20. syyskuuta 2016

NOSH-kutsut (Huom. Sisältää kaupan pakasteita!)

Joskus viime syksynä sain kutsun osallistua NOSH-vaatekutsuille ystäväni kotiin. Merkki oli minulle täysin vieras mutta lähdin toki kutsuille, sillä olenhan sosiaalinen eläin ja pidän muiden ihmisten tapaamisesta enkä mielelläni missaa tilaisuutta päästä illaksi höpöttelemään toisten aikuisten kanssa. Olin varautunut selailemaan kuvastoa kiinnostuneen oloisesti, sujauttamaan sen sitten salakavalasti sohvatyynyjen väliin jonka jälkeen siirtyisin tarjoilupöydän kimppuun, sillä oletettavasti tuotteet olisivat sikakalliita, kuosit jotenkin erikoisia ja laatu hieman mitä sattuu, lupasipa esittelijä mitä tahansa.

Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt NOSH:in vaatteista, niiden mukavan tuntuisesta materiaalista ja veikeistä kuvioista. Koska hinnatkaan eivät olleet aivan älyttömiä (ainakin jos joihinkin muihin merkkeihin vertaa) tilasinkin Papulle silloin ihanan sinapinkeltaisen siilikuosisen bodyn, jota tyyppi käyttikin reilun puoli vuotta kunnes kesän alussa hihat viimeinkin jäivät lyhyiksi. Sittemmin eksyin NOSH:in verkkosivuille ja ilahduin siitä, että toisin kuin esim. Me&I-vaatteiden kohdalla, NOSH:ilta saa tilata tuotteita suoraan kotiin ilman, että joutuu käyttämään esittelijää välikätenä. Uusien mallistojen alla verkkosivuilla on myös kivasti tarjoustuotteita, joten esim. pukin pakettiin on tullut tilailtua toisinaan vaatteita melko kohtuu hintaan.

Nyt kuitenkin innostuin ajatuksesta järjestää kutsut ihan kotona. Etenkin, kun kaikissa vauvaharrastuksissa on tutustunut muihinkin vauvan omistajiin, joita muuten ei niin hirveästi ole tullut tunnettua aikaisemmin. Kun vielä eräs samassa loruttelussa käyvä äiti vinkkasi ystävästään, joka toimii NOSH-esittelijänä, päätinkin sopia kutsuista tälle viikolle.

Tänään sitten juoksentelin kuin päätön kana keittiön, olohuoneen ja makuuhuoneiden väliä milloin vauva kainalossa, milloin patakinnas kädessä. Olin toki tehnyt alkuvalmisteluita jonkin verran ja Tommi, tuo ihana mies, oli järjestänyt asuntomme eilen illalla, mutta siitäkin huolimatta minulle tuli kiire. Piti siivota vaatekasoja makuuhuoneen nurkasta (vaatehuoneen lattialle, kasaan), piti kerätä Papun levittelemiä leluja (jotta ne voitaisiin levittää heti uudestaan), ja piti leipoa (koska kaupan pakasteet ovat selvä laiskuuden merkki). 

NOSH-esittelijä Aino tulikin puolisen tuntia ennen kutsujen alkua todistamaan yhden äidin paniikinomaista syöksähtelyä ja asetteli vaaterekin ja esitteet olohuoneeseen näytille. Onneksi vieraatkin valuivat paikalle osa hieman myöhässä, joten en viivästyttänyt vaatteiden esittelyä aivan kammottavasti. Kutsujen aluksi Aino kertoi hieman merkin taustasta, käytetystä materiaalista sekä valmistuksesta. NOSH on saanut alkunsa Hämeenlinnasta, jossa merkin perustajat kaipasivat markkinoille enemmän luomupuuvillaisia ja eettisesti tuotettuja lastenvaatteita. Lastenvaatteista on laajennettu myös naistenvaatteisiin, ja muistipa Aino mainita myös, että yksi uuden malliston pipoista mahtuu myös miehille - koko perheen tuotemerkki siis!
Ainolla oli monta ihanaa uutta kuosia ja mallia esitteillä, niin lapsille kuin naisillekin. Itse olin iloisesti yllättynyt siitä, että esitteillä olevia tuotteita sai vapaasti sovitella sekä itsensä että lastensa päälle, itse kun elin käsityksessä, että niitä saisi vain hypistellä varovasti. Muutama vieras mallailikin vaatteita omien leikki-ikäisten lastensa päälle. Itse tyydyin husaamaan kahta eriväristä paitaa ohi vilahtavan Papun suuntaan kun tämä sinkoili hurjien leikkien pyörteissä olohuoneen ympäri, mutta lopulta värivalinnan sai suoritettua. Tilasin pojille samaa Tiipii-kuosia olevat vaatteet, Papulle paidan ja Sintille bodyn, jotka toivottavasti ovat hyvän kokoisia alkuvuodesta kun ne otetaan käyttöön. 

Tänään oli siinäkin mielessä hyvä päivä pitää kutsut, sillä NOSH julkaisi uuden yhteistyömalliston KIVAT-merkin kanssa juuri tänään. Jo ennestään tuttu villavaatemerkki on siis saatavana aikaisempaa hauskemmissa kuoseissa nykyään. Aika kivaa!

Kun vaatteita oli hypistelty tarpeeksi juotiin vielä kahvit. Olin leiponut (onneksi jo hyvissä ajoin päivällä) pellillisen omenapiirakkaa anopin tuomista omenista, sitä nautittiin maidottomalta ruokavaliolta kaappiin jääneen soijapohjaisen vaniljakastikkeen kanssa. Lisäksi olin tehnyt (valitettavasti en ollenkaan niin aikaisin mutta lopulta pöytään kuitenkin ennättäneet) kana-kookostäytteiset tortut ja paistanut kaupan (kyllä, sittenkin kaupan) valmiit riisipiirakat (joista Tommi tietenkin ennätti nurista pariinkin otteeseen, kun eiväthän ne mitään oikeita piirakoita edes ole). Kahvi pysyi lämpöisenä Papun hoitotädiltä lainatussa termarissa ja löytyipä kaapista vielä mehutiivistettäkin. Aika hyvä saavutus iltapäivän säntäilyllä, vaikka itse sanonkin. Ainakin kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä, lapsetkin. Papu oli itse asiassa äärimmäisen tyytyväinen kun päivällisen virkaa toimittivat riisipiirakat ja suklaakeksit ja iltapalaksikin sai puuron sijaan piirakkaa ja viinirypäleitä. Hmpf, ihme ja kumma sinänsä.
Hulinasta huolimatta oli oikein mukavaa saada tupa täyteen porukkaa ja päästä ihastelemaan kivoja kuoseja ihan omassa olohuoneessa. Arki-ilta hieman verotti sitä, ettei ennättänyt oikein jutella vieraiden kanssa kunnolla, mutta jospa iltapäivän tapahtumiin palataan sitten seuraavissa lorutapahtumissa. Kaiken kaikkiaan ainakin emännälle jäi tästä kiva fiilis. Nyt sitten odottelemaan Postin ilmoitusta saapuneista ostoksista!

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta tajuan, että olen jo aiemminkin käynyt blogissasi :D Nimittäin ainakin tämän jutun lukemassa! Klikkasin itseni lukijaksi, joten jään roikkumaan tänne pidemmäksikin aikaa. Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tervetuloa lukijaksi! <3 Hauskaa loppuviikkoa teidänkin poppoolle!

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!