16. tammikuuta 2017

Elämysten viikonloppu Tallinnassa, osa 3

Yhteistyössä Press & PR d'Oro ja Tallink Silja.

Matkamme viimeinen päivä oli lauantai, joka alkoi hotellin aamupalalle valumisella. Alkoi ehkä hieman univelka jo painaa vaikka kaiken kaikkiaan reissu menikin normaalioloihin verrattuna rentoutumisen puolelle. Hotellin aamupala oli riittoisa ja monipuolinen, mutta puoli yhdeksältä aamupalalla vallitsi sellainen ryysis, että kahvikupeista ja tuoremehusta sai jo hieman kilpailla. 

Pakkasimme tavaramme ja lastasimme kamat minibussiin, jolla suuntasimme ohjeiden mukaan lämpimin sukin, hanskoin ja Finland-pipoinemme varustautuneina kohti Tallinnan vanhan kaupungin keskustaa. Siellä meitä odotti Visit Tallinn -matkatoimiston edustaja joka toivotti meidät tervetulleiksi ulkoluisteluradalle. Saimme jalkaamme kaunoluistimet ja pääsimme kiertämään luistinrataa kikatellen, horjahdellen ja kiljahdellen. Olipa vinkeää vetää valkoiset piikkikärkiset kaunoluistimet jalkaan kaikkien näiden hokkarivuosien jälkeen! Kyllä tämä nainen taitaa pysyä hokkarilinjalla jatkossakin, sen verran omituista oli kaunoluistimilla luistella. Mutta hauskaa se kyllä oli, kovasta ja jäätävästä tuulestakin huolimatta.


Sään vuoksi jäillä ei viihdytty kovin kauaa ja moni (itseni mukaan lukien) valuikin radan kahvioon nauttimaan lämmintä kaakaota. Kisakunto taisi ruveta loppumaan itse kullakin, sillä normaalisti vallinnut äänekäs puheensorina hävisi kaikkien yksityiselle sometauolle ja kännykät olivatkin ahkerassa käytössä jokaisella. Oli kuitenkin hauska huomata, että näin lähellä Tallinnan tuttuja vanhan kaupungin kulmia oli mahdollisuus myös toiminnallisempaan puuhasteluun!

Luisteluradalta jatkoimme kävellen kohti Savoy Boutique hotellia jossa hotellin johtaja otti meidät ystävällisesti vastaan ja esitteli hotellin ylimmän kerroksen huoneita samalla kun kertoi hotellin toiminnasta yleisesti. Saimme nauttia erinomaisen lounaan hotellin kellarikerroksen kabinetissa ja jälleen olin ilahtunut siitä, miten kalapainotteista ruokaa meille tarjottiin. Hotelli oli viihtyisä ja ylellinen ja kuulemani perusteella palveluiden laatuun oli panostettu erityisen tarkasti. Savoy Boutique onkin yksi vanhan kaupungin viiden tähden hotelleista ja rankattu Trip Advisorin perusteella perin korkealle asiakkaiden tyytyväisyydessä. Houkutteleva majoittumiskohde joskus tulevaisuudessa, ja hotellin ravintolaan tekee mieleni palata vielä uudestaan, niin kiinnostavalta ruokalista näytti nopealla vilkaisulla.

Auringonkukkamorsian -blogin Eveliina sekä Operaatio Rouva R -blogin Laura lounaalla

Lounaan jälkeen meillä oli hieman ylimääräistä aikaa, joten minä ja muutama muu paikallistimme läheisen sikaripaikan, Oak Loungen, jossa nautimme pienet virvokkeet ja valokuvaajamme poltellessa sikariaan ostin Tommille tuliaiset komeron kokoisesta humidorista. Oak Lounge oli minulle entuudestaan tuttu edelliseltä Tallinnan reissultani ja siellä olikin mukava piipahtaa hyvän portviinin ja miellyttävän sikarintuoksun äärellä. 

Viimeisenä ohjelmanumerona suuntasimme bussilla Kalevin suklaamyymälään Kalevin alueelle, jossa meille järjestettiin suklaanvalmistuskurssi. Porukasta neljä pääsi valmistamaan konvehteja muiden seuratessa prosessia ja nauttiessa kahvista ja tarjolla olevista suklaista. Itse olin yksi neljästä,jotka saivat sotkea kätensä ja pyöritellä tryffeleitä kotiin vietäviksi. Tämän lisäksi opettajamme kertoi meille suklaan historiasta lyhyesti aina kaakaopapujen alkuperäisestä käytöstä valmistusprosessiin. Suklaiden valmistus oli paitsi hauskaa myös yllättävän simppeliä! Kynnys puuhastella vaikkapa joululahjaksi erilaisia suklaaherkkuja on ollut hieman korkea, sillä olen ajatellut, että ne vaativat suklaan tietynlaista käsittelyä ja ovat monivaiheisia sekä työläitä, mutta kävikin ilmi, että homma on pääasiassa vain hieman sotkuista mutta yksinkertaista.Eiväthän ne omat konvehdit maailman kauneimpia olleet, mutta kieltämättä itse valmistus oli hauskaa ja voisi todellakin sopia ohjelmanumeroksi kaveriporukalla tai miksei vaikka koko perheelle hieman isompien lasten kanssa Tallinnassa vieraillessa.

Kurssin jälkeen meille jäi hieman vapaa-aikaa jonka moni käytti tuliaisia shoppaillen. Minäkin jo vedin vaatteet päälleni ja suuntasin Kalevin suklaapuodista ulos lumiselle kadulle, mutta käännyin kannoiltani ja palasinkin kahvikupposen ääreen takaisin kurssitiloihin jossa hengailin seurueemme valokuvaajan Pekan sekä Häät-lehden toimittajan Kaarinan kanssa. Veto alkoi olla jo loppu.
Jatkoimme minibussillamme kohti satamaa ja reissun vääjäämätöntä loppua. Laivalla istahdimme Business Loungeen ja söimme itsemme koomaan loungen buffassa, sen jälkeen kaikki aika pitkälti istuivat pöydissä melko nuutuneina mutta myös onnellisina. Oli ollut hieno reissu. Helsinkiin saavuttaessa seurasi paljon halailua ja kiittelyä jonka jälkeen polttarireissu oli virallisesti ohi. Kaikki lähtivät omiin suuntiinsa, minä ja pari muuta kohti Kamppia ja OnniBussia. Vaikka pariin päivään mahtui paljon ohjelmaa ja nukkumaan menemiset pääsivät lipsahtamaan hieman myöhälle (näin ainakin normaaliin verrattuna) oli kotiin palatessa hyvä ja jollain tavalla latautunut olo. Perin onnistunut reissu siis ja olen todella iloinen, että pääsin sille mukaan. Kiitos järjestäjille sekä muille polttarisankareille, olipas hauskaa!

1 kommentti:

  1. Oi nam mitä suklaita olette tehneet! Tuollainen onkin tosi kiva ohjelmanumero.

    VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!