14. elokuuta 2016

Häälaukku, tarvitseeko sellaisen?

Parin viikon päästä pidettävät Papun 2-vuotissynttärit ovat tällä hetkellä ajankohtaisemmat juhlat kuin häät ja niitä suunnitellaankin jo kovaa kyytiä (juuri sain kutsut valmiiksi, jee!), mutta ajattelin kirjoittaa lyhyesti eräästä hääaiheisesta asusteesta jonka tarpeellisuutta pohdin jo keväämmällä.

Morsiamen häälookhan on mahdollisuuksien maailma. Kengät ovat asia itsessään, mekosta nyt puhumattakaan, mutta hääpukeutumisen kokonaisuuteen kuuluu yllättävän monta muutakin tekijää. On valittavissa mahdollisten vöiden, korujen, hiuskoristeiden, hunnun ja muiden härpäkkeiden joukosta käyttääkö vai eikö käytä, ja jos käyttää, niin millaista sitten käyttää.

Morsiamen laukku on yksi asia, jota itse pohdin kovasti. Lähtökohtaisesti ajatuksena "häälaukku" vaikuttaa hieman turhalta, sillä eihän sitä nyt suurempia esineitä hääpäivänään tarvitse mukana raijata. Jopa puhelin olisi mielestäni hyvä heivata vähintäänkin morsiussviitin yöpöydän laatikkoon, sillä aikuisten oikeasti, kenellepä sitä haluaisi soittaa tai viestittää päivänä jolloin kaikki tärkeimmät ihmiset ovat jo samalla markilla? (Aivan varmasti en pysty puhelimestani kyllä luopumaan hääpäivänäni, mutta sanonpa vaan.) Tunteikkaalle morsiamelle varmaan nenäliina olisi hyvä tavoittaa suhteellisen vaivattomasti ja huulirasvan tai (minun tapauksessani jo perin radikaalin) huulipunan tarpeellisuudesta varmaan muutama muukin saattaa olla samaa mieltä. Mieluumin ne tunkisi jonnekin muualle kuin puvun miehustaan.

Eli morsiuslaukku. Miksikäs ei!

Monelle häälaukku näyttää varmaankin joltain tämän tapaiselta:

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Kuva täältä.

Tällaiset ovat kevyitä, kauniita, morsiustyyliin sopivia ja auttavat pitämään kasassa ja näppituntumalla ne pienet tarpeelliset elementit, joita hääpäivän tuoksinassa saattaisi tarvita. Perin nättejäkin ovat, ja mitä nyt AliExpressistä katselin, niin eivät todellakaan ole hinnalla pilattuja. Mutta miksi valita jotain vaaleaa, siistiä, morsiusmaista? Itsehän ajattelin käyttää tällaista:
Tämä tupsahti postiin joskus viime viikolla ja nyt olen hypistellyt sitä ihastuksissani useampanakin iltana. Sen lisäksi, että laukussa toistuu yksi häiden teemaväri, se saattaa olla käyttökelpoinen myös jatkossa erimoisissa pippaloissa. Pääkallot viehättävät koruissa ja asusteissa itseäni suuresti, mutta häissä en halua niitä liikaa. Ehkä tällaisella pienellä yksityiskohdalla asukokonaisuuteen saa kuitenkin jotain hieman räväkämpää. Kummin ilme oli näkemisen arvoinen kun esittelin uuden hienon häälaukkuni hänelle eilen. Hän jakoi heti tämän ilon toiselle kaasolleni Ninnulle WhatsApp-ryhmässämme kuvan kera ja saatesanoin "OMFG Ninnu" jonka luulen viittaavan siihen, miten upea hankinta laukkuni onkaan!

4 kommenttia:

 1. Ihanan värinen laukku! Miksipäs ei voisi käyttää värejä laukussa ja sillä osaltaan tuoda omaa persoonaansa esille. Itsekin mietin, onko häälaukku turhake, mutta katsoo nyt. Luultavasti hankin sellaisen, mitä tykkäisin käyttää muissakin juhlissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin! Kyllähän tämä häälaukku menee ehdottomasti niiden "turhakkeiden" joukkoon joita sinänsä olisi hyvä vältellä, mutta kun kerran ottaa sellaisen turhakkeen joka on nimenomaan omaan makuun sopiva niin sille voi löytyä käyttöä jatkossakin. :)

   Poista
 2. Ihana laukkua! Tuo sopisi meillekin, samalla teemavärillä mennään. ;) mistä löysit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän itsekin tästä kovasti! Tilasin tämän AliExpressistä Kiinasta. En uskaltanut oikein odottaa mitään, sieltä kun voi saada kaikkea roskan ja täydellisen väliltä, mutta tämä kyllä tuli juuri sellaisena kuin sen tilasin. Eikä ollut hinnalla pilattu kun alle kahdella kympillä selvisi! :)

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!