3. lokakuuta 2016

Love me do: Blogitapaaminen

Syy miksi ylipäänsä päätin nähdä sen vaivan, että matkustan Helsinkiin asti messuilemaan oli yksinkertaisesti siinä, että minut kutsuttiin paikalle. Blogiin oli tipahtanut kommentteihin messujen Hannalta kehoitus tutustua hääbloggaajille järjestettyyn ohjelmaan ja ilmoittautua tietyn aikarajan sisällä tapahtumaan. Pieni nuhjuinen kotiäiti hykerteli onnellisena iltapäiväkahvinsa lomassa: oikea VIP-kutsu! Valmistauduin siis taivuttelemaan Tommin myöntämään minulle päivälomaa viikonloppuna ja sen perin helposti saatuani ilmoittauduin mitä pikimmiten sekä blogimiittiin, että molempiin päivän aikana järjestettäviin isoihin muotinäytöksiin.

Matkaan lähtö ei tietenkään sujunut aivan kuten vanhoina hyvinä aikoina jolloin olin peräti reilusti ajoissa lähdössä milloin mihinkäkin tapahtumaan, mutta sain sentään käytyä suihkussa ja laitettua tukkani kotona. Meikkaaminen jäi junamatkalle, kuten täältä saattoi jo todeta. Aina yhtä tyylikästä sutia luomiväriä Pendolinon kyydissä. Mutta sotamaalaukset valmistuivat hyvin Helsinkiin mennessä ja junassa ennätti jopa nauttia eväät, joiden seuraksi lueskelin iPadilta viimeisimpiä blogipäivityksiä Bloglovin'ista. Helsingin rautatieasemalta suunnistin metrolla Ruoholahteen ja siitä pikamarssia jalkapatikalla Kaapelitehtaalle. Enkä edes eksynyt!

Kaapelitehtaalla ilmoitin narikassa olevani yksi blogitapaamiseen tulevista bloggareista (onnistuin sentään välttämään termiä "kutsuvieras") ja ystävällinen vuoren kokoinen järjestyksenvalvoja ohjasi minut blogiloungen tiloihin, joissa tilaisuutta järjestellyt Jenni otti minut iloisesti vastaan. Rupattelimme muutaman minuutin tulevasta miitistä ja tiedustelin montako blogimorsianta paikalle oli ilmoittautunut. Jenni kertoi, että kahdestakymmenestä ilmoittautuneesta vai yksi oli perunut osallistumisensa, joten meitä olisi mukava joukko paikalla. Sain jättää takkini loungen naulakkoon ja koska itse tapaamisen alkuun oli vielä tunnin verran aikaa suuntasin takaisin messukerrokseen tutustumaan näytteilleasettajiin. Samassa ennätin tutustua Operaatio rouva R-blogin Lauraan, joka lähti metsästämään sulhastaan O:ta väenpaljouden keskeltä.Kiertelin messutiloja maistellen ja kuvaillen (kirjoitan itse messutarjonnasta erikseen) ja päädyin lopulta Fitting Roomin ständille jossa nappasin hääpukusuunnittelija Aurora Raiskista hihasta. Seuraan Auroran henkilökohtaista hääsuunnittelublogia Tahdonko toisen kerran? ja tiesin sen vuoksi, että hän ei ollut itse ehtinyt ilmoittautua blogitapaamiseen ajoissa ja oli siitä erittäin harmissaan. Tästä johtuen olin itsekin lupautunut moikkaamaan häntä messuosastolle, mutta tietenkin ylitin valtuuteni saman tien ja kehoitin Auroraa tiedustelemaan saisiko hän osallistua yhden peruneen bloggaajan paikalle, ja sehän vain kävi päinsä! 

Puoli yhden aikaan, kun olin ennättänyt kierrellä messuja tunnin ajan suuntasin muiden blogia kirjoittelevien naisten kanssa alakerran loungeen, jossa meidät otti ystävällisesti vastaan Love me do -messujen toimitusjohtaja Nonna Sjöberg sekä amoriini.com -sivuston ja Love me do -messujen tuottaja Johanna Merinen. Seisovaan pöytään oli katettu ihana Willitomaatti Cateringin lounas joka sisälsi salaattia, valkoviinipäärynöitä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera, seesamilohta, munakoisorullia ja matalakypsytettyä vasikanpaistia. Lisäksi tarjolla oli Henkell & Co:n tarjoamana valko- ja punaviiniä sekä pikkupullot kuohuvaa, ja löytyipä sohvapöydältä vielä suussa sulavaa Seed and Beanin suklaatakin. Kaikki oli äärimmäisen herkullista ja makuja tuli maisteltua santsikierroksenkin muodossa, kyllä makuhermot kiittivät!

Itse valtasin hyvänkokoisen kulman loungen sohvalta ja lounastin Vaaleanpunaisia unelmia -blogin Marin, Hulluna häihin -blogin Hileen ja jo mainitsemani Auroran kanssa. Porukalla synkkasi todella hyvin yhteen ja jos se kuuluisi luontoon, olisi naurussa ollut pitelemistä. Me kuitenkin annoimme tulla oikein kunnolla ja hekottelimme niin kuin vanhatkin tutut jutellessamme suut vaahdossa. Auroralla meinasi ruoka jäädä vallan syömättä kun juttua riitti niin paljon. Lohdutin häntä, että ehkä me muut osasimme ruoka suussa puhumisen (epä)jalon taidon turhankin hyvin. Oli mahtava päästä juttelemaan naisten kanssa lounaan yhteydessä!

