20. tammikuuta 2017

Festarit ilman livemusaa?

Meille on alun perin ollut hyvin tärkeää, että juhliimme tulee elävää musiikkia. Kun häitä ruvettiin suunnittelemaan Tommi totesi, että hänellä on ystäväpiirissään kyllä muusikoita joita voisi kysellä häihimme soittohommiin. Yksi tällainen kaveri löytyikin heti vieraslistaltamme. Vaikka itse vierastan ajatusta siitä, että häävieraamme joutuisivat juhlissamme töihin halusi Tommi kuitenkin kysyä kyseistä ystäväämme esiintymään häihimme. Kaveri ottikin tehtävän iloisesti vastaan joskus vuosi sitten kun kävimme heillä kahvilla ja kyselimme asiasta. Kun olin aikani varmistellut ettei tyyppiä tosiaan haittaa olla keikalla juhlissamme totesin tyytyväisenä, että noin vaan tuli hääfestareiden esiintyjäkin hoidettua kuntoon.

Syksyllä kuulimme iloisia uutisia, sillä kaverimme saisi alkuvuodesta esikoisensa. Ihanaa, vauva! Arvelin tuolloin, että näinköhän bändihommat enää samalla tavalla luonnistuvat kun perheen arjen tahtia rupeaa määrittämään se kaikista pienin tyyppi, mutta miesten keskusteltua asiasta vakuuteltiin kovasti, että ei vaikuta kesän hääbändihommiin mitenkään.


Tiesinhän minä, että vaikuttaa. Save the Date-korttien saavuttua vastaanottajilleen ystävämmekin kiitteli kivasta muistutuksesta ja totesi samalla, että näyttäisi hieman heikolta ensi kesän musahommat. Eikä tilannetta oikein helpota sekään, että kohtapuoliin syntyvän vauvan lisäksi kokoonpanon laulaja oli muuttanut toiseen kaupunkiin jolloin yhdessä harjoittelu muuttui vaikeaksi ellei jopa mahdottomaksi. Tämä ei sinänsä tullut yllätyksenä, mutta nosti stressitasoa silti. Tommi jo totesi päivällispöydässä, että onkohan se bändi nyt edes mikään pakollinen tekijä, jolloin stressimittarini ampaisi osapuilleen katosta läpi.

Musiikkifestareiden innoittamat häät - ilman livemusiikkia? Ilman bändiä? Spotify-listan varassa? No ei käy!

Nyt sitten pitäisi miettiä vielä tämä musiikkiosasto uusiksi. Illaksi on ehdottomasti saatava pumppu soittamaan, ilman sitä ei tule mitään. Onneksi budjetin suhteen ei tule kovaa kolausta, sillä olimme varautuneet korvaamaan kaverin bändillekin harjoittelusta, matkoista ja esiintymisestä jotain. Ennemminkin itseä ahdistaa sopivan orkesterin etsiminen. Ystävä tietää millainen meidän musiikkimakumme on. Mikä menee ja mikä on ehdoton nou nou. Osaa suunnitella setit niin, että tietää meidän nauttivan siitä. Entäs vieras?

Päteviä ja taitavia muusikoita ja laulajia löytyy kyllä, mutta miten sitä onnistuu varmistamaan, että kemiat kohtaavat meidän ja heidän välillään? Miten kännykällä baarikeikalla kuvatuista musiikkinäytteistä voi tietää kuulostaako bändi livenä yhtään paremmalta? Ja miten voi olla varma, että sillä oikealla yhtyeellä on vielä vapaata ensi elokuun keikkakalenterissa?

Täytyypä alkaa tutustua tarjontaan ja ruveta konkreettisesti pohtimaan illan musiikillista toivekattausta. Sillä mitenköhän sitä toivoo bändiltä mitään settiä, jos ei ole tarjota muuta kuin valjua "no me haluttais vähän kaikenlaista rokkia, mut vähän muutakin" ohjeeksi. Etenkin, kun tässä musiikkiasiassa pätee vielä ne ehdottomat eit, olivatpa ne kategoriaa kaikenlainen rock tai eivät.

Ehkä joudumme Tommin kanssa nyt istahtamaan alas miettimään nimenomaan mitä musiikkia me livebändiltä haluaisimme kuulla. Jazz ja eteläamerikkalaiset suosikit varmaan kuunnellaan sieluttoman tietokoneen kautta ruokailun yhteydessä, mutta illalla voisi vääntää hieman tahtia tiukemmaksi. Kun olemme itse keksineet millaista settiä odotamme bändiltä, voimme paremmin perehtyä eri esiintyjävaihtoehtoihin. Buukkaa bändi -sivusto ainakin vaikutti informatiiviselta, joten sieltä varmaan aloitamme hääbändimme metsästyksen. Kiitos Makea Hääblogin Janinalle kun olit kyseistä sivustoa vinkannut omassa blogissasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!