25. lokakuuta 2016

Tätä sulhanen tästä kaikesta ajattelee

Sain Tommin lupautumaan vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin näiden hääjärjestelyiden suhteen, ja muutama olikin käynyt esittämässä kysymyksensä hänelle blogin kommenttikentässä (tämän postauksen alla). Pari viikko siinä vierähti, että sulhanen ennätti asiaan paneutua, mutta nyt kysymyksiin on saatu vastaukset!Millaisia ajatuksia sinulla on oman pukeutumisensa suhteen?

Ajatus ei ole tämän suhteen kasassa, lähinnä jonkinlaisia heittoja ja häivähdyksiä. Perinteinen pönötyspuku ei oikein innostaisi: kun pukeudun muunakin aikana yksilöllisesti, pitää juhlapuvunkin istua omaan persoonaan. Jonkinlainen liivi pukuun tulee, hattuakin harkitsen. Kengät ovat tärkeät. Yleensäkin muutamia harkittuja yksityiskohtia, vaikka niittiä ja nahkaa? 

Oli puku sitten mikä tahansa niin istuvuus ja mukavuus pitää taata, kun asuste päällä pitää kuitenkin hikoilla mahdollisella hellekelillä useita tunteja.

Isojen summien laittaminen juhlapukuun ei mielestäni ole järkevää sulhasella eikä morsiamella. Puvut ovat kumminkin "show-käytössä" vain yhden päivän, eivätkä ne loppujen lopuksi ole ykkösjuttu hääpäivän tunnelmassa. Toki hääpari on juhlien päänähtävyys eli hommaan pitää kumminkin panostaa!

Kuva täältä.

Onko jotain sellaisia juttuja, jotka ovat sinulle niin tärkeitä, että niistä pidetään ehdottomasti kiinni vaikka mikä tulisi?

Periaatteen miehenä niitä toki riittää – useimmiten taidan silti pikemminkin tietää, mitä en missään nimessä tahdo. Juhlapaikka lähellä luontoa / maaseudulla sekä rantasauna taitavat kumminkin olla ne tärkeimmät asiat, jotka hommassa pidetään listoilla. Kavereita ja alkoholia ei myöskään kuvioista jätetä.

Kirkossa en suostuisi menemään vihille, ko. instituutio ja uskonnollisuus eivät istu ajatuksiin millään lailla.


Mitä asioita odotat eniten hääpäivältä?

Sukua ja kamuja kasassa. Illan hämyä ja jälkitunnelmia. Viskilasia ja sikarin sytytystä.

(Tähän lisättäköön, etten yleensäottaen juurikaan perusta suurista juhlista tai huomion keskipisteenä olemisesta. Vaikka päivä varmasti sisältää monia herkkiä hetkiä, odotan silti eniten sitä, kun hektisimmät hetket on ohitettu.)

Kuva täältä.


Mitkä asiat ovat mielestäsi tärkeimpiä häiden tunnelman kannalta?

Toivon hääjuhlaan rentoa meininkiä, johon ohjaavat mm. sopiva aikataulutus ja ohjelman vapaus. Toki hääparin oma positiivinen esiintyminen ja avoimuus luovat muillekin hyvää ilmapiiriä. Juhlan hallittu eteneminen vaatii taitavaa seremoniamestaria vaikka sitten bestmanin ominaisuudessa.

Yksi merkittävä tekijä on toki myös sää – johon ei sitten itse voikaan vaikuttaa. Sopivan lämpimällä ja tyynellä kesäilmallahan homma ei oikeastaan voi kuin onnistua, jos puitteista pidetään huolta edes keskinkertaisesti!

Tärkeää ei loppujen lopuksi liene kovasti pohdittu ruoan laatu, hääkakun muoto, sisustus tai vaatetus – vaan tarjoilujen ja aikataulun sujuvuus, toimiva juhlapaikka sekä jokaisen vieraan riittävä huomioiminen päivän / illan aikana.


Onko sinulla jotain ajatuksia/odotuksia morsiamen pukuun liittyen?

Kunhan on nätti ja morsian tuntee sen omakseen, ja toki pukujemme tulee sopia yhteen.


Mitä avioliitto sinulle merkitsee?

Avioliitto merkitsee sitoutumista tahtoon pysyä toisen ihmisen rinnalla ja tahtoon rakastaa häntä silloinkin, kun on vaikeita aikoja, tai kun ei suoraan sanottuna pidä koko idiootista;  toisen ihmisen hyväksymistä ominaisuuksineen ja omituisuuksineen, halua tukea häntä toiveissaan sekä halua kohdata hänen kanssaan myös elämän tuomat muutokset.

Avioliitto myös vahvistaa tunnetasolla kodin ja perheen asemaa yhteisönä, jonka jäsenet iloitsevat onnistumisistaan yhdessä sekä tukevat toisiaan vastoinkäymisissä.


Miltä tällainen kysymyksiin vastaaminen tuntui? (Tämän esitti Susanna.)

Herätti ensin refleksinomaisen inhotuksen - vaan hyvinhän näiden tuumailu aktivoi mietiskelemään hääjuhlaa, ja kun kirjoittamisen makuun pääsi, oli tuntemus aivan jees.

2 kommenttia:

  1. Haha, aivan ihana :D "Avioliitto merkitsee sitoutumista tahtoon pysyä toisen ihmisen rinnalla ja tahtoon rakastaa häntä silloinkin, kun on vaikeita aikoja, tai kun ei suoraan sanottuna pidä koko idiootista"... :D

    VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!