Sohvahölöttäjien jengi. Kuva lainattu Auroran Tahdonko toisen kerran -blogista.

Blogiemäntämme Jenni saattoi meidät lounaan päätteeksi messutilojen yläkertaan, jonne oli varattu meille istumapaikat kansainväliseen muotinäytökseen. (Kirjoitan muotinäytöksistä vielä erikseen.) Kuten muutkin muotinäytökseen osallistuvat mekin saimme kouraamme viileät kuohuviinit ja kuumimmat hääuutiset Häät-lehden muodossa. Ennen muotinäytöstä yleisöä ihastutti Alma Sipilä esittäen tekemiään rakkauslauluja. Pääsimme seuraamaan uusinta häämuotia eturivin paikoilta ja välillä piti oikein muistuttaa itseään laskemaan kameran käsistään, hörppäämään kuohuvaa ja nauttimaan lavalla nähtävistä upeista puvuista.Muotinäytöksen jälkeen oli noin tunti aikaa tutustua jälleen messutarjontaan tai vaikkapa käydä kokeilemassa room escape -peliä. Itse kiertelin osastoja uudelleen ja yritin huomata kaikki ne ständit joiden ohi ensimmäisellä kerralla vain paahtoi ohi. Kolmelta suuntasin takaisin loungeen, jossa tapasimme Häät-lehden päätoimittajan Sari Yli-Salomäen sekä muodin ja etiketin asiantuntijan Mirva Saukkolan. Heidän kanssaan keskustelimme mm. pukukoodin muotoilemisesta kutsuissa, niin sulhasen, morsiamen kuin vieraidenkin pukeutumisesta, häiden persoonallisuudesta ja niin muuttuneista kuin pintansa pitävistä hääperinteistäkin. Samalla joukossa kiersi yli 100 vuotta vanha kuvankatselulaite, jonka kautta pääsimme tutustumaan hääjuhlaan menneeltä vuosisadalta. Juttua olisi riittänyt vaikka kuinka paljon, mutta valitettavasti jutustelulle varattu aika oli rajallinen ja puoli viideksi meidät jo ohjattiin illan messuhuipentumaan: kotimaiseen hääpukunäytökseen ja vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija-kilpailuun.

Itse jäin tämän muotinäytöksen ajaksi taka-alalle catwalkin päähän, sillä minun piti lähteä takaisin junalle jo viiden aikaan kun näytös oli vielä kesken. Tämä harmitti suunnattomasti, sillä puvut olivat äärimmäisen kauniita ja olisin halunnut olla seuraamassa kilpailun voittajan julistamista. Olin kuitenkin luvannut Tommille olla kotona auttamassa lasten nukkumaan laittamisessa ja hyvä niin, sillä Sintti oli ehkä hieman mielenosoituksellisesti kieltäytynyt melkein koko päivän pulloruokinnasta ja oli silmin nähden (ja korvin kuultavan) nälkäinen siinä vaiheessa kun pääsin viimein kotiin puoli kahdeksan pintaan.

Illalla piti vielä käydä läpi lahjaksi saamani paperikassin sisältöä johon oli kerätty monia kiinnostavia tuotteita. Itse en ole mikään kovin valveutunut kauneustuotteiden kuluttaja vaan käytän samoja, vuosien saatossa hyväksi (ja edulliseksi...) havaittuja tuotteita, joten uusien tuttavuuksien löytäminen kassista oli enemmän kuin tervetullutta. Näihin täytyy tutustua ihan tosissaan vielä oikein ajatuksella! Kiitos siis blogimiitin sponsoreille ja lahjakassin kokoajille!
Blogimiitti oli kaiken kaikkiaan todella ihastuttava kokemus! Kutsusta lähtien tunsin oloni todella tervetulleeksi ja meistä pidettiin äärimmäisen hyvää huolta koko messupäivän ajan. Tarjoilut olivat kohdillaan, Cosa kalustevuokraamon sisustama lounge oli viihtyisä, ja eritoten muiden bloggaajien tapaaminen oli päivän parasta antia kun sai kasvot niin monelle blogille, jota itse seuraa. Kiitos siis kanssamorsioille osallistumisesta ja ennen kaikkea suuri kiitos järjestäjille ja meitä tapaamassa käyneille vieraille ja asiantuntijoille! Toivottavasti tällaisiin tilaisuuksiin pääsee osallistumaan jatkossakin, ne antavat paljon ideoita ja saattoipa olla, että jopa uusia ystäviä. A day well spent!

2 kommenttia:

  1. Oli kyl ihan loistavat messut! Mä taisin olla niin ajoissa paikalla (ennen ku ovet oli ees auki) nii narikassa ei tiedetty ees et oli blogimiitti.. jäi vähä hölmö fiilis ku ei oikee tienny mihi piti mennä yms plus _jouduin_ maksä narikan :'D siks olin myöhäskin siit 12.30 ajasta ku etin tota lounge tilaa ja sain vippi tarrani (ja fiiliksen) vasta sillon :'D olitte ihan mahti seuraa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hauskaa ja kiitos seurasta! :) Hyvä kun kuitenkin löysit perille :D

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!