9. tammikuuta 2017

Häämessujen kevät ja tärppejä Love me do -tapahtumaan

Vuosikaudet käytin perinteistä laukussa kulkevaa kalenteria, sillä pidän todella paljon käsin kirjoittamisesta ja tykkään konkreettisesti hipelöidä sivuja, siirtää menoja ja tapahtumia kumittamalla ja kirjoittamalla uudestaan, sekä samalla tallentaa omaa henkilökohtaista elämääni niin, että voin vuoden vaihduttua pakata edellisen vuoden siististi kansien välissä laatikkoon säilöön. Tai sukkalaatikkooni, kuten viimeisen parin vuoden aikana tein (sillä en ole vielä keksinyt kodissamme mitään järkevää paikkaa säilöä tällaisia muistoja). Joskus vielä kaivan teiniaikaiset kalenterini ja lasken kaikki sydämet kalenterin sivuilta, ne, joihin oli kaiverettettu senaikaisen ihastuksen nimi.

Nykyään olen käytännön syistä paljon tylsempi. Perheen pyörittämistä ja arjen aikatauluista selviämistä helpottaa, kun saan nopeasti tarkistettua kännykästä sekä omat että Tommin suunnitellut menot, sillä olemme synkronoimeet kalenterimme molempien puhelimiin. Sieltä on helppo tarkistaa vaikkapa viikonloppujen kohdalta missä olisi vapaata ja missä vielä tilaa jos haluaa sopia yhteistä aikaa kavereiden tai perheenjäsenten kanssa.

Tällä kertaa keväällä onkin aika monta merkintää, joissa esiintyy sanat hää ja messut. Ja ihan itse olen jokaisen niistä lisännyt, joten kumppania ei ainakaan pääse syyttämään siitä, että kalenteri on aika täynnä. Siihen nähden, että viime vuonna kävin kaksilla messuilla, nyt pelkästään keväälle on jo kokonaista kolme messureissua suunnitteilla. Ensimmäiset ovat jo nyt viikonloppuna kun Mennään naimisiin -messut järjestetään Vanhassa Satamassa, mutta siitä jo viikon päästä onkin Love me do -messut, joilla kävin syksyllä ensimmäisen kerran. Love me do:n syysmessuilta juttua riittikin peräti kolmen postauksen verran, niin kivoja olivat sekä blogimiitti, häämuotinäytökset että itse messutarjonta

Silloin messuille lähti pääasiassa blogimiitin vuoksi, sillä oli kutkuttavaa päästä tapaamaan kasvoja niin monen lukulistalla olevan blogin takana. Uusien tuttavuuksien ja peräti ystävien lisäksi messuilta jäi käteen myös ihastus potentiaalisiin hääkorviksiin, jotka sain kääriä paketista jouluna. Kaikki nämä sen kummemmin valmistautumatta koko tapahtumaan. 

Kuva täältä.

Nyt kevään messuihin haluaisi kuitenkin varautua hieman paremin. Monesti kuulee kritisoitavan Helsinkiin tai ylipäänsä pääkaupunkiseudulle sijoittuvia messuja niiden alueellisesta tarjonnasta. Itse olen kyllä sitä mieltä, että ei Rovaniemeltä kannata lähteä esittelemään frakkeja tai kukkasidontaa Helsinkiin asti. Mutta vaikka jo näin Pirkanmaalla asuvana Helsingin seudun juhlapalvelut eivät välttämättä palvele omia tarkoituksiani ovat messut jo pelkästään inspiraation vuoksi erinomaiset - etenkin kun ne vielä ovat ilmaiset yleisölle!

Keräsin muutaman tärpin tulevista messuista, joista ulkopaikkakuntalainenkin saattaisi saada jotain irti:

