14. lokakuuta 2016

Tulossa Tampereelle: Bright & Knight

Yhteistyössä Bright&Knight -tapahtuman kanssa.

Muistattehan miten olen tuhannesti muutaman kerran maininnut, että toivoisin löytäväni hääpukuni kierrätettynä? Siis jo yhdet tai useammat rakkauden juhlat juhlineena, häävalssit tanssitettuna, hääbilehiet imeytettynä? Siis käytettynä.

No, nyt on kyllä aika hyvät mahdollisuudet päästä löytämään se unelmien kierrätetty hääpuku, ja mikä parasta, täällä Tampereella! Lokakuun viimeisenä lauantaina 29.10. Tampereen Pyynikillä, Pyynikin Trikoon vanhassa tehdaskiinteistössä nimittäin järjestetään ensimmäistä kertaa käytettyjen hääpukujen pop up -putiikki sekä pienimuotoinen häätapahtuma, Bright & Knight.

Tokihan Pirkanmaalta löytyy käytettyjä hääpukuja. Niitä on Tori ja Facebookin kirppikset täynnä. Mutta vaatii aikamoista tarjoushaukkamaista kyttäämistä skaalata kaikki myyntikanavat läpi, selata eri pukuja kuvineen ja tietoineen, sitten innostua mutta todeta ettei koko ainakaan teoriassa sovi itselle, pohtia josko nyöritys kuitenkin antaisi myöten, ja sitten harkita kannattaako lähteä ajelemaan Pirkkalaan, Ylöjärvelle tai Parkanoon sovittamaan kyseistä mekkoa. Av - yv - koska oot kotona - sori en ehdikään! Tiedättehän. Nyt myytävät mekot tulevat saman katon alle ja niitä pääsee katselemaan, koskettelemaan ja sovittamaan - vieläpä ammattilaisen avustuksella. Siksi olinkin iloinen kun tapahtuman yhteyshenkilö Johanna Parvela laittoi minulle asiasta sähköpostia. Koko tapahtuma oli nimittäin menossa minulta hieman ohi, vaikka juuri minä todellakin kuulun tähän kohderyhmään.

Kuva täältä.

Ajatus käytettyjen hääpukujen osto- ja myyntitapahtumasta on lähtenyt Johanna Parvelan ompelimosta. Monet käyvät korjauttamassa ostamaansa pukua ja useat morsiamet kertovat haluavansa myydän pukunsa häiden jälkeen seuraavalle morsiamelle. Vaan kun myyminen tuntuu melko raskaalta operaatiolta (av-yv-mmm-omg-wtf). Ompelijana Parvelalla on myös silmää mahdollisille muutostöille, muokkauksille ja lisäyksille, jolloin hääpukuaan etsivän on helpompi saada kokonaiskuva siitä, olisiko sovitettavassa mekossa potentiaalia Siksi Oikeaksi. Paitsi, että tapahtumassa helpotetaan käytettyjen häämekkojen kaupantekoa, kierrätys ja ekologisuus ovat vahvasti teeman hengessä mukana. Uskaltaisin itsekin väittää, että 30 vuotta vaatehuoneessa pussissa piiloteltu hääpuku on useammassa tapauksessa enemmän tai vähemmän ongelmajätettä. Ei se sitten enää juuri kenellekään kelpaa. Kiertoon vain heti, jos minulta kysytään!

Bright & Knight -tapahtuma on kätevä tapahtuma sekä ostajalle että myyjälle. Myyjä toimittaa (pestyn) pukunsa ompelimoon, jossa se siistitään ja tarvittaessa silitetään. Puvulle annetaan myyntinumero ja se toimitetaan tapahtumaan myyntiin. Hääpuvusta otetaan pieni myyntipalkkio ja jos puku myydään tapahtumassa, siitä tilitetään vielä 20% provisio. Myyntihinnan saa määrittää itse, mutta toki järjestäjä kehoittaa kohtuullisuuteen - asiantuntijan avullakaan käytettyä pukua ei välttämättä myydä liian korkeaksi määritettyyn hintaan. Tapahtuman jälkeen järjestäjä ilmoittaa jokaiselle pukuaan myyvälle asiakkaalle erikseen, oliko puku mennyt kaupaksi vai ei. Kaiken kaikkiaan puvun myyminen on sen omistajalle siis melko vaivaton tapa pistää oma hääpuku kiertoon uutta morsianta varten. Jos olet aikeissa myydä pukusi käy täyttämässä myyntisopimus täällä.

