8. joulukuuta 2016

Yhdeksän kuukauden odotus

Joulukuun alusta häihimme on yhdeksän kuukautta aikaa. Vaikka suunnittelutyötä on tehty jo hyvinkin reilu vuosi, melkeinpä kaksi, aika paljon on vielä asioita hoidettavana ennen kuin elokuun ensimmäisenä lauantaina voi todeta, että nyt se on menoa. Kävinkin päivittämässä häiden tehtävälistan jo tehtyjä asioita sekä muistuttelemassa itselleni mitä vielä on tekemättä. Asiat, kuten esteiden tutkinta, maistraatista notaarin varaaminen ja kukka-asetelmien suunnittelu ovat vielä niin kaukaisia asioita, ettei niihin ole vielä tarvetta tarttua (vaikka tietenkin kukka-asetelmat ovat jo olleet monesti mielessä!). Asioita, joihin kuitenkin alkuvuodesta tulisi tarttua ovat ainakin seuraavat:


Sulhasen puku

Oma mekkoni on tällä hetkellä pesussa ja odottaa ompelijalle kiikuttamista, mutta johonkin vaatteeseen tuo Tommikin tulisi pukea. Jo ennestään kaapista löytyvän puvun käyttö ei ole vaihtoehto, sillä tällä hetkellä hyvin istuvaa, häihin sopivaa pukua ei yksinkertaisesti kaapista löydy. Siksipä keväällä pitäisi tehdä jotain ratkaisuja Tommin pukeutumisen osalta. Vuokraaminen taitaa olla poissuljettu vaihtoehto, sillä puvulle on toki jatkossakin käyttöä. Mutta teettäisikö oikein istuvan, hyvälaatuisen puvun jollain räätälillä? Vai pitäisikö kiertää perus miesten puvuttamiseen erikoistuneet liikkeet, Dressmanit ja Haloset ja muut? Olisiko viisasta kytätä Hullujen Päivien pukutarjouksia vai astella morsiuspukuliikkeeseen - kyllähän niissäkin on miehille vaatteita?

Entä millainen se puku nyt sitten lopulta on? Tommi toki itse päättää, mutta luulen, että visiomme ainakin värin suhteen ovat aika yksi yhteen. Tietenkään tieto siitä, että puku mitä todennäköisimmin on harmaa, ei auta hyvin pitkälle. Vaalean harmaa, tumman harmaa, kuviollinen harmaa, hopeinen harmaa, puuvillainen harmaa, silkkinen harmaa...? Housut ja takki nyt ainakin, mutta ehkä myös liivi?

Joop! / Dressmann / Selected Homme
Rusetit Dressmann

Mitä asusteita? Itse luukutan rusetin puolesta, mutta jälleen kerran: en minä sitä saa päättää. Siispä rusetti vai solmio? Tulisiko henkselit? Vai ehkä perinteisempi vyö? Kaapista ei taida kovin hyvää sellaistakaan löytyä, eli vyökin joutuu kaiketi ostoslistalle. Entäs taskuliina?

Eikä nyt varsinaisesti liity itse pukuun, mutta ne kengät. Millaiset kengät? Kengäthän ovat äärimmäisen tärkeä osa naimisiin menoa. Itse ehdotin punaisia tekonahkakenkiä enkä suoraan sanottuna yllättynyt kun ne tyrmättiin saman tien. Nahkakengät, tennarit? Ruskeat, mustat vai häh? Lienee siis selvää, että sulhasen pukeutuminen on vielä aika suuri kysymysmerkki tässä vaiheessa.


Vihkisormuksen teettäminen

Tämän ajattelin ottaa työn alle keväällä. Toki houkuttaisi pistää homma tulille jo joulun aikana, sillä vietämme joulua perheeni kesken Etelä-Pohjanmaalla, jossa myös kultaseppämme on. Teetimme kihlasormuksemme Kultaseppä Hanhiniemellä ja oli alusta asti selvää, että vihkisormukseni tulee olemaan heidän käsialaansa myös. Sormuksen raakaversion mallikuva on ollut kohta kaksi vuotta kännykässäni, jotta olen voinut sitä aina välillä ihailla. Tiedän kuitenkin, että Hanhiniemillä samoin kuin varmasti muillakin kultasepillä on todellinen kiire juhlapyhien aikaan, joten joudun ehkä malttamaan mieleni ja odottelemaan kevättalvelle. Eihän sormuksella mikään kiire sinänsä ole, vaikka kovin mielelläni ottaisin sen ihasteltavaksi!


