28. tammikuuta 2017

Aikataulun tarkistamista ja häämenun koemaistelu

Ensi kuun alusta häihimme on puoli vuotta aikaa. Kuusi kuukautta. Käsittämättömän lyhyt aika! Vielä hetki sitten uskoin itsekin, että olemme olen aivan liian aikaisessa kaiken häihin liittyvän suunnittelun suhteen ja sainkin asiasta kuulla kotona vitsin jos toisenkin, mutta nyt pitäisi kyllä varmaan molempien morsiusparin edustajan alkaa pikkuhiljaa ymmärtää, että loppu lähenee.

Siis hääsuunnittelun loppu.

Kieltämättä itse olen ollut niin uppoutunut tähän hääaiheiseen haavemaailmaan, että kaiken nettikaupoista tilaamieni juttujen ja Pinterestin kattausideoiden hurmassa olen aika vähän muistanut keskustella häistämme kokonaisuutena Tommin kanssa. Siitäkin huolimatta, että itse olen kyllä koko ajan kirkkaana mielessä suunnitellut nimenomaan meidän häitämme enkä minun häitäni, niin kuin jotkut morsiamet tunnustavat salaa tekevänsä. Minun häiden suunnittelu olisi monin verroin helpompaa kun ei tarvitsisi aina pohtia asioita myös melko tyylistään tarkan sulhasen näkökulmasta.

Toki olen välillä pakottanut Tommin kiinnostumaan normaalia enemmän ja istumaan kanssani alas pohtiaksemme vieraslistaa, Save the Date -korttien ulkomuotoa ja kirjoitusasua, laskemaan juomamenekkiä ja surffailemaan SuperAlkon sivuilla juhlajuomia pohtien. Nyt oli kuitenkin tärkeää ottaa häiden tehtävälista esille ja käydä yhdessä läpi asiat jotka ovat jo hoidossa ja etenkin kiinnittää huomiota niihin asioihin, jotka vaativat huomiota.

Kuva täältä.

Kävinkin päivittämässä Häiden tehtävälistaa joka löytyy blogin yläpalkista ja kävimme sen läpi Tommin kanssa yhdessä. Bändin puuttuminen aiheutti jo pientä stressin poikasta, mutta oli listalla muitakin asioita jotka pitäisi laittaa järjestykseen aivan lähiaikoina. Näitä ovat mm. Tommin puku ja asusteet, kutsukortit ja ohjelma, minun vihkisormukseni teettäminen sekä kiitoslahjat. Näistä pitäisi laatia jokin suunnitelma ja aikataulu. Etenkin tuo Tommin pukuasia hieman ahdistaa, sillä riippuen siitä tuleeko Tommille mittatilauspuku vai valmispuku sen valmistamiseen tai toimitukseen tulee varata reilusti aikaa, mahdollisista muokkauksista nyt puhumattakaan. Kohta huomaamme, että kesälomat alkavat ja pukua ei vieläkään ole. Toki eihän vuokrapukukaan ole poissuljettu vaihtoehto, joten kai hätätilassa ainakin sellaisen saa. (Vai saako?)

Vihkijän saaminen itse juhlapaikalle on vielä auki ainakin pari kuukautta, sillä käräjäoikeus ottaa varauksia vihkimisiä varten vasta neljä kuukautta ennen hääpäivää. Maistraatista saimme jo tiedon ettei sieltä tule ketään, joten olemme melkeinpä käräjäoikeuden varassa. Lisäksi Sintin toinen kummitäti, joka opiskelee lakia, on kysellyt ystäviltään olisiko kukaan heistä valmis vihkimään ja joitakin yhteystietoja onkin odottamassa varalta. Silloin matkakustannuksia joutuu maksamaan kuitenkin jo Helsingistä asti. Yritämme siis edelleen löytää vihkijän ensisijaisesti Pirkanmaan alueelta jolloin kulut eivät karkaisi aivan käsistä. Pikku hiljaa on ruvennut hiipimään mieleen sekin vaihtoehto, että joudumme käymään maistraatissa vihillä ennen itse hääpäivää. Pelkkä ajatuskin siitä on hieman masentava joten pidetään peukkuja, että vihkiminen juhlapaikalla onnistuisi lopulta jotenkin!

Hieman pääsimme kuitenkin fiilistelemään hääaiheisia asioita yhdessä kun osallistuimme pitopalvelumme Kristallin järjestämään maisteluiltaan viime viikolla. Ihana Kummi tuli vahtimaan poikia pariksi tunniksi ja me menimme Tommin kanssa nauttimaan Kristallin valmistamista salaateista, lämpimistä lisukkeista, pääruoista sekä kakuista. Muutama omaankin häämenuun poimimamme ruokalaji oli mukana maisteluillassa. Hieman viilaamme vielä menua, mutta olemme edelleen sitä mieltä, että valitsimme meille oikean pitopalvelun.Seuraavaksi tulisikin varmaan ottaa työnalle kutsujen ulkomuoto sekä sisältö niiltä osin kun sen voi jo laatia, käydä käynnistämässä vihkisormukseni valmistus ennen kevään ja kesän ruuhkaa sekä tosiaan hoitaa tuo Tommin pukuasia kuntoon. Bändikin täytyisi lyödä lukkoon. Ja sopia kakkumaisteluista Purppurahelmen kanssa.

Oh dear. Mitenkä on sellainen olo, että tässä tulee vielä kiire?

4 kommenttia:

 1. Sulla on ihana kirjoitustyyli, joka tekee blogistasi persoonallisen. :) Tykkään tosi paljon! Olen tässä kuluneen viikon aikana selaillut etenkin häihin liittyviä postauksia ihan blogin alkuajoilta asti, ja muutamien kohdalla sai oikein nauraa ääneen. Näitä taisivat olla varsinkin muinaiset hääkenkäpohdinnat. :D Jään kuulolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos ihanasta palautteesta! Tulipa oikein todella hyvä fiilis! Mukava kuulla, että siellä verkkoyhteyksien päässä on ihmisiä jotka viihtyvät blogin parissa. :)

   Poista
 2. Hyvinhän teillä on hommat hallussa. Kiire tulee kaikille jossain vaiheessa, mutta loppupeleissä asenne ratkaisee. Zen-vaihde siis vaan päälle niin ei tarvitse stressata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista! Kyllähän sitä monta asiaa on hyvällä tolalla jo, tuntuu vain, että loppupeleissä huomaa kesän kolkuttelevan ja about miljoonan asian olevan vielä auki. :D

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!