12. tammikuuta 2017

Elämysten viikonloppu Tallinnassa, osa 1

Yhteistyössä Press & PR d'Oro ja Tallink Silja

Tämä postaus on ottanut aikansa, sillä päässäni on enemmän asiaa mitä vuorokaudessa on tunteja - en yksinkertaisesti ole ennättänyt kertoa viime viikonlopusta vielä! Jouduin jakamaan sen muutamaan eri osioon, sillä vaikka taidan olla tunnettu pitkistä postauksistani, tämä olisi karannut jo aivan maratooniksi asti. Nyt kuitenkin laukku on purettu ja siirretty takaisin säilöön vaatehuoneeseen, vaatteet on viety pesukoriin odottamaan, että joku ystävällinen kotitonttu pyöräyttäisi, ripustaisi ja viikkaisi pari koneellista pyykkiä ja jalat ovat aloittaneet palautumisensa ällistyttävästä määrästä kilometrejä korkokengissä. Ehkä.

Henkinen palautuminen on vasta käynnistymässä. Olen nimittäin ollut aivan hoomoilasena siitä, että pääsin tällaiselle reissulle. Vietin kolme päivää huippumukavien naisten (sekä muutamaan erittäin kivan miehenkin) kanssa tuntien oloni koko ajan Erittäin Tärkeäksi Henkilöksi. Toisin sanoen torstaista lauantai-iltaan asti olin kyllä äärimmäisen VIP. Vaikka elämäni on mainiota ja olen saanut siihen mahtavia asioita, viimeisen vuoden tai parin univelat, pukluonnettomuudet ja muut arjelleni tyypilliset tekijät ovat olleet aika kaukana glamourista. Nyt oltiin kyllä koko kolme päivää pelkässä glamourissa.

Torstaina tuijotin nojatuolin päällä olevaa epämääräistä vaatekasaa ja mietin, että mitä ihmettä tulevalle reissulle pitäisi pakata mukaan? Pohdinta keskeytyi lähtiessäni viemään Sinttiä hoitoon lähellä asuvalle ystävälleni, yhdelle niistä neljästä äidistä joiden kanssa olen ystävystynyt syksyn aikana, ja täytyy todeta, että ilman Katia en olisi tälle reissulle todennäköisesti päässyt lähtemään. Kiitos! Sintti jäi vallan tyytyväisesti kerhokaverinsa kanssa leikkimään kun minä kirmasin takaisin kotiin, suoritin vaadittavat rituaalit kotiäidistä ihmiseksi ja sulloin sen epämääräisen vaatekasan laukkuuni. Bussimatka keskustaan ja VR:n pettämätön "valitettavasti olemme noin 20 minuuttia aikataulusta jäljessä" -junamatka selätettynä löysin itseni suorittamasta paniikkiostoksia City Centerin Glitteristä koodinimellä blingbling. Onneksi oli -50% jonka lisäksi vieläpä osta 2 maksa 3, joten onnistuin haalimaan viimeisen puuttuneen asusteen noin neljä minuuttia ennen ratikkaani.

Länsiterminaalissa, viimeinkin polttarimatkan alussa, paikallistin muun seurueen kiitos välkkyvien rusettien. Matkamme emännät Sissi ja Marika ottivat lämpimästi vastaan ja infosivat illan kulusta - mutta vain vähän. Koko reissulla vallitsi käytäntö jonka mukaan saimme tulevasta ohjelmasta aina viestin puhelimeen jolloin vain aamu- tai iltapäivän ohjelma paljastui kerrallaan. Kun koko jengi oli kasassa pääsimme Silja Europan laivaemännän johdolla laivaan hieman ennen muita matkustajia, saimme viedä tavaramme De Luxe -hytteihin (tai muutaman kohdalla Executive sviittiin) ja kokoonnuimme laivan kauneushoitolan Hera Salongid eteen.
Ennen kuin pääsimme nauttimaan raikkaista hedelmä- ja marjasmoothieista saimme vilkaista uudistunutta saunaosastoa altaineen päivineen. Kauneushoitolasta meille jokaiselle oli varattu jokin hemmotteluhoito. Muiden suunnatessa selkähierontaan, jalkahoitoon tai morsiuskampauksen laittoon minä kellahdin hoitopöydälle jonka jälkeen vaivalla sutimani sotamaali siloiteltiin pois ja sain ihanan rentouttavan kasvohoidon ja hieronnan. Teki kieltämättä todella hyvää!Hemmottelun jälkeen laivaemäntä kierrätti meidät ympäri laivan ja esitteli Europan uudistuneet tilat. Itse en ole käynyt risteilyllä sitten abiristeilyn (josta muutes on tänä vuonna kulunut jo kymmenen vuotta!), joten oli mukava tutustua laivaan ohjatusti. Ennätin hyvin korjata kasvoni jälleen edustuskuntoon ennen kuin kokoonnuimme polttariporukalla laivan karaokebaariin, jossa ensimmäisenä poksautettiin tervetulojuomat ja sen jälkeen viihdytettiin muuta risteilyväkeä esittämällä kappale Apinamies. Ei ehkä oma suosikkini (enkä ihan ymmärrä miksi tämä tai Aikuinen nainen ovat niin suosittuja polttari- tai karaokebiisejä), mutta koska itse en pelkää häpäistä itseäni julkisesti oli ohjelmanumero mielestäni oikein hauska.


