2. elokuuta 2016

Lapsellisten häiden vessakori

Viime viikonlopun häistä jäi päähäni pyörimään ajatuksia siitä, miten pienet lapset ja etenkin näiden vanhemmat voisi huomioida juhlassa paremmin. Toki itse en odottanut mitään erityiskohtelua vaikka olinkin matkassa pienten lasten kanssa, ja edelleenkin oli täysin oma valintani osallistua juhliin lasteni kanssa, mutta melko pienellä vaivalla saisi huomioitua erityisesti imetettävien vauvojen vanhempia.

Vaikka olinkin onnistunut löytämään juhlavan imetysmekon joka mahdollisti Sintin syöttämisen ihan omalla paikallani ruokapöydässä kaipasin rauhallisempaa tilaa, jossa vaihtaa vaippaa ja imettää poikaa. Näissä juhlissa mitään lastenhoitotilaa ei ollut, joskin erittäin avulias kaaso järjesti ylimääräisenä vessana toimineen pukuhuoneen tiloihin penkin jolla teoriassa vaipanvaihto olisi onnistunut. Penkki oli kuitenkin kapea, kalteva ja kiikkerä, ja kun yhden vaipan verran olin pelännyt Sintin muksahtavan siltä alas, päätin vaihtaa vaipat matkarattaissa ja toivoa, ettei vaihdon yhteydessä pojalle tulisi pakottavaa tarvetta pissata kaaressa ympäri juhlatilaa. Tällaiselta kiusalliselta tilanteelta onneksi vältyttiin.

Imettämässä kuitenkin kävin kyseisessä pukuhuoneessa, sillä 160 vieraan juhlissa desibelit alkoivat nousta väistämättä mitä pidemmälle iltaa juhlat etenivät. En halunnut stressata itseäni tai vauvaa yrittämällä syöttämistä kaiken kilinän, kolinan, musiikin ja puheen pauhatessa ympärillämme. Kuulin myöhemmin äidiltä, että miesten- ja naistenvessoissa oli laitettu hääjuhlissa suositut vessakorit. Korit yleensä sisältävät tarpeellisia apuvärkkejä, kuten hiuslakkaa, deodoranttia ja sukkahousuja, sekä tietenkin piilopullon josta voi nauttia pienet terävät samalla kun käy tarkastamassa onko huulipunaa päässyt tarttumaan hampaisiin. Itse en koreja nähnyt, sillä en muistanut käydä koko päivänä vessassa, niin hölmöltä kun se nyt tuntuukin.

Tulipa sitten vain mieleeni, että mikäli juhliin on kutsuttu paljonkin lapsiperheitä voisi heille pyrkiä mahdollisuuksien mukaan järjestämään oman tilan, jossa vaipanvaihto ja syöttäminen luonnistuisi hieman kätevämmin. Kaikissa juhlapaikoissa tämä ei luonnollisestikaan ole mahdollista jo tilan rajallisuuden vuoksi. Einon pirtillä juhlanavetassa on kolme vessaa, joka sekin on jo aika vähän kun tilat muuten on mitotettu jopa 140 hengelle. Isoimman ja samalla invavessana toimivaa vessaa ei voi rajata kokonaan lapsiperheiden käyttöön vaikka haluaisi, mutta ainakin mahdolliset vauvavieraat ja heidän vanhempansa voisi huomioida omalla vessakorillaan.

Kuva täältä.

Kori voisi sisältää muutaman kappaleen eri kokoisia vaippoja, liivinsuojuksia ja kosteuspyyhkeitä. Meillä pieniä vaippoja on jäänyt paketeista jonkin verran yli, mutta ei tällaisen korin takia tarvitse kokonaista vaippapakettia ostaa: kyselee lähipiiristä tai pyytää lahjoituksena vaikka Facebook-kirppikseltä. Toki koriin voisi laittaa vaikkapa hieman maissinaksuja, hedelmäsosetta tai vaikka valmiin puurotetran, jos vanhemmat ovat unohtaneet iltapalavärkit kotiin. Koska itse käyn koko ajan täysin vajailla kierroksilla olisin varmasti unohtanut osan välttämättömistä tavaroista kotiin, elleivät Tommi ja omat vanhempani olisi huolehtineet puurot, lusikat ja nokkamukit mukaan. Itse heitin lähtiessä vielä paketillisen liivinsuojuksia kassiin, mutta toisella pikkuvauvan äidillä ei ollut vaihtosuojuksia mukana lainkaan. Pitkään kestävissä juhlissa se voi osoittautua virheeksi.


Mitä muuta pienten lasten vessakorissa voisi olla?

2 kommenttia:

 1. Ihana idea kyllä, täytyy varmaan itekin toteuttaa jollakin asteella riippuenlapsivieraiden ikähaarukasta :)
  http://hullunahaihin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, täytyy kyllä itsekin vielä jatkojalostaa korin sisältöä JOS päädymme kutsumaan lapset omiin juhliimme. :)

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!