19. marraskuuta 2016

Kirpputorit mukana Joulupuu-keräyksessä

Olenkin jo kirjoittanut rakkaasta Joulupuu-keräyksestä, joka toimii Pirkanmaalla 18.11.-11.12. välisen ajan keräten lahjoja vähävaraisiin perheisiin. Vaikka itse osallistun vuosittain keräykseen hankkimalla lahjoja itse, halusin myös yrittää saada aikaan jotain hyvää isommassakin mittakaavassa.

Päätin haastaa muutaman Pirkanmaalla toimivan kirpputorin mukaan tuomaan joulumieltä lapsille. Nimittäin pohdiskelin sitä, miten paljon itse hankimme lapsillemme vaatteita ja leluja kirpputoreilta, sieltä kun löytyy sekä vähänkäytettyä, hyväkuntoista kuin ihan uuttakin tavaraa. Meillä se on kuitenkin valintakysymys. Jos jollekin tavaralle on tarvetta eikä sitä tunnu heti löytyvän käytettynä, voimme suunnata kauppaan ja ostaa sen myös uutena. Kenkien suhteen teimme jokin aika sitten periaatepäätöksen, ne tulemme jatkossa hankkimaan uusina lapsillemme ja kierrätämme ne Papulta Sintille. Kaikissa perheissä ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta, sillä arjen pakolliset menot vaativat tulla huomioiduiksi ennen, kuin perheen lapsille on varaa hankkia uusia vaatteita tai leluja.Siksi tykästyin ajatukseen siitä, että käytetystä, toiselle jo turhasta tavarasta tai vaatteesta joku muu saisi aivan uutta - ehkä edes kerrankin elämässään. Otin yhteyttä kirpputoreihin ja ehdotin, että kirppareille perustettaisiin hyväntekeväisyyspöytiä viikoksi tai pariksi. Niille saisi lahjoittaa lastenvaatteita, tarvikkeita ja leluja. Kun myyntijakso olisi lopussa, kertyneellä rahalla ostettaisiin Joulupuuhun lahjoja ja lahjakortteja.

Mukaan lähtivätkin Pirkan Kirpputorikeskus Kangasalla sekä Swap & Vintage 58 Tampereen Hervannassa. He tarjosivat pöytää ilmaiseksi ja lupasivat tarvittaessa ottaa vastaan lahjoitettuja myyntiin tulevia hyväkuntoisia vaatteita, leluja ja kirjoja. Kaikki pöydistä kerääntyvät tuotot menevät lyhentämättöminä Joulupuulle.
Swap & Vintage 58 antoi myyntipöydän 14 Joulupuu-keräyksen käyttöön koko keräysajalle 18.11.-11.12. Sieltä löytyy siis nyt jo myyntipöytä, jonka koko tuotto menee suoraan Joulupuuhun lahjojen ja lahjakorttien muodossa. Suunnatkaahan siis Swapille shoppailemaan!
Pirkan Kirpputorikeskukselta pöytä löytyy ajalla 24.11.-3.12. ja jos asut lähettyvillä, voit toimittaa hyväkuntoisia myyntiin meneviä lahjoitustavaroita kirpputorille 23.11. lähtien. Myyntipöytä on numero 166.

Käytetyllä hankitaan siis jotain uutta ja ihanaa jouluksi sellaiselle, joka ei juuri koskaan moista saisikaan. Aika kiva ajatus, vai mitä?

Suuret kiitokset ihanille kirpputoriyrittäjille siitä, että lähtivät mukaan tekemään hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!