11. joulukuuta 2016

Päiväretkellä Niihaman majalla

Viime aikoina viikonlopuvat ovat tupanneet olemaan täynnä ohjelmaa. Olemme poikien kanssa olleet Mumpalassa (mummin ja paapan luona) Etelä-Pohjanmaalla, Tommi on ollut Itä-Suomessa, pari viikonloppua meni mökillä, ja kohta on jo joulu ja sen kuviot. Vielä kun Tommi on joutunut kulkemaan useammallakin työmatkalla jotka kaikki ovat tuntuneet osuvan juuri tälle syksylle, alkoi yhteinen rauhallinen perheen kanssa vietetty aika olla hieman kortilla.

Eilen päätimme ottaa aamupäivän aivan vain meille ja suuntasimme pakkasesta huolimatta ulos makkaran paistoon. Ammeljärven laavulla kävimme viime vuonna lokakuussa (siitä lisää täällä), mutta nyt halusimme etsiä uuden paikan. Harrastuspiireissä olin useammankin kerran kuullut Niihaman majasta, joten suuntasimme poikien kanssa aamupalan jälkeen sinne.
Niihaman maja sijaitsee vain reilun neljän kilometrin päässä Kaupista, joten aivan Tampereen keskustan lähimaastossa löytyy mainiot ulkoilumaisemat mikäli kaipaa hieman nuotiolla istuskelua ja muuta puuhaa. Ympäröivä metsä ja Kaupin ulkoilualueet tarjoavat monipuoliset ulkonaliikkumismahdollisuudet, majan ympäriltä löytyy useampikin nuotiopaikka ja itse maja tarjoaa paitsi lämpimän taukotuvan, myös hyvän kattauksen pientä ja vähän suurempaakin purtavaa. Pihapiirissä oli vipukelkka sekä hiekkalaatikko joilla lapset voivat leikkiä, ja kesäisin paikan päällä voi vaikka heittää tikkaa tai pelata pöytätennistä. Saunakin majalla on, joka lämpeää viikolla lenkkisaunaksi ja jota voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Majan yrittäjänä toimiva Juho oli äärimmäisen ystävällinen isäntä joka esitteli avuliaasti paikkoja, lainasi makkaratikut ja myi polttopuut edullisesti makkaranpaistoa varten. Kun olimme palelluttaneet itsemme rannan nuotiopaikalla saimme nauttia lounaaksi vielä herkulliset riisipuurot (4,50€/henkilö). Syödessä pääsi seurailemaan ikkunasta lintujen puuhia lintulaudalla. Papusta oli jännittävää poiketa myös pihaan pystytetyssä korotetussa puolijoukkueteltassa. Siinä olisikin mukava paistella makkarat seuraavalla kerralla. Pidimme todella paljon tästä retkipaikasta ja aiomme ehdottomasti palata uudestaan vaikkapa keväämmällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!