13. joulukuuta 2016

Säkkikaupalla hyvää joulumieltä

Joulupuu-keräys päättyi suurimmassa osassa Pirkanmaan kunnista viime sunnuntaina. Eilen osallistuin lahjojen paketointitalkoisiin ja kyllä oli mahtava fiilis päästä todistamaan ihmisten hyväntahtoisuutta ja antamisen iloa! Lahjoja tuli ympäri Pirkanmaata huikea määrä, ja kuulemma Tampereellakin oli kerätty yli 6200 lahjaa. 6200 lahjaa! Aivan käsittämätöntä, mutta ihanaa!


Lahjoituspöydillä mukaan haastamani kirppikset toivat oman osansa Joulupuuhun ja keräsivät lähes 400 euroa lasten ja nuorten lahjoihin. Pirkan Kirpputorikeskuksella yrittäjä Milla Suomi näki suuren vaivan haaliessaan pöytään myytävää tavaraa ja sieltä tulikin reilu 300 euroa. Swap & Vintage 58:n yrittäjä Ida Alakorpi hoiti lahjoituspöytää koko Joulupuu-keräyksen ajan ja lahjoitti myytävät tavarat kirppiksen omista varastoista. Sieltäkin tuli hieman alle satanen lahjakassaan! Itseäni nolotti se, miten vähän ennätin kirppisten lahjoituspöytiä hoitaa, sillä olin arvioinut oman ajankäyttöni turhan positiivisesti. En Sintin kanssa revennyt kirppareille niin usein kuin olin ajatellut, mutta onneksi yrittäjät olivat täydellä sydämellä mukana keräyksessä.

Minulle jäikin se iloinen tehtävä, että hankin lapsille ja nuorille keräysrahoilla lahjoja Joulupuuhun. Tasapuolisuuden nimissä hankin pienillekin lapsille prinsessasettejä, Ryhmä Hau-leluja ja Plaston kuorma-autoja, mutta etenkin isompia lapsia ja niitä nuoria, jotka usein jäävät lahjojen suhteen hieman vähemmälle, ajatellen kulutin lahjarahaa lahjakortteihin uimahalliin, elokuviin ja ruokapaikkoihin. Myös koko perhettä parhaassa tapauksessa yhdistäviä lautapelejä päätyi Joulupuulle.

Joulupuu-keräyksen aikana uskoni ihmisten epäitsekkyyteen ja hyvään tahtoon palautetaan vuosi toisensa jälkeen. Oli mahtavaa olla tänäkin vuonna osallisena keräystä. Ensi vuonna sitten taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!