Onneksi karaokebaari jätettiin tämän jälkeen taakse ja saimme tehtäväksi vaihtaa iltaa varten yllemme jotain sinistä. Omalla kohdallani se oli tylsästi paita, mutta eipä kukaan ainakaan paljastanut pukeneensa sinistä sukkanauhaa tai muuta jännittävää päällensä. Nautimme laivan buffetissa illallisen ja vaikka tämä oli kuulemma polttarimatkan yksi pihistä -osioista, itse olin erittäin onnellinen päästessäni buffettiin nauttimaan sen seitsemän sorttia. Jotkin asiat eivät kai koskaan muutu - laivan buffa on aina hyvä. Olin ilahtunut siitä miten paljon erilaisia kalavaihtoehtoja buffassa oli sekä siitä, kuinka eri puolilta maailmaa oli tuotu makuja pöytään. Eihän se sushi nyt mitään taivaallista ollut, mutta hyvä yritys kuitenkin!
Kun aivan varmasti jokainen oli saanut mahansa täyteen suuntasimme matkanjärjestäjiemme sviittiin, jossa kuinkas ollakaan, poksautettiin jälleen tervetulopullot auki. Saimme kuulla seuraavan päivän ohjelmasta paljastuksia ja meille jaettiin kassit, joissa oli polttarireissulle tarpeellista tavaraa kuten suklaata, kasvonaamio, hiuskoru (jota tulisi käyttää perjantai-iltana) sekä pipo (jota taasen käytettäisiin lauantaina). Sissin ja Marikan sviitistä siirryimme vielä tutustumaan Executive sviittiin naapuriin, jonka jälkeen jokainen sai päättää loppuillan kulusta kuinka parhaaksi näki. Suurin osa päätyi kuitenkin vielä yökerhon laitamille istumaan lasillisten ääreen (kyllä, kuohuvaakin oli) ja juttelemaan. Pääsin viimeinkin maistamaan kauan himoitsemaani Napuen Ginistä valmistettua Gin&Tonicia ja ai että lakeus maistuu hyvältä! Olin perin ylpeä itsestäni sillä luovutin vasta yhdeltä yöllä ja vetäydyin nauttimaan yksinäisyydestä hyttiini.

Seuraavassa postauksessa jännittävästä polttaripäivästä Tallinnassa!

2 kommenttia:

 1. Oi onpa ihanaa luksuksen tuntua! <3
  Me käydään aika usein perheen kanssa laivalla, mutta silloin korkeinta luksusta on A-Premium hytti :) Tuollaisia luksushuoneita olisi kyllä upea edes joskus kokeilla! Ja laivan saunaosastollakin olen vain kerran ollut. En kyllä muista mikä laiva se mahtoi olla.

  Odottelen kakkososaa innolla. Tallinna on tullut vuosien (ja ystävien) myötä tutuksi. Ensi viikolla saadaankin isännän kanssa mennä sinne ihan vain kaksistaan ja ollaan oikein yötä. Lapsi 2v. ekaa kertaa yökylässä silloin. Vähän jännittää miten eka yökyläily sujuu.

  Jään seurailemaan juttujasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraajaksi!

   Me kävimme myös risteilyillä lapsuudessani, mutta niiden reissujen pohjalta itse laivamatkustaminen ei kyllä ollut mitenkään mahtavaa. :D Reissut itsessään olivat kyllä hyviä! Tällaisessa hytissä sitä kyllä viihtyy!

   Kakkososa tästä matkasta tulikin jo, vielä olisi kolmannesta päivästä kerrottavaa. :) Ihana paikka Tallinna kyllä on, ja kun on noin lähellä, pitäisi ehkä käydä vähän useamminkin.

   Nauttikaahan yhteisestä ajasta reissussa! Se tekee kyllä hyvää! Lapset pärjäävät mainiosti, joten korkeintaan tarttee olla huolissaan omasta itsestään ;)

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!