevan, teettävän ja lähettävän juhlavieraille kortteja, joissa pyydetään varaamaan hääpäivä kalenteriin.

Niin mekin tietenkin teimme.

Välttämätöntähän se ei tietenkään ollut, sillä häistä puhutaan jo niin paljon perheen ja ystävien kesken, etteivät tulevat juhlat varsinaisesti voi ohikaan keneltäkään mennä. Pidin kuitenkin hyvänä ideana lähettää muistutus ihmisille, sillä samalla lähipiiri voisi lakata miettimästä tulisiko heille varsinaista kutsua vai ei. Häät ovat myös kesäkaudella, jolloin ihmisillä tuppaa muutenkin olemaan yhtä jos toistakin tekemistä ja vapaat viikonloput myydään yleensä (ainakin meillä) jo hyvissä ajoin alkukesästä. Save the Date-kortilla saisi edes vähän paremmat mahdollisuudet siihen, että juhliin ylipäätään saapuisi juhlijoita. Meidän häihimme kutsutaan myös muutama vieras ulkomailta, joten muistutus tulevan kesän juhlista auttaa heitä järjestämään matkansa ajoissa. Loppukeväästä lähetettävä varsinainen kutsu voisi tulla jo liian myöhään.

Vaikka halusin alunperinkin lähettää Save the Date -kortit, viimeisin varmistus asialle tuli kun saimme Tommin kanssa käydä Nooran kuvattavana. Noora, myöskin tämän vuoden morsiamia ja jo kaveriksikin muodostunut nainen lupasi höveliäästi testata uutta kameran runkoaan muutamalla pariskuntakuvauksella ja me tietenkin röyhkeästi tartuimme tarjoukseen salamana. Vaikka perheessä asuukin muutama perin kelvollinen kamera, meistä on Tommin kanssa turhan vähän kuvia joissa esiinnymme yhdessä. Useimmiten kameran takana häärää jompi kumpi, joten ne muutamat yhteiskuvat onkin otettu aika usein festareilla digipokkarilla old-school selfie meiningeillä (eli ei mitään etukameraa hyödyntäen). Kivojahan nekin ovat, mutta kyllä nyt oltiin aivan eri asteisissa kuvissa.

Kävimmekin Nooran kanssa Tulitikkutehtaan miljöössä kuvailemassa eräänä syksyisenä sunnuntaina. Kuvista tuli kerta kaikkisen fantastisia enkä voi ymmärtää miksei nainen tee tätä hommaa työksensä! Olin niin fiiliksissä kuvasarjasta jonka Noora meistä loihti, että oikean kuvan valinta Save the Date-korttiimme oli jopa hieman vaikea valinta. Pidin koko kuvasarjan fiiliksestä ja niin itsekeskeistä kuin se onkin, voisin palata tuijottamaan näitä kuvia aina uudestaan ja uudestaan. Kuinkahan hääkuvien suhteen käy jos nämä kuvat jo aiheuttavat herkisteleviä huokauksia näytön äärellä?
Tulitikkutehdas on huikea paikka ja siellä oli monta kuvauksellista taustaa, jossa olisi saanut aikaa kulumaan tunti tolkulla. Olen haaveillut, että saisimme hääpotrettimme otettua samoissa maisemissa. Katsotaan miten niiden kanssa käy. Kuvaus oli rento, sillä pukeuduimme sitä varten kuin olisimme lähteneet festareille tai keikalle. Jo pelkästään sillä sai turhan pönötyksen pois. Lisäksi auttoi toki se, että Noora oli ainakin minulle ennestään tuttu ja osasi ohjata meitä tilanteessa, jossa harvemmin olemme kumpikaan olleet. "Astukaa pari askelta vasemmalle." "Valo tulee nyt hieman oudosti, kääntykää hieman ikkunaa kohti." "Älkää nyt olko noin vakavia hei!"Kun olin saanut käsitellyt kuvat itselleni aloitin tietenkin armottoman korttisuunnittelun. Ensin kahlasin läpi Zazzlen korttipohjat, sitten kävin katsastamassa Vistaprintin valikoiman, jonka jälkeen kulutin tunti tolkulla aikaani Canva-ohjelmalla suunnittelen. Kun Canvalla väkertämäni mallit eivät kelvanneet Tommille palasin takaisin Zazzleen jossa lopulta sain tehtyä kortin, joka miellytti molempia. Lopuksi takkusimme aikamme korttien tekstejä, minä kun olisin halunnut käyttää englanninkielisessä versiossa lainausta Billy Idolin White Wedding -biisistä, mutta Tommi tietenkin googlasi mitä biisi todellisuudessa piti sisällään eikä halunnut vihjata kortissamme tekstin sisältöön. Mutta kun viimein saimme sanailun sovittua pääsivät kortit lopulta tilaukseen. (Lopulta englanninkielisiin versioihin kirjoitettiin "Best gig of the summer".) Muutama korteista lähtisi ulkomaille, joten englanninkielisiäkin tarvittiin pari kappaletta.


Save the Date -korttimme, tai ehkä ennemminkin ensi kesän hääfestareidemme mainosflyerit lähtivät kutsuvieraille joulupostin mukana. Tai näin oli tarkoitus, mutta eihän se sitten mennytkään käsikirjoituksen mukaan. Tilasin kortit nimittäin kaikista hyvistä suunnitelmista huolimatta myöhässä. Luulin olleeni ajoissa kun pistin tilauksen vetämään 19. marraskuuta, mutta kun Zazzlen tilauksen toimitukselle lupaamat 15 arkipäivää olivat tulleet täyteen rupesin kyselemään tilauksen perään. Zazzlesta vastattiinkin nopeasti, että koska tilauksen saapumisessa oli kestänyt jo merkittävästi oletettua pidempään (siinä vaiheessa jo yli kaksikymmentä päivää) he olettaisivat lähetyksen kadonneen postissa. Uusi tilaus laitettaisiin vetämään pikana. Tietenkin alkuperäinen lähetys saapui postiin päivä sen jälkeen, kun Zazzle oli laittanut uuden paketin matkaan, mutta jouluksi kortit eivät enää ennättäneet. Tosin paketista uupuivat ne muutamat englanninkieliset versiot. Huoh.

Kortit siis lähtivät matkaan viime perjantaina. Tammikuun puolessa välissä. Hmpf... Mutta onko tuon nyt niin väliä? Pääasia, että suurin osa korteista on päässyt antamaan ennakkovaroituksen ensi kesän juhlistamme. Zazzlen hintaan ja asiakaspalveluun olen tyytyväinen ja voin suositella sivustoa, joskin olkaa viisaampia kuin minä ja jättäkää reilu aika tilauksen ja tuotteiden uudelleenlähetyksen välille, posti kun saattaa viipyä eri tekijöistä riippuen matkalla ajateltua pidempään - tai jättää kokonaan saapumatta. Laadun suhteen olen hieman kahden vaiheilla, sillä osa korteista on huomattavasti parempia kuin toiset. Osassa korteista voi erottaa värikkäitä pisteitä mustalla taustalla, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Ne ovat oletettavasti väriä korttien toiselta puolelta joka on tarttunut painosta tulon jälkeen mustalle pohjalle kun kortit on pinottu. Tai jotain. Sanoisinko, että Zazzlen hinta-laatusuhde on aivan asiallinen.


Siinä ne. Olimme sitä mieltä, että aika hyvin kuvaavat meitä. Mitäs pidätte? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!