22. marraskuuta 2016

Montako kuvaajaa tarvitaan yksiin häihin?

Kun rupesimme konkreettisesti tekemään jotain tulevien häidemme eteen oli aivan selvää, että tulisimme panostamaan valokuvaajan valintaan. Esittelin jo aikaisemmin pitkällisen pohdinnan tuloksena varaamamme Vierula Photographyn, joka vielä varaushetkellä ei ollut tehnyt montaakaan hääkuvausta. Omat kämmeneni kieltämättä hikoilivat kun jäin odottamaan millaisia hääkuvia Vieruloiden portfolioon alkaisi vuoden mittaan tipahdella ja onkin ollut ihanaa huokaista helpotuksesta kerta toisensa jälkeen kun uusi kuvapäivitys pongahtaa Facebookissa tai Instagramissa syötteeseen: Vierulat kyllä osaavat tämän homman! Käy vaikka itse katsomassa täältä.

En tiedä miksi, mutta jostain kumman syystä sana videokuvaus on ruvennut pyörimään mielessäni aina silloin tällöin. Enkä missään nimessä tarkoita sitä vaihtoehtoa, missä joku juhlavieraista heiluu pienen ja kätevän videokameran kanssa, siitä ei seuraa muuta kuin sahaavaa zoomausta ja tärisevää kuvaa. Tarkoitan tietenkin ammattilaiskuvaajaa, tai edes kokeneempaa harrastelijaa.

Me emme todellakaan ole harkinneet Tommin kanssa videokuvaajan palkkaamista häihimme ja aina kun joku sitä on vienosti ehdottanut, olen tyrmännyt asian kokonaan. Eijei, onhan se kamalaa jo vieraidenkin kannalta kun siinä pyörii ei yhden vaan kahden valokuvaajan lisäksi vielä videokuvaajakin. Miten siinä itsekään osaisi videokameran edessä olla, hirveästi pitäisi miettiä miten on. Ja aivan oikeasti kaikista kamalintahan videokuvaajan palkkaaminen olisi tietenkin budjetin suhteen. Se kun meinaa jo muutenkin karata kauden käsineestä, eli tällä hetkellä lähinnä lapasesta.Mutta sitten taas... Kun saisi ne puheet tallennettua jonnekin. Voisi palata vuosienkin jälkeen siihen idioottimaiseen kommenttiin, joka karkasi suusta juuri kun notaari kysyi jotain tärkeää. Ainakin saisi katsoa, miten se herätti juhlaväessä lähinnä hilpeyttä, ja nauruhan pidentää ikää. Ehkä häävalssi (tai muu valinnainen tanssi) olisi kiva katsoa itsekin, ja olisihan se video tietenkin jälkipolvillekin jännittävä dokumentti. Olisi siinäkin oma viehätyksensä, kun Papu ja Sintti saisivat vuodesta toiseen katsoa vanhempiensa häävideon - ainakin silloin kun uusia puolisokokelaita tuotaisiin kotiin. 

Kertokaa nyt joku, oliko se videokuvaaja ehdoton kyllä omissa häissä? Oletteko katsoneet videon häiden jälkeenkin vai päätyikö se leffahyllyyn muiden romanttisten komedioiden sekaan? Entä onko kaduttanut kun ei sellaista ollut? Vieraat, tuliko vaivaantunut olo? Joulupukki, voisitko tuoda arvan jolla voittaisi hieman lisää valuuttaa hääbudjettiin?

2 kommenttia:

  1. Voi ei, täällä on painiskeltu saman asian kanssa. Videokuvaaja olisi ihan mahtava mutta valitettavasti meillä ei taida budjetti siihen venyä, ei sitten millään.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä, olispa rajaton budjetti! Mun vanhemmat katsoivat ensimmäisen kymmenen hääpäivän ajan oman vihkivideonsa ja toki itsekin olen nähnyt sen useasti, ihana muistohan siitä jäisi, sekä itselle että jälkipolville.

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!