29. elokuuta 2016

Pirkanmaan kirppikset: Swap and Vintage 58

Hervantaan avautui loppukesästä uusi kirpputori kun yksi kesän 2017 tulevista morsiamista päätti polkaista oman yrityksen pystyyn. Kirpputori Swap & Vintage 58 on Lindforsinkadulle (Lindforsinkatu 4) aivan Hervannan keskustaan avattu itsepalvelukirpputorin ja 1950-1980-luvun vintagea tarjoavan myymälän yhdistelmä. Se tarjoaa 130 myyntipaikkaa, mahdollisuuden provisiomyyntiin ja aukioloajat jotka saavat meidänkin työssäkäyvän kirpputorikiertelijän iloiseksi.Kävin itse tutustumassa yrittäjäksi ryhtyneen Idan uuteen työmaahan jokin aika sitten kun suuntasin vaunulenkille Sintin kanssa. Vaunuilla oli helppo kärrytellä kirpparille luiskaa pitkin ja hyllyjen välissä onnistui melko asiallisesti navigointi vaunujen kanssa, jos eivät toiset vaunut sattuneet samaan aikaan samalla käytävälle. Silloin piti jo hieman järjestellä että pääsi ohittelemaan ilman kolareita.
Pöydät olivat siistit ja aivan hyvin suunnitellut. Kahdelle tasolle sai laskettua tavaroita myytäväksi ja jokaisen pöytään kuului oma rekkiosionsa. Erityisesti pidin siitä, että pöytienkin ylle oli mahdollista ripustaa henkarilla vaatteita. Etenkin lastenvaatteiden kohdalla itse pidän enemmän henkareille ripustamisesta kuin tasoille viikkaamisesta, tasot kun tuppaavat menemään sekaisin ensimmäisen pöydän ääressä pysähtyneen asiakkaan aikana.

Kirppispöytien lisäksi paikalta löytyy myös erilaisia sisustustuotteita sekä oma nurkkauksensa jossa on 50-80-lukujen huonekaluja ja käyttöesineitä. Kassojen tuntumassa on myös vitriinikaappeja joihin voi asetella lasi- ja arvoesineitä myyntiin, ja löytyypä kirppikseltä pieni ruokaryhmäkin jonka ääressä voi nauttia kupin kahvia.

Kirpputori Swap and Vintage 58 tarjoaa kolmea eri pöytäkokoa vuokralle alkaen 12 euroa/kuusi päivää. Esimerkiksi keskikokoisen pöydän saa vuokralle hintaan 24 euroa/6pv. Kirppispöydän vuokraan sisältyy aina pöydän siivoaminen ainakin kerran päivässä, joten kirppispöydän pitäminen onnistuu hieman helpommin vaikka itse olisikin liian kiireinen siistimään pöytää päivittäin. Hintalaput tulostetaan kirpputorilla, sillä niihin tulee viivakoodit jotka helpottavat paitsi kassatoimintaa, myös asiakkaan myyntiseurantaa. Kirppiksellä on käytössä Kirppari Kalle-palvelu jossa tuotteet voi hinnoitella omalle asiakasnumerolle netissä valmiiksi. Tiedot tulostuvat siten hintalapulle suoraan, joten asiakkaan ei ole pakko raapustaa omin pikku kätösin tietoja ja hintoja hintalapuille. Parasta omasta mielestäni palvelussa on se, että asiakas pääsee seuraamaan myyntiä netistä, joten ei tarvitse pohtia mitä sieltä pöydästä on myyty ja onko jokin tavara kadonnut muihin pöytiin tai varkaiden taskuihin. Meillä on tavattu myös arvuutella aina päivän myyntejä, joten sekin harrastus helpottuu Kirppari Kallen ansiosta. Provisiomyyntiä tehdään myymälän vintage-osastolla, jonne yrittäjä ottaa valikoivasti tuotteita myyntiin. Provikkamyyntiin kannattaa tutustua tarkemmin kirppiksen nettisivuilta.

Kirppis on kiinni maanantaisin, mutta muuten paikka on auki mukavasti. Tiistaista torstaihin kirppis palvelee yhdestätoista seitsemään, perjantaista sunnuntaihin kirppis menee kiinni kaksi tuntia aikaisemmin, kello 17.

Uusi kirppis on kiva lisä Hervantaan, jossa ei ole oikein ollut kunnollista sekalaisen tavaran kirpputoria enää sen jälkeen kun Fida otti ja muutti Lielahteen. Kun melkein naapurissa toimii vielä lastenvaatteille ja -tarvikkeille suunnattu Hepuli Kirppis on Hervantaan mukava poiketa tekemään kirppislöytöjä hieman aiempaa useammin. Toivon Idalle paljon tsemppiä uuden yrityksen suhteen!

Ai niin, Idan hää- ja sisustusaiheista blogia voi lueskella täältä, jahka nainen ennättäisi takaisin bloggaamisenkin pariin. Tällä hetkellä taitaa pitää kiirettä kaiken muun kanssa.


Edit 19.11.2016: Päivitin kirppiksen uudet aukioloajat.

2 kommenttia:

 1. Hei ihana hääbloggaaja! Sinulle olisi pieni infopaketti ja blogihaaste osoitteessa http://www.lovemedo.fi/artikkelit/tervetuloa-haablogimiittiin-1102016-0.

  Hyvää alkusyksyä toivotellen,

  Love Me Do -häämessujen Hanna

  VastaaPoista
 2. Meidän aukioloajat ovat muuttuneet.
  Ma suljettu
  Ti-to 11-19
  Pe-su 11-17.

  Yritetään saada oma blogi taas hereille ensi kuussa. Kiitos Susanna ihanasta kirjotuksesta 😍

  VastaaPoista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!