Itsehän olen lähtökohtaisesti enemmän innostunut asiasta ostajan näkökulmasta! Myyntiin tuleviin pukuihin voi tutustua etukäteen Bright & Knightin Facebook-sivuilla, jonne pukuja on ruvennut pikku hiljaa ilmestymään. Itseään kiinnostavista mekoista voi ottaa myyntinumerot ylös ja itse tapahtumassa etsiä ne numeron perusteella helposti. Puvut voi tapahtumassa käydä merkkaamassa itseään kiinnostaviksi ja sovittaa ne samalla kerralla. Sovittaminen tapahtuu hääalan ammattilaisen kanssa ja samalla voi spekuloita mahdollisia muokkaustarpeita ja -mahdollisuuksia. Paikalla on suuntaa antava korjaushinnasto puvuille ja tapahtuman nettisivuilla kehoitetaankin kertomaan jopa niistä villeimmistä muokkaustoiveista sovituksen yhteydessä. No, niitähän kyllä saattaa löytyä!

Tapahtuman Facebook-sivuilta löytyy myyntiin tulevia pukuja.

Pukujen lisäksi Bright & Knight on myös pienimuotoinen häätapahtuma, jossa on eri juhla-alan ammattilaisia vastaamassa mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kierrättämisen ja ekologisuuden lisäksi tapahtuma pyrkii siis avittamaan myös Pirkanmaalaisia pienyrittäjiä saamaan itseään näkyville. Yrittäjän tyttärenä tämä lämmittää erityisen paljon! Löytyisiköhän kaasoille jotain juhlapukuputiikki Dressgardenilta, tai saisikohan sitä ideoita morsiuskimppuun Kukka Kerttulilta? Myös suosittu juhlatila Sukkatehdas on edustettuna, joten jos jollain on vielä juhlapaikka harkinnassa kannattanee suunnata keskustelemaan Sukkatehtaan edustajan kanssa. Lisäksi paikalla ovat ainakin Studio Dettani (valokuvaamo), Popmaster (dj- ja karaokepalvelut), Evelace (alusasut), Kynsistudio MK sekä taustalla jo muutenkin hääräävä Pukuompelija Johanna Parvela. Sulhasille ei pukuja tällä kertaa ole tarjolla, mutta iltapukuihin ja mekkoihin sopivia taskuliinoja, kravatteja ja rusetteja löytyy kyllä. Päivitettyvä lista tapahtumaan osallistuvista yrityksistä löytyy Bright & Knightin sivuilta.

Tapahtuma on avoin kaikille ja sitä myöten siis ilmainen. Maksuvälineenä käy käteinen sekä yleisimmät kortit, joten kunhan varmistaa luottorajan riittävyyden voi olla melko huolettomin mielin lähdössä tapahtumaan. Käy tutustumassa tapahtuman kotisivuihin sekä Facebook-sivuihin!

Joko Se Oikea löytyy? Sen puolison lisäksi?

2 kommenttia:

  1. Olis kiva lukea sun postaus tapahtumasta sitten kun olet käynyt! Olisin ollut mielelläni mukana mutta aikataulu ei tällä kertaa antanut myöten. Toivotaan että tapahtuma on onnistunut ja saa jatkoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti kirjoitan fiiliksistä tapahtuman suhteen. :) Ja eihän sitä tiedä jos vaikka olis mekkoasiaakin! Kaiken kaikkiaan todella kivaa, että tällainen mahdollisuus shoppailla käytettyjä hääpukuja on järjestetty. Odotan kyllä innolla tapahtumaa!

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!