20. marraskuuta 2016

Positiivinen hääpukuongelma

Minulla on ongelma. Pitäisi nimittäin pesettää hääpuku. Minun hääpukuni. Sellainen valkoinen, pitkä ja ihana. 

Kävi meinaan niin, että bongasin Torista ilmoituksen Porissa myynnissä olevasta häämekosta, joka myynti-ilmoituksen kuvien perusteella oli aika pitkälti sitä, mitä olen puvultani hakenut. Kuvat eivät sinänsä olleet kummoiset, mutta koko näytti sopivalta. Tuijotin ilmoituksessa olevaa hintaa enkä uskonut silmiäni. Jokin virhe siinä piti olla. Miksi se oli niin halpa? Ainakin se oli varmasti mennyt jo. Milloin ilmoitus oli laitettu? Kannattaisiko kysellä perään?

Kysyin. Oli vielä myynnissä, hintakin oli aivan oikea. Tosin pukua ei oltu pesetetty joten hintaan saisi lisätä satasen lisää jos mieli saada puvun puhtaana. Lisäkuviakin sain kokonaisen hääalbumillisen verran. Porissahan se sijaitsi, mutta saisi sen sieltä hakea. En oikein osannut sanoa koska olisi sinne päin asiaa, kun on nämä lapset ja laiskuus. "No meillä on tässä ennen joulua vielä tulossa reissu Ikeaan, jos tuon sen silloin samalla reissulla?" vastasi myyjä.
Tuossa se sitten on kohta viikon nököttänyt, varmasti kaikkien ohjeiden vastaisesti enemmän tai vähemmän mytyssä vuoroin olohuoneen tuolilla, vuoroin työhuoneen sohvalla. Riippuu vuorokauden ajasta sekä siitä, nukkuuko Tommi yönsä varasängyllä, kiitos karjumisen ilot jälleen kerran löytäneen Sintin. Mutta siinä se on, (kuvista huolimatta) valkoinen, likainen ja mun oma. Hääpuku.

Pidän siitä kovasti. Ja maksoin siitä kyllä aika vähän, reilun 300 euroa vähemmän mitä olin ajatellut. Tein kuten kuka tahansa järkevä morsian ja budjetoin säästyneet rahat heti hääkakkuun sekä suoritin varausmaksun Purppurahelmeen.

En halunnut maksaa myyjän ilmoittamaa satasta pesetyksestä, sillä halusin nähdä kuinka likainen puku todellisuudessa olikaan. No, olihan se, lähinnä laahuksesta ja korsetin sisäosasta. Niiden kanssa nyt olisi voinut vielä elää, mutta puku tuoksui juuri siltä, että joku toinen oli jo juhlinut siinä hyvän puolivuorokautta kesäaikaan. Siitä huokui varmasti onnellisten tuntien lisäksi myös vieras hajuvesi, joten puku on ehdottomasti pesettämisen tarpeessa.

Mutta missä tämän mekon nyt kävisi pesettämässä jotta sen saisi sitten laittaa nätisti pukupussiin odottamaan ensi kevättä ja mahdollisia muutostöitä? Missä on Tampereen ja lähiseudun parhaat ja edullisimmat pesulat? Ja mistä sellaisia pukupusseja saa ostaa? Kertokaa parhaat vinkit!

4 kommenttia:

 1. Mä pesetin oman pukuni häiden jälkeen Pesutähti-pesulassa, muistaakseni oli silloin edullisin, kun näihin Tampereen pesuloihin soittelin ja kyselin hintoja. Hääpukuja myyvissä liikkeissä (esim. Morsiusgalleria) ainakin luulisi olevan noita pukupusseja myynnissä :) Ikeassakin on jonkinmoisia pukupusseja, mutta ne tuskin on riittävän tilavia morsiuspuvulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä soitella Pesutähteen ja kysellä mikä on päivän hinta. :) Pukupussiksi yksi kaveri vinkkasi pussilakanaa, olisikohan se aivan pätevä ratkaisu runsaan helman säilömiseen...

   Poista
 2. Pesuasioissa ei löydy vinkkejä, mutta ONNEKSI OLKOON puvun löytymisestä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Kieltämättä tuli oikein hyvä fiilis kun vetäisin mekon pyjamani päälle samana iltana kun se oli muuttanut meille. :D Ei ehkä aivan tullut sitä herkistymistä mistä monet puhuvat, mutta hymy hiipi naamalle. :)

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!