Elämäntaparemontin aloittaminen

Niin. Se surullisen kuuluisa kesäkunto pitäisi saavuttaa taas. Tällä kertaa projektia voisi kaiketi tituleerata ensi vuoden morsiamilla yleisesti käytössä olevalla hääkunto -termillä. Hääkuntoon 2017. Tässä suhteessa suosin samaa aikataulua kuin ehkä miljoona muutakin suomalaista: ajattelin aloittaa elämäntaparemontin nimittäin tammikuussa. Sehän tietenkin tarkoittaa järkyttäviä herkkuövereitä loppuvuodesta ja tietenkin huipentuu suklaan, kinkun ja grilliruoan (koska kuka nyt jaksaisi pelkkää kinkkua syödä?) syöntiorgioihin joulun ja välipäivien aikana. Uutena vuotena on sitten jo sen verran paha olo, että terveellisemmät elämäntavat tuntuvat normaalia kutsuvammilta.

Olen ennenkin tehnyt remppaa syömiseni ja liikkumiseni suhteen ja ollut muutoksessa jopa menestyksekäs. Keväällä 2013 aloitin tiukan ruokavalion noudattamisen ja urheilin ainakin omasta mielestäni aivan pöljänä, kahdeksankin kertaa viikossa. Paino putosi hienosti, lihakset kasvoivat ja olo olo mainio mitä nyt kädet tuppasivat öisin puutua ehkä liian vähäiselle huomiolle jääneestä lihashuollosta johtuen. Pääsin kolmen kilon päähän tavoitepainostani ja sain painoni pysymään hyvissä lukemissa vaikka hellitinkin tiukasta ohjelmasta "normaaliin" elämään sekä ruuan että liikunnan suhteen. Sitten rupesinkin odottamaan Papua, ja nyt olisi taas ainakin 13 kiloa matkaa tavoitepainoon. Toki pelkkiä kiloja en aio tuijottaa, vaan olen asettanut myös tavoitekoon vaatteissa.

Kuva täältä


Tiedän siis kokemuksesta, että pystyn kyllä tekemään itselleni jotain kunhan vain otan sen asiakseni. Nyt kun alkaisi olla viitteitä siitä, että Sinttikin saattaa vielä joskus nukkua kokonaisen yön putkeen voisin kuvitella luopuvani tästä väsyneestä kahvi ja suklaa -painotteisesta ruokavaliostani. Kun on tieto siitä miten ja mitä tulee syödä milloinkin sekä fiilis siitä, ettei järkevämmän ruokavalion ole pakko olla tylsää ja mautonta, luulen pääseväni ylimääräisistä kiloista eroon. Hieman houkuttelisi pyytää Tommilta syntymäpäivälahjaksi parin kuukauden personal trainer -palvelu, mutta katsotaan sitä keväämmällä sitten.

Ja mekkoni mahtuu kyllä tällä hetkellä päälleni, eli ei hätää!


Monta muuta pienempää asiaa

Näiden isompien juttujen lisäksi on tietenkin asioita, jotka pitäisi työstää talven ja kevään aikana. Save the date -kortit ovat jo tulossa postissa, mutta varsinaiset kutsut tulisi suunnitella ja painattaa, jotta ne saa lähetettyä keväällä juhlaväelle hyvissä ajoin. Puolentoista vuoden aikana kirpputoreilta ja kaupoista haalimani somisteiden kasa tulisi inventoida ja selvittää, mitä kaikissa laatikoissa ja pusseissa oikeasti onkaan. Tämän ajattelin tehdä joululomalla jos vaan mahdollista, sillä suuri osa somisteista on viety vanhempieni luo varastoon.

Omat asusteeni, kengät ja vyö, ovat edelleen työn alla. Lisäksi pitäisi suunnitella käytänkö erästä perintönä saamaani koristetta hiuksissani ja jos käytän, tulisiko sille tehdä jotain vai meneekö se sellaisenaan.

Kakkua tulisi käydä suunnittelemassa ja maistelemassa Purppurahelmellä. Juhlien iltapala, herkkupöydän tarjottavat sekä tietenkin juomapuolen suunnitelmat tulisi laatia jossain vaiheessa ja tehdä pieni etelänmatka lahden yli. 

Ja sitten on tietenkin se notaari, avioehto ja ne kukka-asetelma. Kyllähän nekin tulisi ottaa asialistalle jossain vaiheessa. Taidanpa lukea sen to do-listan vielä kerran läpi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!