Mittatilauspuku
Mikäli haluaa teetättää itselleen tai sulhaselleen puvun, Helsingistä varmasti löytyy laajin kattaus ompelimoista ja räätäleistä. En sano etteikö kelvollisia ompelijoita ja räätäleitä löytäisi myös pk-seudun ulkopuolelta, mutta jos haluaa teetättää itselleen satojen ellei jopa tuhansien eurojen arvoisen puvun käsityönä, isolta kirkolta ainakin löytyy asiansa osaavia tekijöitä. Messut ovat erinomainen mahdollisuus pompotella ideoita asiantuntijan kanssa ja jos yhteinen sävel löytyy, ei itse puvun teettäminen vaadi normaalisti montaa käyntiä Helsinkiin. Alkumitoilla ja loppusovituksella pääsee jo usein aika pitkälle, sillä rautaisten ammattilaisten ei tarvitse moneen kertaan hilata hihan pituutta oikeaksi. Sulhasille näytti olevan useakin pukuja myyvä ja vuokraava yritys paikalla, mutta olikohan yhdelläkään näytteilleasettajalla palveluissaan mittatilausräätäliä? Täytyypä tarkistaa asia messuilla!
Korut
Kuten jo totesin, itse löysin ihanat hääkorvakoruni viime messuilta. Vihkisormuksissa itse suosimme (kotipaikkakuntani) paikallista kultaseppää ja niin suosittelen muitakin tekemään, mutta messuilla on kieltämättä paljon kaunista katseltavaa paitsi kihla- ja vihkisormuksien suhteen, myös muiden korujen suhteen. Monet näytteilleasettajat antavat myös tuntuvia messutarjouksia, joten mikäli halajaa jotain katalogisormusta tai -korua kannattaa toki käydä tarkistamassa saisiko sen messuilta normaalia edullisempaan hintaan. Messut ovat myös mainio tapa pienemmille verstaille päästä esittelemään osaamistaan suurelle yleisölle, joten kannattaa tutustua pienempiikin osastoihin huolella. Vahingossa minäkin Keski-Pompun silloin löysin. Lisäksi paikalla on korukimppuja valmistava yritys, korukimput kun alkavat olla aika suosittuja perinteisen morsiuskimpun korvaajana.

Ruoka ja juoma
Ei, ei ole kyllä itselle käyttöä Helsingin pitopalveluille, mutta ei se haittaa. Esimerkiksi kakkuja kuljetellaan pitkiäkin matkoja pk-seudulta, häiden iltasapuskat saattaisi saada neuvoteltua vaikkapa paikalle kärrättävästä hodarivaunusta ja Turusta tielle starttaa jopa liikkuva kahvila. Kuuma latte talvihäissä morsiusparia odotteleville vieraille? No ei se nyt aivan kamalalta kuulosta. Ruokapuolella messujen parasta antia ovat tietenkin kaikki maistiaiset joita ainakin viime syksynä oli ilahduttavasti myös suolaisessa katergoriassa, samoin kuin silmänruoka kaikkien kauniiden kakkujen ja leivonnaisten muodossa. Itse aion ehdottomasti haastatella Karhujää Oy:n edustajaa kuivajäästä, sitä kun vinkattiin sinkkisaaveja hääkirppikseltä ostaessani.
Polttarit
Polttarit eivät toki kuulu minulle pätkääkään, sillä enhän minä niitä ole järjestämässä. Kaikille teille kaasoille ja bestmaneille messuilta saattaa löytyä kuitenkin hyviä ideoita polttaripäivää ajatellen, jos tuntuu siltä, ettei prinsessaksi pukeminen, patukan myyminen torilla ja ryhmäkaraoke ole se teidän juttu. Sydämeni suorastaan hypähti kun luin näytteilleasettajalistasta nimen Varusteleka, aion ehdottomasti suunnata heidän ständilleen katsomaan mitä heillä on tarjottavana! Vintage-henkiset Vespasafarit kuulostavat niin söpöltä, että niihin täytyy kyllä tutustua myös. Hemmottelupolttareiden lisäksi messuilla esitellään myös erotiikkakutsuja sekä hieman astetta hevimpää menoa Raggarimorsiamen kauhupolttareilla sekä Twin Ciry Tattoon tatuointistudion merkeissä. Polttarit tatuointistudiossa? Tämähän kuulostaa jännittävältä. Polttareita varten voi jo hieman ehkä matkustaakin, ja ainahan sitä voi neuvotella polttareiden järjestäjän kanssa tapahtumia muillekin paikkakunnille.Näiden lisäksi messuilla on toki monta, monta muutakin perinteistä ja ei-niin-perinteistä mutta ihanaa hääaiheista näytteilleasettajaa, lista kaikista heistä löytyy täältä. Viime syksynä oli myös kauniita muotinäytöksiä, asiantuntijaluentoja ja tietenkin kymmenittäin messukilpailuja joihin osallistumalla saattoi voittaa omiin juhliinsa vaikka ja mitä. 

Kevään Love me do -messuista hieman kuumottavat tekee tietenkin se, että niillä valitaan vuoden 2016 hääyrityksiä sekä vuoden 2017 hääblogeja, joista jälkimmäisessä tämä oma virtuaalilapsenikin on ehdolla. Äänestysaikaahan on vielä 15.1. asti joten mikäli et ole vielä käynyt antamassa omaa ääntäsi suosikkiblogillesi, tee se tästä!

Näiden messujen jälkeen olisi vielä ainakin Tampereen häämessut, jotka ovat helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampere-talossa. Niille on kotikenttäetu joten toivotaan, että messukunto kestää sinne asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!